1401/06/05
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد
بازاریابی‌های جدید برای فروش و صادرات سیب در سال جاری

 

فاطمه حاجی زاده/ بخش کشاورزي در روند رشد و توسعه جوامع از اهمیت خاصی برخوردار است. توسعه بخش کشاورزي به عنوان یکی از مهمترین بخش‌هاي اقتصادي و یا حتی فراتر از آن، به عنوان پیش نیاز ضروري براي تحقق توسعه پایدار کشورها امري حیاتی است؛ به طوري که بدون رفع موانع توسعه در این بخش، نمی توان انتظار داشت سایر بخش‌ها به شکوفایی و توسعه دست یابند. نگرشی بر زمینه‌هاي تحولی جوامع پیشرفته کنونی گویاي آن است که منشأ توسعه‌یافتگی بسیاري از آنها مازاد تولید در بخش کشاورزي در مراحل اولیه توسعه، مبناساز تحولات شده است.

در آذربایجان غربی نیز سهم عمده ای از فعالیت‌های اقتصادی در این بخش متمرکز شده است. این استان به دلیل داشتن شرایط آب و هوایی مناسب، زمین‌های زراعی مناسب و آب کافی یکی از منابع اصلی تولیدکننده محصولات کشاورزی مورد نیاز کشور محسوب می‌شود.

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی این استان سالانه با تولید شش میلیون و 800 هزار تن محصولات کشاورزی یکی از قطب‌های مهم این بخش در کشور به شمار می‌رود.

سطح زیر کشت محصولات زراعی 700 هزار هکتار بوده که بالای 395 هزار هکتار دیم و مابقی آبی است، اراضی باغی استان ۲.۳ درصد اراضی کشور را شامل می‌شود.

استان در محصولاتی مانند چغندرقند، افتابگردان و کدو آجیلی رتبه اول کشوری و در سایر محصولات زراعی نیز دارای رتبه های برتر در سطح کشور است.

 امسال چهار میلیون و 700 هزار تن محصولات زراعی در استان تولید شده که در تولید بسیاری از محصولات زراعی کشاورزی، رتبه های برتر کشور مربوط به استان است.

همچنین سالانه استان با تولید بیش از یک و نیم میلیون تن محصولات باغی در رتبه پنجم کشوری قرار دارد.

اکبر کرامتی امروز در جمع خبرنگاران وسعت اراضی قابل کشت استان را یک میلیون و ۲۰ هزار هکتار و وسعت اراضی زیر کشت را ۸۲۰ هزار هکتار اعلام می‌کند.

به گفته وی ۲۳۰ هزار خانوار بهره‌بردار در استان در زمینه کشاورزی مشغول به کار هستند به طوری که این بخش اشتغال ۳۶ درصدی را به خود اختصاص داده است.

وی میزان ارزش افزوده بخش کشاورزی در کل کشور را ۸.۶ درصد عنوان می‌کند که این میزان در آذربایجان غربی  ۱۷.۸ درصد است.

کرامتی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی در رتبه پنجم تولید محصولات کشاورزی (باغی، زراعی، شیلات و دامی) در کشور قرار دارد، تصریح می‌کند: تولید محصولات کشاورزی استان شامل شش میلیون و ۸۰۰ هزار تن با ارزش ۳۳ هزار میلیارد تومان است.

به گفته وی، آذربایجان غربی همچنین در تمام حوزه‌های کشاورزی در سطح کشور رتبه پنجم تولیدات را دارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه ۱۱۷ هزار هکتار باغ در استان وجود دارد، گفت: ۴۷۷ سردخانه با ۹۶۰ هزار تن ظرفیت در استان فعال است.

نمی‌توان انکار کرد که زمان برداشت محصول یکی از بهترین لحظات عمر یک کشاورز است، چراکه با هزار رنج و مشقت به ثمر رسانده و به بازار عرضه می‌کند اما باغداران آذربایجان غربی سال‌هاست چنین احساسی را ندارند به طوری که مشکلات صادرات، تعرفه گمرکی و کمبود کانتینرهای یخچال‌دار و کمبود دیگر زیرساخت‌های صادراتی هر سال تکرار می‌شود.

با اینکه سال‌هاست آذربایجان غربی رتبه اول تولید سیب کشور را نصیب خود می‌کند اما به واسطه مشکلاتی که عنوان شد هر سال در ماه‌های شهریور، مهر و اوایل آبان شاهد تصاویری از ریختن سیب‌ها در کنار جاده‌ها هستیم.

کرامتی می‌گوید: ۷۰ هزار هکتار از مساحت باغی استان متعلق به سیب درختی است که سالانه بیش از یک میلیون محصول از این باغات برداشت می‌شود.

وی اظهار می‌کند: پیش بینی امسال در تولید سیب درختی ۱.۹ میلیون تن است که ۸۰۰ هزار تن آن در سردخانه‌ها ذخیره و قسمتی به مصرف تازه خوری می‌رسد.

کرامتی اضافه می‌کند: ۳۰ درصد از باغ‌های سیب درختی آذربایجان غربی قدیمی است که باید جایگزین و با کشت پایه های رویشی جدید به روز شوند.

*انجام مذاکرات برای عدم تکرار مشکلات بخش سیب استان

وی تاکید می‌کند: برای عدم تکرار مشکلات بخش سیب استان از سال گذشته مذاکراتی در جهت شناسایی بازارهای هدف جدید و تهاتر سیب با میوه های گرمسیری پاکستانی انجام شده است.

کرامتی اظهار می‌دارد: پاکستان خواهان تهاتر ۱۰هزار تن سیب استان با میوه‌های گرمسیری خود است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اذعان می‌کند: سال گذشته ۱۸۰هزار تن سیب در سردخانه های استان مانده بود اما امسال با بازاریابی‌های جدید تا زمستان هیچ سیبی در سردخانه‌های استان نخواهند ماند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی می‌افزاید: ۳۴ شرکت تعاونی روستایی و ۸۲ واحد خصوصی خرید سیب به صورت مجاز در استان مسئول خرید سیب هستند.

وی تاکید می‌کند: امسال نیز همانند سال گذشته، برپایی مرکز خرید و جمع آوری سیب صنعتی بدون اخذ مجوز از جهاد کشاورزی در حاشیه جاده ها ممنوع بوده و با متخلفان طبق مقررات قانونی برخورد می‌شود.

*تشدید نظارت‌ها برای جلوگیری از انباشت سیب صنعتی در کنار جاده‌ها

 وی اظهار می‌دارد: نظارت‌ها برای جلوگیری از انباشت سیب صنعتی در کنار جاده‌ها توسط دستگاهای مسئول انجام می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ۲۳۰ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی در استان وجود دارد که در مجموع بیش از 80 هزار بهره‌بردار در حوزه تولید گندم در استان آذربایجان غربی فعالیت می کنند، اذعان می‌دارد: از آغاز فصل خرید تاکنون 378 هزار تن گندم در استان خریداری شده است.

وی کل بهای گندم خریداری شده را 48 هزار میلیارد ریال اعلام می‌کند و می‌افزاید: میزان خرید تضمینی گندم در استان امسال 89 درصد افزایش دارد.

*تشریح برنامه‌های هفته دولت

این مقام مسوول در بخش دیگری از سخنان خود می‌گوید: همزمان با گرامیداشت هفته دولت ، ۶۴ پروژه عمرانی اقتصادی و تولیدی بخش کشاورزی استان با اعتباری بالغ بر یک هزار و ۹۳۵ میلیارد ریال به بهره‌برداری می‌رسد.

کرامتی اظهار کرد: ۶۴ پروژه عمرانی، اقتصادی و تولیدی بخش کشاورزی در استان با اعتباری بالغ بر یک هزار و ۹۳۵ میلیارد به بهره‌برداری می‌رسد

وی اضافه کرد: با اجرای این طرح‌ها برای ۹۷۵ نفر به صورت مستقیم در بخش کشاورزی اشتغالزایی می شود.

کرامتی افزود: تعداد پنج پروژه از مجموع ۶۴ پروژه قابل افتتاح بخش کشاورزی استان، در زیر بخش معاونت بهبود تولیدات گیاهی با اعتبار بالغ بر ۷۳ میلیارد ريال، با تعداد ۳۴ اشتغال پایدار، ۳۲ تثبیت اشتغال و بهره‌مندی ۳۸ خانوار آماده بهره برداری شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی ادامه داد: این طرح ها شامل یک واحد تولید قارچ خوراکی، سه واحد تولیدی گلخانه و یک واحد کشت گل محمدی  در شهرستان های میاندوآب، بوکان، ارومیه، تکاب و نقده است.

کرامتی با اشاره به اهمیت اجرای طرح‌های آب و خاک و نقش آن در مدیریت مصرف بهینه آب کشاورزی، تصریح کرد: تعداد ۳۷ پروژه از مجموع ۶۴ پروژه قابل افتتاح بخش کشاورزی استان، در بخش مدیریت آب و خاک و امور فنی مهندسی با اعتبار بالغ بر ۳۴۹ میلیارد ريال، با تعداد ۵۵۶ اشتغال پایدار، ۹۰۹ مورد تثبیت اشتغال و ۱۰۹۱ خانوار بهره بردار نیز در این ایام بدست مسولان استانی و شهرستانی افنتاح می شود.

وی تاکید کرد: این طرح ها شامل ۱۶ طرح انواع سیستم های نوین آبیاری با ظرفیت ۸۶۵ هکتار، چهار طرح انتقال آب با لوله به طول شش هزار و 224 متر، سه طرح احداث، مرمت و بازسازی استخر ذخیره آب با ظرفیت هزار مترمکعب ، هفت رشته مرمت و لایروبی و بازسای قنات، هفت طرح احداث و پوشش بتنی و سنگی کانال به طول 2 هزار و 759 متر در سطح استان است.

کرامتی گفت: تعداد 11 پروژه نیز با اعتبار بالغ بر ۳۶۲ میلیارد ريال، با تعداد ۲۸۱ اشتغال پایدار، ۲۳۸ تثبیت اشتغال و بهره مندی ۱۳۹۲خانوار نیز در بخش منابع طبیعی و امور آبخیز داری در هفته دولت به بهره برداری می رسد.

وی تاکید کرد: این طرح ها شامل عملیات آبخیزداری با ظرفیت 17 هزار و 54 مترمکعب در شهرستان های پلدشت، سردشت، چالدران، ارومیه، مهاباد، شاهین دژ، پیرانشهر، چالدران، مهاباد، اشنویه است.

این مسول اضافه کرد: تعداد پنج پروژه نیز در زیر بخش معاونت توسعه بازرگانی و صنایع غذایی با اعتبار بالغ بر ۱۷۱ میلیارد ريال، با تعداد ۳۲ اشتغال پایدار نیز آماده بهره برداری است.

وی ادامه داد: این طرح ها نیز شامل ۹۱ واحد تولید انواع کود آلی، دو واحد بسته بندی حبوبات و غلات، یک واحد بسته بندی تخم مرغ و تخم بلدرچین، یک واحد فرآوری میوه و سبزیجات در شهرستان های مهاباد، تکاب و ارومیه است.

کد خبرنگار: 983127

انتهای پیام/



دانلود فایل