NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

مدیر امور آب و فاضلاب ارومیه خبر داد؛

رصد مستمر کیفیت و سلامت آب شرب ارومیه

تاریخ انتشار: 1403/08/15 | 21:24

مدیر امور آب و فاضلاب ارومیه گفت: کیفیت و سلامت آب این شهرستان به صورت مستمر توسط آزمایشگاه بهداشت و واحد کنترل کیفی آب و فاضلاب رصد و مورد آزمایش قرار می‌گیرد.

به گزارش نای قلم، سعید پاشازاده در گفتگویی با بیان اینکه آزمایشگاه کنترل کیفی آب شرب ارومیه بصورت روزانه وضعیت آب شرب را پایش می‌کند، اظهار کرد: آب آشامیدنی شهرستان ارومیه در نقاط مختلف شهری و روستایی از تولید تا توزیع در شاخص‌های متعدد نظیر میکروبی، شیمیایی، باکتری، ویروس، کلر و کدورت نمونه برداری و آزمایش می‌شود.

وی گفت: تمامی شاخص‌ها و فاکتور‌های مربوط به آب شرب مورد سنجش قرار می‌گیرد و این پایش و اندازه گیری به طور تقریبی در تمام محدوده شهرستان چه به صورت سیار و چه در محل آزمایشگاه شرکت انجام می‌گیرد.

مدیر امور آب و فاضلاب ارومیه با تاکید بر سلامت آب شرب شهری و روستایی عنوان کرد: در سال ۱۴۰۲ آزمایش کلر باقی مانده در نقاط شهری و روستایی انجام گرفته که نتیجه حاصل از آن مطلوب بوده است.

پاشازاده افزود: در سال‌های گذشته آزمایش میکروبی آب در سطح شهرستان انجام شده است که نتایج به دست آمده نشان از مطلوبیت آب شرب شهری ۱۰۰ درصد و روستایی 99.90 درصد بوده است.

وی با اشاره به انجام آزمایش شیمیایی روی آب شرب نیز گفت: نتایج این آزمایش‌ها بیانگر سلامت و کیفیت مطلوب آب شرب شهری و روستایی بوده است.

مدیر امور آب و فاضلاب ارومیه وجود املاح در آب شرب را برای سلامت مردم ضروری دانست و تاکید کرد: املاح معدنی باید در آب شرب موجود باشد و در صورتی که املاح آن گرفته شود، تبدیل به آب مقطر شده که برای سلامتی مضر است.

مدیر امور آب و فاضلاب ارومیه گفت: کیفیت و سلامت آب این شهرستان بصورت مستمر توسط آزمایشگاه بهداشت و واحد کنترل کیفی آب و فاضلاب رصد و مورد آزمایش قرار می‌گیرد.

به گزارش نای قلم، سعید پاشازاده در گفتگویی با بیان اینکه آزمایشگاه کنترل کیفی آب شرب ارومیه بصورت روزانه وضعیت آب شرب را پایش می‌کند، اظهار کرد: آب آشامیدنی شهرستان ارومیه در نقاط مختلف شهری و روستایی از تولید تا توزیع در شاخص‌های متعدد نظیر میکروبی، شیمیایی، باکتری، ویروس، کلر و کدورت نمونه برداری و آزمایش می‌شود.

وی گفت: تمامی شاخص‌ها و فاکتور‌های مربوط به آب شرب مورد سنجش قرار می‌گیرد و این پایش و اندازه گیری به طور تقریبی در تمام محدوده شهرستان چه به صورت سیار و چه در محل آزمایشگاه شرکت انجام می‌گیرد.

مدیر امور آب و فاضلاب ارومیه با تاکید بر سلامت آب شرب شهری و روستایی عنوان کرد: در سال ۱۴۰۲ آزمایش کلر باقی مانده در نقاط شهری و روستایی انجام گرفته که نتیجه حاصل از آن مطلوب بوده است.

پاشازاده افزود: در سال‌های گذشته آزمایش میکروبی آب در سطح شهرستان انجام شده است که نتایج به دست آمده نشان از مطلوبیت آب شرب شهری ۱۰۰ درصد و روستایی 99.90 درصد بوده است.

وی با اشاره به انجام آزمایش شیمیایی روی آب شرب نیز گفت: نتایج این آزمایش‌ها بیانگر سلامت و کیفیت مطلوب آب شرب شهری و روستایی بوده است.

مدیر امور آب و فاضلاب ارومیه وجود املاح در آب شرب را برای سلامت مردم ضروری دانست و تاکید کرد: املاح معدنی باید در آب شرب موجود باشد و در صورتی که املاح آن گرفته شود، تبدیل به آب مقطر شده که برای سلامتی مضر است.

وی در ادامه سخنان خود با تشریح روش‌های مدیریت مصرف آب در امور روزمره بر لزوم اهتمام شهروندان به صرفه جویی و مدیریت مصرف آب تاکید کرد.

پاشازاده با تاکید بر صرفه‌جویی در مصرف آب، اظهار داشت: با توجه به محدودیت منابع آبی و شرایط اقلیمی حاکم بر جامعه، صرفه جویی در مصرف آب امری لازم و ضروری است.

وی افزود: در آموزه‌های اسلامی، اسراف ممنوع و حرام است و این ممنوعیت همه ابعاد زندگی انسان را فرا می‌گیرد، یعنی همه مردم در تمام شئون و در هر زمان و مکان موظف هستند اصل عدم اسراف را رعایت کنند.

مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان ارومیه با بیان اینکه در دین مبین اسلام حتی از اسراف کردن آب در وضو گرفتن و غسل کردن نیز نهی شده است، افزود: ضرورت دارد شیرآب، لوله‌ها و اتصالات آنها بررسی تا نشتی نداشته باشند چرا که یک چکه کوچک از شیر آب خراب می‌تواند ۷۵ لیتر آب را در یک روز هدر دهد.

وی، تعویض شیر‌های قدیمی آب را مورد تاکید قرار داد و اعلام کرد: تعویض شیر‌های قدیمی آب از هدر رفت این مایه حیاتی جلوگیری می‌کند.

مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان ارومیه با بیان اینکه در مواردی شاهد مصرف آب شرب در بخش کشاورزی هستیم، گفت: با توجه به هزینه بر بودن تصفیه آب، آب شرب نباید برای آبیاری محصولات کشاورزی و یا شست و شو مصرف شود.

پاشازاده ادامه داد: به منظور صرفه جویی در مصرف آب، استفاده از وسایل کاهنده مصرف نظیر درفشان (پرلاتور) و محدود کننده جریان آب (رگلاتور) مورد تاکید است.

وی با بیان اینکه در هر دقیقه دوش گرفتن بین ۲۰ تا ۴۰ لیتر آب مصرف می‌شود، اظهار داشت: تمرین کنیم که سریع دوش بگیریم که با این روش ماهانه حدود ۴ هزار لیتر آب صرفه جویی می‌شود.

مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان ارومیه در پایان تصریح کرد: هر دقیقه باز ماندن شیر آب هنگام مسواک زدن و یا وضو گرفتن سبب هدر رفت ۱۵ لیتر آب یعنی معادل ۱۰ بطری یک و نیم لیتری می‌شود.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظرات