رییس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۱۹ مورد مثبت مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کشور شناسایی شدند، درعین حال مهمترین نکات ذبح دام در آستانه عید سعید قربان را تشریح کرد.
به گزارش نای قلم به نقل از ایسنا، محمدرضا شیرزادی اظهار کرد: بیش از ۶۰ درصد از بیماریهای عفونی، بیماریهایی هستند که از حیوانات به انسان منتقل میشوند. همچنین بیش از ۷۵ درصد بیماریهای نوپدید از بیماریهایی هستند که از حیوانات به انسان منتقل میشوند که کرونا هم جزوی از این بیماریها بود.
شیرزادی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت به هیچ عنوان موافق ذبح دام در سایر اماکن خارج از کشتارگاه نیست، عنوان کرد: در صورتی که افراد به دلایل خاص خود حتما میبایست دام را در منزل و خارج از کشتارگاه ذبح کنند، لازم است دام مورد تایید ادارات کل دامپزشکی را تهیه کنند و حتما لاشه دام به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود. افراد حتما دقت کنند که لاشه دام نباید از ابتدا در فریزر نگهداری شود.
رییس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، تاکید کرد: مصرف فرآوردههای حیوانی به صورت خام از نظر انتقال بسیاری از بیماریها خطرناک است و افراد باید از مصرف گوشت و جگر خام خودداری کنند.
بهوی علائم بیماری تب کریمه کنگو را شامل تب، سر درد، علائم گوارشی و در موارد شدید تظاهرات خونریزی دهنده معرفی کرد و گفت: اگر فردی علائم یادشده را پس از مصرف گوشت در خود مشاهده کرد باید به مراکز بهداشتی مراجعه کند تا هم زودتر درمان شود و هم از احتمال انتقال بیماری توسط خود به دیگران بکاهد.
او در خصوص آمار فعلی بروز تب کریمه کنگو در کشور گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۹ مورد مثبت مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کشور شناسایی شدند که متاسفانه یک بیمار نیز جان خود را از دست داد. توزیع جغرافیایی بروز بیماری نیز در کشور یکسان است.
انتهای پیام/