1402/07/09
معاون استاندار تاکید کرد؛
توسعه استاندارد از ضروریات حضور در بازارهای جهانی

 

 معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان غربی، توسعه استاندارد در استان را از عوامل اثرگذار در جهت حضور موثر تجار و بازرگانان کشور در بازارهای منطقه و جهان، عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار نای قلم، جواد کرمی امروز در جلسه شورای استاندارد استان اظهار کرد: توسعه استاندارد با آگاهی بخشی و فرهنگ سازی به ویژه در بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان کالا و خدمات از مزایای اطمینان بخش استاندارد، میسر می شود.

وی با تاکید بر اینکه وجود مرزهای متعدد در استان به عنوان یک مزیت غیرقابل انکار در توسعه استان است، تصریح کرد: روان‌سازی در حوزه صادرات و واردات در این استان که تجارت بین الملل یکی از مهمترین مولفه های آن است، ضروری بوده و باید با همه توان و همکاری تمامی ارگان ها با استاندارد، اجرایی شود.

در ادامه این جلسه مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان غربی بر استاندارد سازی اماکن و تجهیزات مشمول استاندارد قبل از افتتاح و شروع به کار آنها تاکید کرد.

دکتر دهقان با تاکید بر لزوم توجه به رعایت شاخص‌های استاندارد در همه‌ بخش‌ها گفت: استانداردسازی در جایی که ارتباط مستقیم با ایمنی و سلامت مردم دارد، قابل اغماض نیست.

مدیرکل استاندارد آذربایجان غربی هم در ادامه با اشاره به وظیفه خطیر استاندارد در ارتباط با جان و مال مردم، لزوم توجه جدی تمامی مسئولان ذیربط در تمامی بخش ها و سطوح مرتبط را خواستار شد و گفت: توسعه مسیر استانداردسازی در استان در بعضی بخش ها با روند خوبی در حال حرکت است در حالی که در بعضی بخش ها همکاری سایر نهادهای مرتبط را می طلبد.

وحید موسی پور، افزود: با حمایت مجموعه دادگستری استان و با برگزاری کمیسیون ماده 42 با حضور قاضی ویژه کمیسیون در محل اداره کل، اقدامات قابل توجهی در راستای استانداردسازی واحدهایی که مشکل داشتند و یا محصولات پایین تر از کیفیت استاندارد تولید می کردند، انجام شده است.

دبیر شورای استاندارد استان بر لزوم استانداردسازی فضاهای بازی، مهدکودک ها، تجهیزات تفریحی و خانه های بازی در استان تاکید و اضافه کرد: به دلیل استفاده خردسالان و افراد آسیب پذیر از این تجهیزات، مکاتبات لازم با ارگان های ذیربط ازجمله شهرداری و اداره کل آموزش و پرورش استان انجام شده است که امیدواریم با همکاری این دستگاه ها پیشرفت قابل توجهی در این حوزه نیز اتفاق بیفتد.

موسی پور ادامه داد: تعداد 70 درصد از واحدهای تولیدی فعال در استان موفق به اخذ پروانه استاندارد شدند، در همین مدت 70 درصد از سردخانه های استان نیز استانداردسازی شدند.

وی با اشاره به یکی از مصوبات قبلی شورا در خصوص استانداردسازی سکوهای سیلندرهای گاز پرکنی و واحدهای تولیدی مصالح ساختمانی از استانداردسازی 56 درصدی سکوهای سیلندر گاز پرکنی و 76 درصدی در حوزه مصالح ساختمانی خبر داد.

شایان ذکر است که جلسه شورای استاندارد استان با پنج مصوبه به پایان رسید که طی آن مقرر شد، کلیه دستگاه های اجرایی و سازمان نظام مهندسی نظارت بر استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد در پروژه های عمرانی و پروژه های شخصی داشته باشند.

در مصوبه دوم مقرر شد، شهرداری ها ضمن اقدام فوری در خصوص استانداردسازی تجهیزات و زمین های بازی تحت نظر شهرداری، بر اخذ استاندارد برای تجهیزات بازی و فضاهای بازی مورد بهره برداری توسط سایر مالکان و بهره برداران نیز نظارت کامل داشته و عقد قرارداد واگذاری مراکز تفریحی برای بهره برداران بخش خصوصی را به اخذ استاندارد منوط کنند. 

در سومین مصوبه دستگاه های اجرایی ملزم بر اخذ تائیدیه ایمنی آسانسور برای آسانسورهای موجود در ساختمان های تحت مالکیت یا اجاره و تمدید سالانه آن هستند مسئولیت حوادث احتمالی بر عهده بالاترین مقام آن دستگاه خواهد بود.

در چهارمین مصوبه مقرر شد تا پیگیری های لازم از سوی استانداری از سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای تخصیص اعتبارات مورد نیاز جهت تجهیز آزمایشگاه آزمون فرآورده های نفتی اداره کل به عمل آید.

در آخرین مصوبه شورای استاندارد مقرر شد به منظور شفاف سازی اقدامات استاندارد سازی آسانسور های نصب شده در ساختمان ها و جلوگیری از تضییع حقوق مصرف کنندگان و نیز برخورد با برخی تخلفات احتمالی موجود، حساب مالیاتی شرکت های طراحی و مونتاژ آسانسور توسط اداره کل امور مالیاتی در بازه سه ماهه به اداره کل استاندارد استان ارائه شود.

 همچنین مقرر شد سازمان نسبت به ارسال فهرست قراردادهای آسانسور های نصب شده توسط شرکت های طراحی و مونتاژ آسانسور به اداره کل استاندارد استان در بازه سه ماهه ارائه شود.

انتهای پیام/



دانلود فایل