1401/07/20
مدیرکل بازرسی آذربایجان‌غربی خبر داد؛
۹۷ پرونده منجر به کشف جرم در ادارات آذربایجان غربی مختومه شد

 

مدیرکل بازرسی آذربایجان‌غربی گفت: از مختومه شدن ۹۷ پرونده منجر به کشف جرم در ادارات استان خبر داد و گفت: در این رابطه از مهر سال گذشته تا مهر امسال 302 نفر کارمند و مدیر به جرم تخلف اداری به دستگاه قضاء معرفی کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار نای قلم، روح الله محبوبی امروز در جمع خبرنگاران از «شفافیت» به عنوان بهترین و کارآمدترین روش مبارزه با فساد یاد کرد و افزود: در صورت وجود شفافیت و دسترسی دستگاه‌های نظارتی به اطلاعات و رصد مستمر، طبیعتاً بسیاری از مفاسد شکل نخواهد گرفت.

وی، بازرسی برنامه‌ای و مدون، بازرسی موردی و بازرسی فوق‌العاده را سه نوع بازرسی این اداره عنوان و اضافه کرد: پرداختن به آسیب‌ها و چالش‌ها در زمان‌بندی مشخص، کشف جرم، شناسایی ساختارهای فسادزا، افزایش اعتماد عمومی و تامین حقوق دولت و مردم از جمله مهمترین اولویت‌های ما است که باید با همکاری و همدلی سایر دستگاه‌ها در این مسیر تلاش خود را مضاعف کنیم.

به گفته محبوبی، از جمله مهمترین برنامه‌های این سازمان، ارائه نامه‌های هشداری به خاطر سوء جریان کار و در راستای اصلاح این روند است.

مدیرکل بازرسی آذربایجان‌غربی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مشکل عدم جذب اعتبارات استانی توسط دستگاه‌ها از جمله معضلات دستگاه‌هاست، تصریح کرد: در ماه‌های گذشته از بازگشت یک‌هزار میلیارد تومان اعتبار ادارات استان از سال مالی گذشته جلوگیری شد و با ورود سازمان و همچنین همکاری برخی نهادها از جمله استانداری، این اعتبار جذب شد.

به گفته وی، این مبلغ برای محرومیت‌زدایی و توسعه به دستگاه‌های خدمات رسان و اجرایی اختصاص داده شد.

محبوبی یادآور شد: از این میزان، بیشترین اعتبار مربوط به بنیاد مسکن، راهداری و حمل و نقل جاده‌ای بود البته دستگاه‌های دیگری هم بودند که از جمله آنها می‌توان به راه و شهرسازی، نوسازی مدارس و آب و فاضلاب اشاره کرد.

*بررسی عملکرد متولیان احیای دریاچه ارومیه

مدیرکل بازرسی آذربایجان غربی با بیان اینکه عملکرد متولیان احیای دریاچه ارومیه به صورت جدی در حال بررسی و پیگیری است، خاطرنشان کرد: در خصوص احیای دریاچه ارومیه ترک فعل و کم‌کاری‌های وجود داشته که باعث شده روند احیا و اتمام پروژه‌ها به کُندی پیش رود که در حال حاضر پیگیری‌های لازم در حال انجام است.

محبوبی با بیان اینکه اسناد مربوط به تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه، در تهران است و نظارت بر اجرای آن هم بر عهده وزارت نیرو گذاشته شده و استان ما نظارتی ندارد، تصریح کرد: در حال بررسی علت تاخیر در اتمام طرح، ریزش‌های تونل و مشکلات اجرایی آن هستیم و بدون شک در صورت وجود مقصر انسانی نسبت به اعلام آنها از مرحله مطالعات تا اجرا اقدام خواهیم کرد.

وی استفاده از حق آبه رود ارس و زاب یکی از اولویت‌های ما است که در دست بررسی است، اظهار کرد: در خصوص استفاده از آب های مرزی هم کوتاهی صورت گرفته که امیدواریم با استفاده از اعتباراتی که در سفر رییس جمهور به استان اختصاص یافته، در این خصوص اقدامات خوبی صورت گیرد.

وی درباره موضوع میانگذر دریاچه ارومیه نیز گفت: نگرانی از میانگذر، آن طور که در رسانه ها مطرح شده بود، نیست ولی پیگیری کرده ایم تا تیم نظارتی به پل در منطقه مستقر شوند و به صورت مستمر، وضعیت را رصد کنند.

مدیرکل بازرسی آذربایجان غربی بررسی پرونده سدهای ساروق تکاب و آغ چای خوی از دیگر اقدامات در حوزه بازرسی ستاد احیاء دریاچه ارومیه بیان و اضافه کرد: طبق بررسی ها با اینکه بیشترین رهاسازی در سال گذشته از این دو سد انجام شده اما کمترین بهره ای به مردم خود منطقه نرسیده است در حالیکه به دریاچه هم نرسیده و این نشان از یک تخلف آشکار می‌دهد.

محبوبی بیان کرد: دریاچه ارومیه بحث ملی است که اگر مشکلات آن رفع نشود مشکلات جدی در پیش رو خواهیم داشت.

* بازرسی سنتی جوابگو نیست

مدیرکل بازرسی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه بازرسی سنتی جوابگو نیست، افزود: برنامه ما نظارت هوشمند است تا بتوانیم به سمت هوشمندسازی بازرسی برویم.

وی تاکید کرد: بدون تردید تحقق دولت الکترونیک به تحقق نظارت هوشمند کمک می‌کند لذا این موضوع بسیار حائز اهمیت است و دولت الکترونیک باید در تمام ادارات و نهادها اجرایی شود.

* فعال شدن شورای معادن در آذربایجان غربی

محبوبی همچنین از فعال شدن شورای معادن در آذربایجان غربی با پیگیری‌های سازمان بازرسی خبر داد و گفت: این شورا تعطیل شده بود لذا نامه هشداری داده و تذکر دادیم پس از آن، شروع به کار کرد.

وی تاکید کرد: درخواست ما، انجام هر سه فرایند استخراج، فرآوری، فروش و رسیدن سود آن به استان است.

مدیرکل بازرسی آذربایجان غربی با اشاره به موضوع نان و وجود مشکل در توزیع نان افزود: مشکل این بخش، کیفیت آردی بود که تهیه و به استان ما منتقل می شد؛ البته یارانه آرد و گندم هم مشکل اساسی در این بخش است که باید برای این امر چاره اندیشی شود.

*از بانک‌ها ناراضی هستیم

محبوبی با اشاره به اینکه از بانک ها ناراضی هستیم، اظهار کرد: بانک ها به صورت انقباضی برخورد می کنند و در حوزه حمایت از بخش تولید، جوانی جمعیت و بخش های دیگر به صورتی که باید فعال نیستند و موضوع کمبود منابع را مطرح می کنند.

مدیرکل بازرسی استان با اشاره به راه‌های ارتباطی مردم با سازمان بازرسی خاطرنشان کرد: مردم می توانند از طریق سامانه ۱۳۶ گزارشات و شکایات خود را اطلاع دهند.

کد خبرنگار: 983127

انتهای پیام/



دانلود فایل