رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به تهیه نقشه جامع سیب استان، گفت: درصدد برندسازی برای سیب استان در راستای توسعه صادرات و یافتن بازارهای جدید خارجی هستیم.
به گزارش خبرنگار نای قلم، خسرو شهبازی امروز در گفتگوی خبری با بیان اینکه آذربایجانغربی قطب تولید سیب در کشور است، اظهار کرد: از چهار میلیون تن سیب درختی تولیدی کشور، یک تا ۱.۵ میلیون تن توسط کشاورزان این منطقه تولید میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: ۳۳۰ هزار تن سیب صنعتی و درجه ۳ از آغاز فصل برداشت تاکنون توسط کارخانهها در استان خریداری و فرآوری شدهاست.
شهبازی با اشاره به فعالیت ۳۵ واحد فرآوری و تولید کنسانتره میوه در استان، افزود: سیب پادرختی که در گذشته برای استان یک معضل بود با انجام فرایندهای تکمیلی به یک محصول باارزش صادراتی تبدیل و آماده صادرات به بازارهای هدف است.
وی اظهار کرد: در زمینه صادرات سیب نیز ۵۲ واحد سورت و بسته بندی با سیستمهای مکانیزه در طی دو سال اخیر راه اندازی کردهایم و ۲۸۰ هزار تن در سال ظرفیت سورت و بسته بندی استان است که انجام میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی ادامه داد: تغذیه گیاهی، اصلاح باغاتی که باروری آنها کم شده و برنامه ریزی برای فرآوری بهتر سیب صنعتی درجه ۳ که شامل ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزارتن است، از جمله برنامه ریزی های در استان به شمار میرود.
وی با بیان اینکه راه اندازی کارگاههای چیپس سیب نیز در دستور کار است، افزود: این موضوع در راستای اشتغال زایی و فرآوری این میوه و همچنین صادرات به بازارهای هدف پیگیری میشود.
شهبازی اضافه کرد: پیش از راه اندازی واحدهای سورت و بسته بندی مکانیزه، سیب درختی صادراتی استان بعد از رسیدن به کشور مقصد دوباره بستهبندی و سورت میشد که از کیفیت محصول کاسته میشد که این مشکل تا حدود زیادی رفع شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی اظهار کرد: هم اکنون سیب درختی استان سایزبندی شده و با وزن بندی خود به کشورهایی مثل روسیه، پاکستان، هندوستان، عربستان و ازبکستان و همچنین کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود.
انتهای پیام/