1401/08/20
در ارومیه؛
روزانه 9 تن زباله بیمارستانی بی‌خطرسازی می‌شود

 

فاطمه حاجی‌زاده/ زباله‌های بیمارستانی یا پزشکی از خطرناک‌ترین زباله‌های صنعتی هستند که در صورت دفع غیراصولی صدمات جبران‌ناپذیری بر سلامت افراد جامعه و محیط زیست خواهند داشت.

به گزارش خبرنگار نای قلم، زباله‌های بیمارستانی به هر نوع زباله ای گفته می شود که در مراکز پزشکی تولید می شود و در صورتیکه به درستی دفع نشوند، نوعی تهدید مستقیم و فوری برای سلامت افراد جامعه هستند.

براساس تعریف ارائه شده از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی، وسایل آلوده به خون و ترشحات بیمار، بافت‌ها و پسماندهای جراحی، انواع سرنگ، آنژیوكت، باند، پنبه، زواید تزریقات و پانسمان، دستكش‌ها، ست و كیسه خون، ماسك بیمار، انواع وسایل برنده، پس ماندهای دارویی، انواع سوند و حتی پس مانده غذای بیماران عفونی جز زباله‌های عفونی و بیمارستانی محسوب می‌شوند كه باید پس از بی‌خطرسازی دفع شوند.

میزان زیادی از زباله های دفع شده بیمارستانی به عنوان عوامل بیماری زا محسوب می‌شوند و اگر به درستی دفع نشوند، در محلی که دفع شده اند باقی می مانند و زمین آن منطقه را آلوده می کنند.

بی‌خطرسازی پسماندهای عفونی اعم از پسماندهای بیمارستانی و مطب‌ها طبق قانون برعهده تولیدکننده است، یعنی بیمارستان اگر پسماند عفونی تولید کرد خود مسئولیت تبدیل آن به پسماند عادی را دارد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست ارومیه در گفتگوی اختصاصی گفت: پسماندهای عفونی و پزشکی پس از بی‌خطرسازی و خرد شدن به سایت زباله نازلو ارومیه منتقل می‌شوند.

مختار خانی اظهار کرد: به جز بیمارستان روانپزشکی رازی ارومیه، سایر بیمارستان های دولتی، خیریه، خصوصی، تامین اجتماعی و نظامی دارای دستگاه بی خطرساز پسماندهای عفونی هستند و حدود ۷.۵ تن پسماندهای عفونی این مراکز پس از بی‌خطرسازی و خرد شدن به محل دفن زباله های شهر ارومیه در نازلو انتقال داده می‌شوند.

وی افزود: در خصوص پسماندهای پزشکی سایر مراکز مانند درمانگاه‌ها، مطب‌ها و آزمایشگاه‌ها چهار پیمانکار بخش خصوصی فعال هستند و روزانه حدود ۲ تن زباله جمع‌آوری و پس از بی‌خطرسازی به سایت زباله نازلو انتقال داده می‌شوند.

انتهای پیام/



دانلود فایل