1402/03/11
معاون بهبود تولیدات گیاهی استان:
محدودیت منابع اجازه توسعه اراضی در عرصه‌های باز را نمی‌دهد

 

معاون بهبود تولیدات گیاهی آذربایجان غربی گفت: محدودیت منابع اجازه توسعه اراضی در عرصه‌های باز را نمی‌دهد لذا برای اینکه بتوان با روش‌های نوین آبیاری با مصرف آب کم تولید افزایش یابد باید تولید گلخانه‌ای توسعه یابد.

به گزارش خبرنگار نای قلم، علی دیانتی در گفتگوی اختصاصی اظهار کرد: با توجه به محدودیت‌های اقلیمی و اجرای مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه، گلخانه‌ها را با سرعت بیشتری گسترش خواهیم داد و توسعه کشت محصولاتی چون سبزی و صیفی در مکان‌های مدیریت شده در دستور کار است.

وی افزود: ۲۴۲ گلخانه فعال بخش کشاورزی به مساحت ۷۲.۴ هکتار در این استان مشغول تولید محصولات گلخانه‌ای هستند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی استان با اشاره به اینکه این استان پتانسیل‌های خوبی در بخش توسعه کشاورزی دارد، اضافه کرد: گلخانه‌های استان با اشتغالزایی برای ۷۲۰ نفر به صورت مستقیم و یک هزار و ۴۴۰ نفر به صورت غیر مستقیم فعالیت می‌کنند.

به گفته وی، تاکید استاندار آذربایجان غربی درباره ایجاد نهضت گلخانه‌ای باعث شده تا این اقدامات با جدیت پیگیری و اجرایی شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی آذربایجان غربی با بیان اینکه کل تولیدات بخش کشاورزی استان سالانه ۶.۲ میلیون تُن است، ادامه داد: سالانه بیش از ۱۵ هزار تُن محصول اعم از سبزی و صیفی، گل شاخه بریده و نهال در گلخانه‌ها تولید می‌شود.

وی تاکید کرد: با توجه به منابع موجود استانی و در راستای ایجاد امنیت غذایی و تولید مواد غذایی کافی، مغذی و با کیفیت و موثر در سلامت جامعه اهداف این بخش ترسیم و سیاست گذاری می‌شود.

دیانتی اقدامات به زراعی را از ضروریات استان برای بهبود وضعیت دریاچه ارومیه ضروری اعلام کرد و گفت: توسعه گلخانه‌ها در راستای این هدف و صیانت از محیط زیست و در مسیر مدیریت غذایی در پی افزایش جمعیت و نیاز به افزایش تولید بوده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه همکاری بهینه ادارات مختلف از جمله دستگاه‌های خدمات رسان برای توسعه گلخانه ها از موارد اساسی است، اضافه کرد: نیازمند تسهیل و حمایت‌های عمیق بانک کشاورزی از متقاضیان تسهیلات هستیم چرا که مسیر توسعه گلخانه‌ها با حمایت‌های مالی گره خورده است.

لازم به ذکر است که آذربایجان غربی دارای ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که ۲۳۰ هزار نفر بر روی این اراضی کشت و کار می کنند، محصولات تولیدی در این استان علاوه بر اینکه در داخل استان به مصرف می‌رسد بخشی از نیازهای سایر نقاط کشور و استان‌های همجوار را هم تامین می‌کند.

انتهای پیام/



دانلود فایل