محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، گفت: ضایعات سیب میتوانند منبع مناسبی برای تولید سوختهای زیستی باشند، زیرا طی فرآیند تخمیر این ضایعات، بیواتانول بهعنوان سوخت پاک و تجدیدپذیر تولید می شود که نه تنها به کاهش آلودگی محیطزیست کمک میکند، بلکه میتواند منبع درآمدی جدید برای تولیدکنندگان باشد.
به گزارش نای قلم، ایرج کریمیثانی در گفتگویی اظهار کرد: در سالهای اخیر، توجه به مدیریت ضایعات کشاورزی و بهرهبرداری از آنها در صنایع مختلف، اهمیت ویژهای یافته است.
وی افزود: یکی از محصولات پرمصرف و تولیدکننده ضایعات قابل توجه در کشاورزی، سیب است که با روشهای نوین میتوان از آن بهعنوان منابع باارزشی بهرهبرداری کرد.
محقق بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با اشاره به اینکه یکی از راهکارهای استفاده بهینه از ضایعات سیب، استخراج ترکیبات فعال زیستی مانند پکتین، آنتیاکسیدانها و فیبرهای غذایی است، ادامه داد: پکتین، بهعنوان یک فیبر محلول، در صنایع غذایی برای تولید مربا، ژله و همچنین ماده قوامدهنده و پایدارکننده در محصولات لبنی و سسها استفاده میشود. علاوه بر این، آنتیاکسیدانهای موجود در ضایعات سیب نیز میتوانند بهعنوان مکملهای طبیعی و تقویتکنندههای ایمنی بدن به کار روند.
وی با اشاره به اینکه از دیگر کاربردهای خلاقانه ضایعات سیب، تولید فیلم های زیست تخریب پذیر است؛ ادامه داد: این فیلمها که با استفاده از پکتین و سلولز موجود در ضایعات سیب تولید میشوند، میتوانند جایگزین مناسب برای بستهبندیهای پلاستیکی باشند و در صنایع بستهبندی مواد غذایی کاربرد داشته باشند که این اقدام، تأثیر مثبتی در کاهش زبالههای پلاستیکی و حفاظت از محیطزیست دارد.
انتهای پیام/