1402/04/31
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خبر داد؛
ابلاغ دستورالعمل چگونگی برگزاری عزاداری‌ها

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی گفت: دستورالعمل چگونگی برگزاری عزاداری‌ها به بیش از ۱۳۰۰ هیات مذهبی استان ابلاغ شده است.

به گزارش خبرنگار نای قلم، حجت الاسلام منصور امامی امروز در گفتگو با خبرنگاران و اصحاب رسانه اظهار کرد: دسته‌های عزاداری ایام محرم مساله حق الناس را رعایت و از ایجاد راه‌بندان در سطح معابر شهر‌ها خودداری کنند.

وی با بیان اینکه در آذربایجان‌غربی حدود یک هزار و ۳۰۰ هیات مذهبی فعال هستند افزود: برخی از هیات‌هایی که مجوز ندارند در صورت اقدام به تخلف، با آن‌ها برخورد می‌شود.

امامی ادامه داد: هیات عزاداری، چون کاملا مردمی هستند بنابراین رعایت مساله حق الناس به آن‌ها گوشزد شده است، و ساعت شروع عزاداری هیات‌ها از ۱۰ تا 11 شب و زمان پایان آن ساعت ۱۲ شب تا ۳۰ دقیقه بامداد تعیین و اعلام شده است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی با بیان اینکه سرکشی‌های لازم از هیات‌ها صورت می‌گیرد و برخی تخلفاتی با تذکر برطرف می‌شود، گفت: سر و صدای بی اندازه و استفاده از طبل نامتعارف در عزاداری‌ها نباید صورت گیرد در صورتیکه هیات عزاداری توجهی نداشته و همچنان به تخلف خود ادامه داده و پافشاری کنند با آن‌ها برخورد خواهد شد.

حجت الاسلام امامی تصریح با شاره به اینکه استفاده از آلات موسیقی و ریتم‌های نامتعارف که موجب وهن مذهب تشیع است اظهار کرد: طبق نظر تمامی مراجع تقلید نباید از آلات موسیقی نامتعارف استفاده شود و در صورت استفاده برخورد می‌شود.

وی در خصوص نفوذ گروه‌های انحرافی به دسته‌های عزاداری تاکید کرد: برخی از تخلفاتی که در این زمینه جزیی باشند مرجع رسیدگی خود تبلیغات اسلامی است و در این خصوص آموزش‌های لازم برای مسوولان هیات‌ها ارائه شده، ولی در بخش دیگری که رفتار نامتعارف از حالت تخلف خارج شد جرم محسوب می‌شود و در این قسمت مرجع رسیدگی انتظامی است و در صورتی که جرم مشهود باشد نیروی انتظامی مستقیم وارد عمل می‌شود البته در صورت نامشهود بودن از طریق دستگاه قضا عمل می‌شود.

حجت الاسلام امامی یادآور شد: در خصوص نفوذ گروه‌های انحرافی که با هدف عملیات ضد امنیتی وارد هیات شوند مرجع رسیدگی اطلاعات سپاه و اطلاعات نیروی انتظامی است که در صورت مشاهده وارد عمل شده و با متخلفان برخورد می‌کنند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی افزود: همه ساله در ایام محرم یک شعار محوری برای عزاداران انتخاب می‌شود که همه برنامه‌ها و تولیدات محتوا حول و محور آن است و شعار امسال محرم «در زیر خیمه‌اش همه یک خانواده‌ایم» تعیین شده است.

وی اضافه کرد: رویکرد امسال محرم، جهاد تبیین با هدف امید آفرینی و نشر خوبی‌ها است و زیبایی‌های جامعه حسینی را منتشر کنیم و سعی بر این است که زیبایی‌های عزاداری و وفاق ملی در رسانه‌ها روایت شود.

حجت الاسلام امامی یادآور شد: سیاست تبلیغات اسلامی، مردمی سازی جریان‌ها و مناسبت‌هاست و این مساله در ماه محرم هم ادامه خواهد داشت و در این راستا ضمن راهبری مراسم و تسهیل گری و هماهنگی لازم به روایت گری رسانه‌ای مراسم شاخص محرم می‌پردازد.

وی از برگزاری ستاد شئون فرهنگی و تشکیل کمیته‌های فرهنگی در استان قبل از محرم خبر داد و افزود: در راستای شعار سال محرم امثال طلایه داران تبلیغ و اجتماع هیات‌های مذهبی به صورت متحد برگزار شد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان‌غربی ادامه داد: همایش از غدیر تا محرم در ارومیه با هدف تجلیل از فعالان مردمی غدیر برگزار و به رسم همه ساله امسال نیز از هفت میاندار برگزیده هیات‌های مذهبی استان با اهدای نشان حبیب تجلیل شد.

وی تاکید کرد: دوشنبه ساعت ۹ صبح مصادف با ششم محرم در مصلای امام خمینی (ره) ارومیه مراسم «احلی من العسل» ا همکاری نهاد‌ها و سازمان‌های مربوطه برگزار می‌شود.

حجت الاسلام امامی از برگزاری مراسم یوم العباس در ارومیه خبر داد و یادآور شد: مراسم تجمع متحد هیات‌های مذهبی ارومیه، عصر تاسوعا بعد از ظهر با عنوان یوم العباس برگزار می‌شود و امیدواریم این حرکت به یک حرکت محوری و رکن وحدت هیات‌های مذهبی تبدیل شود.

وی تاکید کرد: اقلام غذایی برای هیات‌های مذهبی و مساجد جهت طبخ غذا در ایام محرم توزیع می‌شود و افراد داوطلب برای طبخ غذا می‌توانند به ادارات تبلیغات اسلامی مراجعه کنند.

به گفته حجت الاسلام امامی، سامانه رسا در آذربایجان غربی برای رصد و پاییش آسیب‌های عزاداری راه اندازی شده است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان‌غربی گفت: توجه ویژه به برنامه نوجوان از اولویت‌های تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی است و در آینده رویداد نوآوین، ویژه نوجوانان پسر و رویداد دختران حاج قاسم، برای دختران نوجوان برگزار می‌شود.

وی افزود: هدف از این رویداد‌ها تربیت کنشگران نوجوان، احساس مسوولیت پذیری نوجوانان نسبت به مسایل جامعه، تثبیت شخصیت آن‌ها و آموزش شناسایی مشکلات است و بعد از برگزاری رویداد دختران حاج قاسم، دختران نوجوان به یک نیروی توانمند و فعال تبدیل شده و خودشان اقدام به برگزاری مراسم می‌کنند.

انتهای پیام/



دانلود فایل