1402/10/08
.
افزایش ۳۰ درصدی سرعت و قیمت اینترنت

 

اعلام خبر تغییر تعرفه‌های اینترنت، مهاجرت ۲۰ درصد از کاربران نهایی ایران به IPv۶ و برگزاری نمایشگاه تلکام، برخی از مهم ترین خبرهایی بودند که هفته گذشته در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر شد.

به گزارش نای قلم به نقل از ایسنا، هفته ابتدایی دی ماه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با خبر آغاز بیست و چهارمین نمایشگاه تلکام شروع شد. این نمایشگاه که پس از چند سال وقفه برگزار شد، شاهد حضور مسئولان و صاحب نظران حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و سایر حوزه ها بود. از جمله مهم ترین اتفاقات رخ داده در این نمایشگاه می توان به اظهار نظر معاون وزیر ارتباطات یعنی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در رابطه با تغییر تعرفه اینترنت که مدت ها بود اپراتورها درخواست کرده بودند، اشاره کرد.

امیر محمدزاده لاجوردی- رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در حاشیه این نمایشگاه اعلام کرد آنها اختیار و امکان برای تغییر تعرفه های ارتباطی را دارند اما هرنوع تغییر تعرفه مشروط بر آن است که اگر تغییر تعرفه ای انجام شود مشخص شود که اپراتور چگونه می خواهد این افزایش درآمد را هزینه کند.

موضوعی که وزیر ارتباطات هم در پایان هفته درباره آن صحبت کرد و گفت به دنبال سود اپراتور نیستند، به دنبال افزایش کیفیت هستند. در نهایت با گذشت یک روز از اظهار نظر وی اعلام شد که اپراتورهای ارتباطی شاخص‌های ابلاغی رگولاتوری را پذیرفتند.

بر این اساس روز گذشته اعلام شد که طبق تصمیمات اتخاذ شده بعد از جلسه اپراتورها در رگولاتوری و پذیرش تعهدات مرتبط با افزایش کیفیت شبکه توسط آن‌ها مقرر شد که تعرفه اینترنت اپراتورهای ارتباطی حدود ۳۰ درصد افزایش یابد.

مدیران عامل اپراتورها با حضور در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شروط رگولاتوری را پذیرفتند که برخی از این شروط به شرح زیر است: افزایش سایتهای نسل پنجم به ۱۰ درصد تا پایان سال ۱۴۰۳، افزایش پوشش نسل چهارم در کشور به ۹۶ درصد تا پایان سال ۱۴۰۳ و افزایش ۳۰ درصدی میانگین سرعت اینترنت در شش ماه آینده.

از خبرهای مهم دیگر این هفته می‌توان به مهم ترین پروژه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات یعنی طرح فیبر نوری اشاره کرد. پروژه ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارها، زیرساخت ارتباطات کشور را تا دهه‌های آینده تامین می‌کند و بر اساس همین قوانین، اجرای پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها برای وزارت ارتباطات و تمامی دستگاه‌ها تبدیل به تکلیف شده است. در این رابطه عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه بررسی وضعیت پروژه فیبرنوری منازل و کسب‌ و کارهای استان البرز اعلام کرد در کشور آمریکا که ارتباطات ماهواره‌ای هم وجود دارد کنگره این کشور برای توسعه فیبرنوری منازل آن مبلغی ۴۰ میلیارد دلار تصویب کرده چرا که هیچ تکنولوژی نمی‌تواند جای ارتباطات پرسرعت مبتنی بر فیبرنوری را بگیرد.

از سوی دیگر در هفته که گذشت توزیع دارو در سکوهای مجازی هم تصویب شد. در سی و هشتمین جلسه کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش نویس آیین نامه اجرایی، ضوابط و اصول حاکم بر اپراتورهای هوشمند حوزه سلامت الکترونیک بررسی شد.

در این باره وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات زارع پور معتقد است به دلیل اینکه بستر و زمینه فعالیت در این حوزه فرآهم است و سکوها نیز درخواست فعالیت در این حوزه دارند با تصویب این آیین نامه در مدت کوتاه چند روزه امکان عملیاتی کردن این موضوع وجود دارد.

همچنین راه اندازی خطوط مستقیم پستی به منظور تحقق بیشتر مولفه‌های سرعت، دقت و امنیت به عنوان مهمترین ارکان شبکه پستی از اقداماتی است که در سال‌های اخیر بیشتر در دستور کار شبکه پستی کشور قرار گرفته و همراه با تغییرات بنیادی در سایر بخش‌ها، درسطح کشور در حال انجام است.

در این راستا اخیرا اعلام شد به منظور بسترسازی برای توسعه خدمات پستی و رونق اقتصادی مناطق محروم و روستاها خط مستقیم مبادله پستی بین تهران و زاهدان وبالعکس راه اندازی شد. کاهش سرعت سیر مرسولات پستی به میزان ۱۲ ساعت، صیانت از امانات با جلوگیری از آسیب‌های احتمالی در جابجایی‌ها، جلوگیری از رسوب مرسولات در مبادی و حذف خطوط پیمانکاری از جمله مزایای این اقدام است که منجر به رضایتمندی و آسودگی خاطر مشتریان می‌شود.

مهاجرت ۲۰ درصد از کاربران نهایی ایران به IPv۶  از جمله خبرهای مهمی بود که در این هفته منتشر شد. نسخه ۶ آی پی (IPv۶) آخرین نسخه از پروتکل اینترنت بوده و با نسخه رایج ۴ (IPv۴) تفاوت بسیاری دارد؛ در ورژن ۶، طول آدرس‌ها ۱۲۸ بیت بوده و دامنه بسیار گسترده‌ای را پشتیبانی می‌کند و در سطح بین‌المللی طی سال‌های گذشته تلاش‌های متعددی در حوزه گذر به IPV۶ صورت گرفته است.

در این راستا اخیرا در همایشی تحت عنوان «مدیریت منابع اینترنتی، راهبری گذر به IPv۶»، اهم اقدامات انجام شده در حوزه مدیریت منابع اینترنتی تشریح شد و ضرورت گذار از IPv۴ به IPv۶ مورد بررسی قرار گرفت. محمد خوانساری-رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران- در این همایش با تاکید بر این که منابع اینترنتی در جهان به صورت ناعادلانه‌ای توزیع شده‌اند و مدیریت منابع اینترنتی در واقع بخشی از مدیریت اینترنت است،  بیان کرد در حال حاضر یک سوم آدرس‌های IPv۴ در انحصار آمریکا قرار دارد و به عبارتی به ازای هر آمریکایی چهار IPv۴ وجود دارد. اما در ایران، سرانه هر کاربر از آدرس‌های IPv۴ میزان ۰/۲۵ و ما رتبه ۳۴ دنیا از لحاظ تخصیص آدرس‌های IPv۴ داریم.

وی گذار از IPv۴ به IPv۶ را یک ضرورت دانست و در خصوص اقدامات ایران در این زمینه بیان کرد: تاکنون ۲۰ درصد از کاربران نهایی ایران به IPv۶ مهاجرت کرده‌اند و شبکه‌های دولتی و سازمانی در حال اخذ مجوزهای لازم برای گذار به IPv۶ هستند.

انتهای پیام/



دانلود فایل