NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

رییس جمهور در نخستین نشست خبری:

مبنای کار ما وحدت و انسجام است

تاریخ انتشار: 16:20 | 1403/06/26

رئیس جمهور در ابتدای نشست خبری با بیان اینکه مبانی کار ما وحدت استُ گفت: مبنای کار ما وحدت و انسجام است، اما کار سختی است. تمام تلاشمان را کردیم که با وفاق جلو برویم و مقام معظم رهبری هم به ما کمک بسیار کردند.

به گزارش نای قلم از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، نخستین نشست خبری دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران، لحظاتی قبل در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی با مجری گری هادی حیدری و بیان نکاتی از سوی سیدمهدی طباطبایی معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور آغاز شد.

دکتر مسعود پزشکیان در ابتدای نخستین نشست خبری خود در جایگاه رئیس جمهور نهم، طی سخنانی اظهار کرد: سوال می شد که چرا جلسه نمی گذارید من می گفتم بگذارید یکسری کارها را انجام دهیم، بعد جلسه می گذاریم.

هفته وحدت با آنچه که ما دنبال آن هستیم همخوانی دارد

وی با بیان اینکه روزی که برای نشست خبری انتخاب شده خود به خود با نگاه ما همخوانی دارد، گفت: هفته وحدت با آنچه که ما دنبال آن هستیم همخوانی دارد. باور و اعتقاد بنده این است همه کسانی که در کشور زندگی می کنند بر اساس توانمندی حق دارند و باید در جایگاهی قرار بگیرند که که حق شان است، مستقل از قومیت و نژادی که دارند.

دکتر پزشکیان یادآور شد: رسول خدا که به مدینه آمد دعواها و اختلافات بین قبایل خیلی بود. همین قبایل که ۱۰۰ سال با هم کشتار می کردند گفتند که با هم پیمان برادری ببندید. گفتند بیانش ساده است، اما اجرای آن ساده نیست. مسلمان برادر مسلمان است و همه ید واحد در برابر دشمنان هستند. پیامبر نگفت مؤمنان برادر هستند. پیامبر گفت همه برادر هستید و در مقابل دیگران ید واحد هستید؛ چرا باید در کشور با هم اختلاف داشته و با هم دعوا کنیم.

رئیس جمهور تصریح کرد: هیچ عربی بر عجمی، هیچ سیاهی بر سفیدی برتری ندارد، مگر بر تقوا. تقوا در ادبیات اعتقادی و نگاه من مدیر یعنی حرکت بدون خطا. حرکت بدون خطا در اقتصاد، مدیریت و پزشکی هر کدام معنای خود را دارد. مومن و مسلمان حرف مستند می زند که به سادگی تغییر نمی کند.

تلاش می‌کنیم کمترین خطا را داشته باشیم

وی تاکید کرد: مبنای کار خود را بر وفاق و وحدت گذاشتیم؛ البته کار سختی هست و الان گیر دهید می توانید چیزی پیدا کنید که نقد شود. به دنبال آدم هایی گشتیم که تجربه و سابقه داشته باشند. جناح و دسته را دنبال نکردیم. از مجلس هم بابت همکاری قدردانی می کنیم. رهبری نیز خیلی کمک کردند. روند کار را با این نگاه ادامه می دهیم؛ این به معنای این نیست که خطا نداریم بلکه تلاش می کنیم کمترین خطا را داشته باشیم.

باید مسائل خود با دنیا از جمله FATF و برجام را حل کنیم

وی همچنین در پاسخ به ادامه پرسش خبرگزاری فارس مبنی بر برنامه دولت چهاردهم برای معیشت مردم، افزود: در گام اول باید اختلافات داخلی را حل کنیم و اعتماد و اطمینان برای تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران فراهم کنیم و به نوآوران و نخبگان فضا دهیم. مسائل خود با دنیا از جمله در زمینه FATF و برجام را حل کنیم تا کشور را به آن چشم‌اندازی که رهبری معظم انقلاب بیان کردند برسانیم. ما در این زمینه باید به یک نگاه مشترک، داشتن یک برنامه که همان سیاست‌های کلی است و عملیاتی کردن آن برنامه توجه کنیم که این برنامه عملیاتی هم در هر وزارتخانه‌ای بر اساس وظایفش در حال تدوین است.

دکتر پزشکیان در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد مبنی بر اینکه دولت چهاردهم چطور می‌تواند با رفع ناترازی‌ها به رفع فقر و بهبود اقتصاد کمک کند، پاسخ داد: چاره‌ای جز حل بحث اف ای تی اف نداریم. حتما در این باره نامه‌ای به مجمع تشخیص می‌نویسم تا این مسئله دوباره در دستور کار این مجمع قرار بگیرد تا بتوانیم حلش کنیم و باید حلش کنیم.

وی ادامه داد: در سفر به عراق و اقلیم کردستان و سایر شهرهای عراق درباره انجام پروژه‌های مشترک به توافق رسیدیم عین همین کار را می‌توانیم با سایر همسایگان‌مان داشته باشیم.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: لازمه رشد اقتصادی ایجاد بازار آزاد برای انتقال سرمایه‌های خارجی به داخلی است، حتما بر مبنای حکمت و مصلحت اقدام می‌کنیم.

حتما از جوانان، بانوان و مذاهب در مناصب دولتی استفاده می‌کنم

وی ادامه داد: کاری که از این پس ادامه می‌دهیم این است که حتما از نخبگان و جوانان در کنار خودشان داشته باشند تا طی این مدت در کنار معاونان دستگاه‌ها تجربه کسب کنند. در عین حال با نصب جوانان سعی در آموزش مهارت اجرا و سلسله مراتب اداری داریم. دادن پست سازمانی و حقوق کفایت نمی‌کند چون مسوول سازمان باید تربیت و ارتقاء نیروی سازمانی را انجام دهد نه اینکه در صورت اشتباه کردن یک نیرو، آن نیرو را کنار بگذارند و نفر دیگر را انتخاب و منصوب کند.

پزشکیان تاکید کرد: حتما از جوانان، بانوان و مذاهب بر اساس شایستگی‌ها در مناصب دولتی استفاده می‌کنم.

روند فعلی غیرقابل ادامه است

رئیس‌جمهوری افزود: ما امروز امکان بزرگی در کنار خلیج فارس داریم که بسیاری از کشورها حسرت داشتن بخشی از این خط آبی را می‌خورند. از این ظرفیت چرا استفاده نکنیم. باید تعادلی بین زیست محیط و تداوم زندگی ایجاد کنیم. روند فعلی غیرقابل ادامه است و اگر به آن توجه نکنیم قطعاً به مشکل می‌خوریم و نباید بگذاریم آن روز دیر شود. حرفی که زدم این نیست که امروز این اتفاق رخ دهد و پایتخت را منتقل کنیم اما باید به آن موضوع هم توجه کنیم.

در ادامه نشست خبری دکتر پزشکیان در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه کیهان که پرسید حضور افراد زاویه‌دار در پست‌های کلیدی می‌تواند برای کشور ایجاد مشکل کند و بر خلاف فرمایشات رهبری است، اما متاسفانه تعداد زیادی از حامیان اغتشاشات در دولت منصوب شده‌اند، آیا شما اطلاع دارید، گفت: چیزی که شما می‌گویید فتنه، معلوم نیست که واقعا فتنه باشد. شما فکر می‌کنید حق با شماست و طرف مقابل هم فکر می‌کند حق با خودش است. ما همدیگر را مثل صدر اسلام که قومیت‌های عرب در عربستان یکدیگر را سر اختلافات می‌کشتند، نکشته‌ایم. شما در یک جریانی، اعتراضی داشتید و طرف مقابل هم اعتراض دیگری داشت. حالا همه در چارچوب سخنان مقام معظم رهبری باید با هم برادر باشیم.

در چارچوب سیاست‌های مقام معظم رهبری و برنامه عمل می‌کنیم

وی خاطرنشان کرد: حالا طرف مقابل شما که توانمند است نباید از توانمندیش استفاده کنیم. پس معنای وفاق چیست و چطور می‌توانیم با هم وحدت کنیم. یک ضرب‌المثل انگلیسی می‌گوید انسانی که ۴۰۰ سال کار کند و اشتباه نکند یک «مجسمه» است. نمی‌شود که انسان کار کند و اشکال نداشته باشد. ما در چارچوب سیاست‌های مقام معظم رهبری و برنامه عمل می‌کنیم.

دکتر پزشکیان ادامه داد: شما می‌دانید که بنده را برای نمایندگی مجلس رد کردند چون مدعی شده بودند که بنده التزام عملی به اسلام ندارم. خدا وکیلی من به نظام و دین التزام عملی نداشته‌ام؟ در طول زندگیم به یاد ندارم که در چارچوب دین و قانون عمل نبوده باشم حتی در طول سالهای خدمتم به یاد ندارم که یک هفته هم مرخصی رفته باشم.

نباید تصور کرد ما عقل کل هستیم و بقیه نمی‌فهمند

رئیس‌جمهور در واکنش به این پرسش که ابرپروژه شما و دولت‌تان چیست و چقدر امکان اجرا خواهد یافت، گفت: ابرپروژه نرم‌افزاری و سخت‌افزاری است. نرم‌افزاری یعنی انسجام، وحدت، ایجاد امید، مشارکت، دوباره به صحنه آوردن مردم و از بین بردن جو ناامیدی است. مردم نباید فکر کنند اگر کسی از ما خوشش نیامد مملکت را ول کند و برود. نباید تصور کرد که ما عقل کل هستیم و بقیه نمی‌فهمند. بحث‌های نرم‌افزاری خیلی پیچیده‌تر از سخت‌افزاری است. باید در اندیشه، فکر و رفتار تغییر ایجاد شود که ممکن است دهه‌ها طول بکشد.

وی گفت: بنده با مردم هستیم و خیلی برایم مهم است که مردم این باور را بپذیرند. ما همه اشتباه کرده‌ایم و می‌کنیم و هیچ یک معصوم نیستیم، هنرمان باید رفع ایرادات و کار کردن با یکدیگر است.

دکتر پزشکیان گفت: گروهی را برای شناسایی رانت، قاچاق، رشوه و دزدی و امثال این مسائل تعیین کرده‌ایم. اگر بتوانیم کد ملی و کدپستی و کد زمین و قانون ۱۶۹ مکرر را به هم وصل کنیم هیچ کس نمی‌تواند رشوه بگیرد و به حساب اعضای خانواده و دوستانش واریز کند چون سیستم اجازه تخلف را نمی‌دهد. چیزی که مردم از آن شاکی هستند رانت‌ها، دزدی‌ها، رشوه‌ها و قاچاق‌هاست. اگر اینها درست شود، مردم به ثبات فکری و امنیتی می‌رسند.

دکتر پزشکیان ادامه داد: اگر در حوزه سخت‌افزاری جاده‌ها و ریل‌هایمان را به گونه‌ای درست کنیم که بتوانیم راه‌های‌مان را به هم وصل کنیم مشکلات‌مان هم حل می‌شود.

زیر بار تحقیر نمی‌رویم

وی تاکید کرد: در مقابل قدرت باید قدرت داشته باشیم. برای حفظ امنیت مردم نیاز به قدرت دفاعی داریم. ایران هیچ گاه شروع کننده هیچ جنگی نبوده است. در این ۱۰۰ سال دوبار ایران را قدرت ها گرفتند و بعد مجبور شدند بروند. ما قدرت دفاعی خود را برای دفاع از مردم از دست نمی دهیم مگر اینکه در دنیا یا منطقه ای زندگی می کنیم همه خلع سلاح شوند. ما می نشینیم و با همه صحبت می کنیم. آمریکا نیز اگر حق و حقوق ما را رعایت کند دعوا نداریم. ما می خواهیم در مملکت خود در امنیت رشد کنیم. ما را تهدید و تحقیر نکنند ما زیربار تحقیر نمی رویم.

پزشکیان در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر اینکه «باوجود تاکید رهبری انقلاب مبنی بر «سیاسی‌بودن» دانشگاه‌ها، چرا کرسی‌های آزاداندیشی و توجه به تشکل‌های دانشجویی کمرنگ شده است و حمایتی از آن‌ها نمی‌شود و برنامه‌ دولت چهاردهم در این زمینه چیست؟»، اظهار کرد: چه زمانی بوده است که ما کرسی آزاداندیشی بگذاریم؟ بارها رهبری توصیه کردند جهاد تبیین کنیم، اما متاسفانه این کار را نکردیم. در مناظرات و بحث‌ها هم اعلام کردم که کرسی آزاداندیشی به این معنا نیست که اگر من حرفی مخالف نظر کسی گفتم ضدانقلاب شوم و از دانشگاه اخراج شوم یا از پست و شغل بیرون شوم.

وی تاکید کرد: باید ذهن خود را باز کنیم تا کنار هم قرار بگیریم. دستور خداست که باید حرف‌ها را بشنویم و از حرفی که بهترین است تبعیت کنید نه اینکه بگویید الا و لابد این حرفی که من می‌گویم درست است و حق ندارید حرف بزنید.

جلوی پرونده‌سازی را خواهیم گرفت

دکتر پزشکیان ادامه داد: ما باید به عنوان مسلمان هر نوع گویش و حرفی را بشنویم و از بهترین تبعیت کنیم. ما از کرسی آزاداندیشی به دستور رهبری انقلاب دفاع خواهیم کرد و از آزاداندیشی و اینکه هرکسی نقد کند فردا برایش پرونده درست نکنند، حمایت می‌کنیم و جلوی پرونده‌سازی را خواهیم گرفت.

رئیس‌جمهور یادآور شد: در جلسه‌ای هم گفتم دانشجویانی که بیرون کرده‌اند بررسی کنید تا برگردند اما صداوسیما یک جلسه گذاشته و گفته عده‌ای از آنان توطئه‌گر هستند، مفهوم این قضیه آن نیست که توطئه‌گر برگردد، او را به قوه قضاییه بسپاریم که محاکمه کنند اما اگر کسی حرفی گفته و نظری داشته به دلیل نظر و حرفش چرا ردش می‌کنید؟ جوابش را دهید. اگر بلد نیستید خودت را بشکن. آینه چو نقش تو بنمود راست، خود شکن آینه شکستن خطاست.

دکتر پزشکیان تصریح کرد: بلد نیستی جواب دهی، طرف را بیرون نکن؛ خودت را اصلاح کن. ما مشکل‌مان این است که وقتی نمی‌توانیم جواب طرف را بدهیم یک انگی می‌چسبانیم که تو ضد فلان کس هستی. من ضد کسی نیستم، ذهنم سوالی دارد، تو می‌گویی بهترینی، جواب من را بده. ما می‌گوییم نه تو حق نداری، چون اینجوری است تو باید بپذیری، هیچ منطقی چنین حرفی را نمی‌پذیرد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: رهبری بارها تاکید کردند، کرسی آزاداندیشی بگذارید. با زور، دعوا، بیرون کردن، اخراج کردن، تبعید کردن، مملکت درست نمی‌شود. با گفت‌وگو و شنیدن حرف درست است که مملکت درست می‌شود. وگرنه ما نگفتیم آدم خائن و جاسوس را به دانشگاه بیاورید.

دکتر پزشکیان یادآور شد: طوری در صداوسیما درباره عده‌ای حرف می‌زدند که فلانی که اینجا بود الان خارج است، این چیزی است که من خودم در تبریز و در دانشگاه شاهد بودم که بسیاری از دانشجویان به این دلیل که فقط اعتراض کرده بودند چرا در مدارس دخترانه آن اتفاقات می‌افتد - مدارسی که خود رهبری انقلاب درباره آن‌ها دستور داده بودند که بررسی شود و هرکس مقصر است با آنان محکم برخورد کنید - آنان را دو ترم یا سه ترم محروم کرده بودند که چرا این حرف‌ها را زده‌ای، چرا در این مدارس این اتفاقات می‌افتد، جواب دهیم. آنان مشکلی ندارند بلکه حرفی زدند که من بی‌عرضه نتوانستم طوری مدیریت کنیم که برای دختر مردم در مدارس مشکل ایجاد نشود و به جای محاکمه من او را که اعتراض کرده محاکمه کرده‌اند.

واکنش دکتر پزشکیان به موضوع رفع حصر کروبی و موسوی

دکتر پزشکیان، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در پایان نخستین نشست دو ساعته خود با نمایندگان رسانه‌های داخلی و خارجی در پاسخ به پرسشی درباره رفع حصر، گفت: مشکل آقای کروبی حل است برای آن دیگری هم داریم کار می‌کنیم، ولی دیگر نباید با نظام درافتاد.

وی تاکید کرد: دیگر چه کار باید می‌کردیم. همین قدر که یک قدم برداشته شد، خوب است. آن قدم را هم بگذارید، باشد.

بیش از ۳۰۰ خبرنگار، عکاس و تصویربردار داخلی و خارجی نخستین نشست خبری رئیس جمهور نهم را پوشش می دهند.

انتهای پیام/