NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

در آذربایجان غربی؛

بیش از دو و نیم میلیون لیتر عرق بادرشبو تولید می‌شود

تاریخ انتشار: 1403/05/22 | 14:39

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: امسال حدود ۳۰۰ هکتار از اراضی استان زیر کشت بادرشبو رفته است که از این میزان تولید بیش از دو و نیم میلیون لیتر عرق استحصال می‌شود.

به گزارش نای قلم، علی دیانتی در گفتگوی اختصاصی اظهار کرد: برآورد می‌شود از این مزارع بیش از شش هزار تن محصول تولید و به بازار عرضه شود.

وی با تاکید بر ضرورت مبارزه به موقع باعلف های هرز و مدیریت بهینه مصرف آب در مزارع و دقت در روش‌های کشت و برداشت این محصول اضافه کرد: همزمان با فرا رسیدن مرداد ماه استحصال گیاه بادرشبو در آذربایجان غربی آغاز می‌شود و تا اواخر شهریور ماه ادامه می‌یابد.

 دیانتی ادامه داد: تعداد ۲۳ واحد فرآوری در سطح استان وجود دارد که مشغول تولید  انواع محصولات فرعی از گیاهان دارویی از جمله بادرشبو جهت عرق گیری در سطح وجود دارد و عرق استحصالی در تهیه شربت، نقل در داخل استان و مازاد آن به خارج از استان صادر می‌شود.

 وی تاکید کرد: بخشی از محصول تولیدی برای تهیه عرقیات و برای مصارف صنعتی توسط کارخانه‌های استحصال عرقیات به مصرف رسیده و بخشی دیگر نیز به صورت سنتی و در کارگاه‌های کوچک عرق گیری یا در منازل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تصریح کرد: ارومیه، خوی، سلماس و میاندوآب جزو شهرستان‌های هستند که کشت عمده این محصول در آنها انجام می‌شود.

 دیانتی همچنین تاکید کرد: کار خشک کردن سرشاخه‌های گلدار این محصول برای ایجاد تنوع و افزایش زمان عرضه محصول برای تهیه دمنوش در دستور کار مجری طرح گیاهان دارویی استان قرار گرفته است، به طوری که با خشک کردن سرشاخه در سایه می‌توان در طول سال از این محصول ارزشمند استفاده کرد.

 بادرشبو گیاهی آرام بخش و اشتهاآور است که در مرحله گلدهی از بیشترین مقدار ماده‌ی موثره برخوردار است. بدین منظور برای استخراج اسانس اواخر مرحله گلدهی هنگامی که یک سوم گل‌ها سبز رنگ شده باشند زمان مناسبی برای برداشت محصول است.

انتهای پیام/

ارسال نظرات