در روزهای اخیر، استان با تغییرات مدیریتی مهمی روبهرو بوده است که این تغییرات در قالب انتخاب یک استاندار جدید، فرصتهای جدیدی را برای توسعه و پیشرفت فراهم میآورد.
به گزارش نای قلم، امروز استاندار جدید استان در اولین دیدار خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه، در نشستی مهم و پربار از رویکردهای خود در جهت ارتقای وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان سخن گفت.
این دیدار که با حضور جمعی از فعالان رسانهای و خبرنگاران برگزار شد، به عنوان نقطه عطفی در آغاز دوره مدیریتی جدید استاندار به شمار میآید و فرصتی است برای ایجاد ارتباطی مؤثرتر بین مسئولان و رسانهها که همواره نقش حیاتی در آگاهسازی جامعه و هدایت افکار عمومی ایفا کردهاند.
در این نشست، استاندار جدید با بیان دیدگاههای خود در خصوص مسائل کلیدی استان، بر لزوم همکاری نزدیکتر بین دستگاههای اجرایی و رسانهها تأکید کرد و از رسانهها خواست تا در روند اطلاعرسانی شفاف و صحیح، همگام با دولت و مردم باشند.
این دیدار با توجه به اهمیت آن، فرصتی است برای تحلیل و ارزیابی رویکردهای استاندار جدید در مواجهه با مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان. به نظر میرسد این ملاقات، نقطه آغازی باشد برای رویکردی نوین در حوزه مدیریت و توسعه استان که در آن ارتباط نزدیکتری بین مردم، رسانهها و مسئولان ایجاد میشود.
استاندار آذربایجان غربی در این نشست گفت: در بحث جذب سرمایهگذاری باید تنگنظری ها کنار گذاشته شود، عدم همراهی با جذب سرمایهگذاری به منظور رونق تولید و افزایش اشتغال خیانتی بیش نیست.
به گزارش نای قلم، رضا رحمانی در اولین نشست خبری با انتقاد از وضعیت درآمد سرانه استان، اظهار کرد: آذربایجان غربی در درآمد سرانه رتبه ۲۸ کشور را داراست که این نشان میدهد درآمد مردم باید افزایش یابد.
وی افزود: سیستم اداری و بانکی باید خود را برای پذیرش سرمایهگذاری آماده کنند، اینکه سرمایهگذاران در استان معطل زمین باشند پذیرفتنی نیست.
استاندار آذربایجان غربی اضافه کرد: حمایت شرکتهای خدماترسان آب، برق و شرکت گاز از سرمایهگذار یک وظیفه و تکلیف است، اینکه تسهیلات نداریم، مفهومی ندارد و لازم است تمام مدیران بانکها از تهران با ارایه شاخصها تسهیلات بگیرند.
رحمانی، با اشاره به اینکه در سرمایهگذاری خارجی در رتبه 19 کشور قرار داریم در حالیکه با این همه مرز مشترک نباید در این جایگاه باشیم، افزود: در مرز بازرگان سه میلیارد صادرات داشتهایم، اما شهرهای شهرستان ماکو آب آشامیدنی ندارند، ۱۴ مدرسه کانکسی در روستاهایشان دارند، شهرستانهای پیرانشهر و سردشت هم همین وضعیت را دارند، این یعنی از فرصتها استفاده نکردیم.
وی با بیان اینکه در سرمایهگذاری اولویتبندیهایی داریم، تصریح کرد: در بحث سرمایهگذاری ابتدا سرمایهگذاران داخل استان مطرح هستند در اولویت دوم هم استانیهای ما که خارج از استان و کشور هستند قرار دارند و سومین دسته سایر سرمایهگذاران اعم از افراد داخلی و خارجی هستند.
رحمانی ادامه داد: در چند روز گذشته هلدینگها و سرمایهگذاران متعددی برای سرمایهگذاری در استان ابراز تمایل کردهاند که از رسانهها انتظار داریم با ایجاد فضای وفاق و همدلی بستر را حضور سرمایهگذاران در استان فراهم کنند.
وی در ادامه سخنان خود پیشنیاز توسعه در هر برهه و مکانی را امنیت عنوان و تصریح کرد: آذربایجان غربی در این مولفه در ردیف پنج استان اول کشور قرار دارد که میتواند در ارتقای شاخصهای سرمایهگذاری بسیار موثر باشد.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه خود را وکیل مدافع همه میدانم، تاکید کرد: بیتردید ترک، کرد، لر و بلوج هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند و این نقشه دشمنان است که خواهان برهم زدن وفاق و همدلی در استان هستند بنابراین باید فضایی پر از وفاق و مهربانی ایجاد کرد.
رحمانی سپس با تاکید به اینکه عبور از حواشی یک ضرورت جدی است، بیان کرد: با مخالفان خود میتوانم همکاری داشته باشم اما با مدیران ضعیف و کمکار نمیتوانم کار کنم، علاوه بر آن در کارم چیزی را فدای عدالت نکرده و کسی نمیتواند برای استاندار خط و خطوطی را مشخص کند.
استاندار آذربایجان غربی خطاب به رسانهها از آنان خواست تا در بحث جابجایی مدیران از گمانهزنیها بپرهیزند چرا که این موضوع آسیبزاست.
وی در ادامه با اشاره به مسئله انرژی در کشور تصریح کرد: متاسفانه هماکنون با ناترازی و کمبود گاز و برق در کشور رو به رو بوده و بنابراین باید کاری کرد تا آذربایجانغربی به عنوان قطب نیروگاههای خورشیدی باشد و این استان بهترین فرصت را در این زمینه دارد تا با تامین انرژی، کمترین آسیب به صنعت و تولید وارد شود.