1401/09/30
یک پژوهشگر حوزه مردم‌شناسی:
پیام شب یلدا، صلح و محبت است

 

یک پژوهشگر حوزه مردم‌شناسی گفت: پیام شب یلدا، صلح، دوستی، آشتی و محبت بوده و از آنجایی که خانواده، هسته اولیه جامعه است این موضوع می‌تواند به همه جامعه تسری یابد و در نگاه کلی جوامع و ملل را به همدیگر نزدیک کرده و موجب آشنایی ملت‌ها با ارزش‌های والای انسانی شود.

به گزارش خبرنگار نای قلم، عیسی عزیزنژاد در گفتگوی اختصاصی اظهار کرد: در واقع یلدا با داشتن ویژگی‌های ارزشمند و مهمی مانند مهمان‌نوازی، کرامت و ارزش‌گذاری به پیوندهای خانوادگی، گاه‌شماری و تقویم سنتی محلی، مهمان‌نوازی، ارزش‌گذاری به طبیعت و ارج نهادن به روابط انسانی جامعه‌ساز، ثبت جهانی شده است.

او اضافه کرد: این ویژگی‌ها شاخص‌های بسیار عالی برای داشتن زندگی پاک و سالم چه از بعد مادی و چه معنوی برای عصر کنونی است چرا که امروزه زندگی انسان‌ها و کانون خانواده‌ها در کشورهای مختلف با آسیب‌های زیاد ناشی از فقدان این شاخص‌ها مواجه است.

این پژوهشگر حوزه مردم‌شناسی ادامه داد: یلدا با داشتن این محتوا و پیام‌های ارزشمند می‌تواند به یک عامل مهمی برای بازتعریف و شناخت هویت‌های اصیل انسانی برای همه ملت‌ها در اقصی نقاط جهان تبدیل شود.

او اظهار کرد: آیین شب یلدا انسان‌ها را تشویق می‌کند که با هم و در کنار هم بوده، از مشکلات و گرفتاری‌های همدیگر باخبر شده و به کمک و یاری همدیگر کمر همت ببندند.

عزیزنژاد با بیان اینکه پیام شب یلدا، صلح، دوستی، آشتی و محبت است، تصریح کرد: از آنجایی که خانواده، هسته اولیه جامعه است این موضوع می‌تواند به همه جامعه تسری یابد و در نگاه کلی آن جوامع و ملل را به همدیگر نزدیک کرده و موجب آشنایی ملت‌ها با ارزش‌های والای انسانی شود که این موضوع متاسفانه در حال حاضر در بین برخی گروه‌ها و جوامع کم‌رنگ شده است.

این پژوهشگر حوزه مردم‌شناسی احترام به بزرگترها، احترام به والدین و تقویت کانون خانواده را یکی دیگر از مهمترین پیام‌های شب یلدا برشمرد و خاطرنشان کرد: اگر امروز ما شاهد وجود خانه سالمندان در شهرهای بزرگ ایران و جهان هستیم همگی از خلاء این موضوع ناشی می‌شود که پیوندهای خانوادگی متاسفانه در عصر حاضر با خطر گسست مواجه است.

او با بیان اینکه رسم شب یلدا را همچون دیگر رسوم و جشن‌های دیگر ایرانی را باید در ارتباط با انسان و طبیعت نگریست، گفت: یلدا با پیشینه حداقل دو هزار ساله که در برگیرنده اقوام مختلف جغرافیای وسیع ایران در گذشته و همچنین حال حاضر است  یکی از رسوم مهم ایرانیان بوده و هست.

عزیزنژاد تصریح کرد: در اصل آیین‌ها و رسوم مبتنی بر زندگی مادی و طبیعی انسان‌ها شامل همه انسان‌هایی است که در یک جغرافیای خاص زندگی می‌کنند زیرا همه آن‌ها در مواجه با طبیعت و زیستگاه، دغدغه‌ها و کنجکاوی‌های عموما یکسانی دارند، لذا مشاهده می‌شود که رسمی مثل شب یلدا و نوروز در بین همه اقوام ایرانی و بلکه ملت‌های ساکن در پهنای فلات ایران گرامی داشته می‌شود.

پژوهشگر حوزه مردم‌شناسی با اشاره به آداب و رسوم شب چله در آذربایجان غربی تصریح کرد: شب یلدا در این استان با ترکیب جمعیتی ترک و کرد همچون سایر مناطق ایران زمین، به‌عنوان بلندترین شب سال گرامی داشته می‌شود که در ترکی به اسم چیله گجه‌سی و در کردی شه و چیله معروف است.

او گفت: همانند دیگر خانواده‌های ایرانی شب‌نشینی و دورهمی خانوادگی مهمترین ویژگی شب یلدا در آذربایجان غربی و از معدود فرصت‌ها در طول سال برای همبستگی خانواده‌های ایرانی است.

کد خبرنگار: 983125

انتهای پیام/



دانلود فایل