1403/08/25
یک کارشناس انرژی:
تداوم خاموشی‌ها به زیان مردم و بازارها خواهد بود

 

یک کارشناس انرژی با اشاره به اجرای طرح خاموشی ها در دولت پزشکیان هشدار داد که در صورت تداوم این چالش، مردم و بازارها متضرر می شوند.

به گزارش نای قلم از اطلاعات آنلاین، محمود خاقانی با اشاره به طرح و برنامه دولت پزشکیان برای قطع برق و ذخیره سازی در فصل زمستان اظهار داشت: شرایط موجود کشور به گونه ای است که مردم به ناچار باید با متضرر شدن کنار بیایند! چرا که وقتی برق قطع می شود در قدم اول بخش مهم تولید مغفول می ماند. در واقع هر بار که برق نیست، کسب و کار به همان میزان قفل می شود و در نتیجه هزینه محصولات تولیدی سیر صعودی می یابد که ادامه این روند به تعطیلی کارگاه ها و در نتیجه بیکاری منجر خواهد شد.

مدیرکل پیشین وزارت نفت با اشاره به وجود منابع عظیم انرژی در ایران، گفت: اجرای طرح خاموشی ها موید این است که مشکلات ساختاری در نظام اقتصادی کشور، مانع از برنامه ریزی و تامین نیازهای اولیه می شود. بنابراین باید یک بار برای همیشه دنبال ترمیم و اصلاح زیرساخت ها برویم تا امکان بهره بردن از دارایی های طبیعی برای ما فراهم شود. اگر به هردلیلی تلاش برای اصلاح وضعیت موجود در حوزه تامین انرژی را جدی نگیریم، هم روند خاموشی ها استمرار می یابد و هم فضای کسب و کار در بن بست قرار می گیرد.

وی با اشاره به توقف مازوت سوزی در دولت پزشکیان افزود: اگرچه این تصمیمی بر اساس  واقعیت مملو از محدودیت است. اما باید مراقب بود تا چالش برق تداوم نیابد تا از متضرر شدن مردم و همچنین صاحبان سرمایه جلوگیری کنیم. متاسفانه مازوت سوزی در  گذشته به کل انکار می شد و حالا که خبر از توقف مازوت سوزی می دهند، به این معنی است که با عقلانیت دنبال راه حلی مناسب هستند.

خاقانی تصریح کرد: مصرف برق کشور در ساعات پر مصرف حدود ۸۰ هزار مگاوات است که این آمار نسبت به استاندارد جهانی زیاد نیست. مشکل این است که اقتصاد ایران به دلیل تحریم ها در بن بست قرار دارد و چون حضوری مستمر در بازار اقتصادی بین الملل نداریم، به کمبودها و ناترازی های اینچنینی دچار شده ایم.

وی یادآور شد: قطعی برق به دلیل ناترازی در این انرژی مهم است. ناترازی برق هم ریشه در تحریم های بین المللی دارد تا بتوانیم به این نتیجه ملموس برسیم، برای رهایی از بحران های عدیده اقتصادی و ... باید در سیاست کلی که در قبال نظام بین الملل داریم، به طور جدی تجدیدنظر کنیم.

انتهای پیام/



دانلود فایل