1401/06/17
مدیرعامل پتروشیمی ارومیه:
افزایش میزان صادرات پتروشیمی ارومیه/متقاضی برای راه‌اندازی پارک ملامین وجود ندارد

 

لعیا نورانی زنوز/ شرکت پتروشیمی ‌ارومیه در جنوب غربی شهرستان ارومیه در زمینی به مساحت 110 هکتار با محوطه صنعتی به وسعت 50 هکتار و 60 هکتار فضای سبز و استخرهای پساب احداث شده است.

پتروشیمی ارومیه در سال ۱۳۷۰ جهت تولید کریستال ملامین و سولفات آمونیوم آغاز و در سال ۱۳۷۴ به بهره‌برداری رسید.

این مجتمع دارای پنج واحد فرآیندی تولید کریستال ملامین با ظرفیت چهار هزار تن، سولفات آمونیم با ظرفیت 46 هزار تن، اسید سولفوریک با ظرفیت 50 هزار تن، سولفات پتاسیم با ظرفیت 40 هزار تن و اسید کلردریک 50 هزار تن در سال است. محصولات تولید شده قابلیت توسعه به صنایع پایین دستی را دارند.

كشورهاي پيشرو با وجود دوري از مواد اوليه ارزان توانسته‌اند با توسعه نظام‌مند صنايع پايين دستي پتروشيمي در قالب پارك هاي صنعتي پتروشيمي و شيميايي و ايجاد بنگاه‌هاي كوچك و متوسط پتروشيمي دانش‌بنيان، زمينه توليد محصولات باارزش، نوآوري و توليد محصولات جديد، كارآفريني و ايجاد شغل‌هاي پايدار، مديريت و كاهش هزينه توليد و در نهايت كسب حداكثر ارزش افزوده از مواد خام پتروشيمي را فراهم كنند و از اين رهگذر به يكي از اصلي‌ترين توليدكنندگان مواد پليمري و پتروشيمي تبديل شوند.

اما با وجود گذشت بیش از نیم قرن از پیدایش صنعت پتروشیمی‌ و در حالی‌که این صنعت از مزیت برخوردار است اما هنوز این صنعت استراتژیک در کشور ما با ضعف‌های زیادی به ویژه در توسعه زنجیره ارزش همراه است. در همین رابطه توسعه صنایع پایین دستی و تکمیلی صنعت پتروشیمی ‌به دلایل مختلف از جمله نداشتن سرمایه گذاری مناسب مغفول مانده است؛ صنایعی که علاوه بر ارزش افزوده قابل توجه به اشتغال‌زایی مناسب نیز می‌انجامد.

در آذربایجان غربی نیز صنعت پتروشیمی هم‌اکنون به یکی از ظرفیت‌های اقتصادی مهم تبدیل شده است که راه‌اندازی و سرمایه‌گذاری در صنایع پایین دست این صنعت می‌تواند این استان را به یکی از قطب‌های مهم اقتصادی صنایع پایین دست پتروشیمی در کشور مبدل کند.

در این راستا "پارک ملامین" به عنوان صنعت پایین‌دستی شرکت پتروشیمی ارومیه مطرح است که جلوگیری از خام‌فروشی، ایجاد اشتغال و رونق تولید و جلوگیری از واردات از جمله اهداف این طرح به شمار می‌رود.

اما به گفته مدیرعامل پتروشیمی ارومیه با وجود انتشار چهار نوبت آگهی فراخوان عمومی شناسایی سرمایه گذار احداث طرح پارک ملامین در این شهرستان هنوز هیچ متقاضی اعلام آمادگی نکرده است.

پژمان اسدی که در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، اذعان کرد: بخش پایین‌دست صنعت پتروشیمی، اشتغال‌زایی بالایی ایجاد می‌کند و اگر این بخش از صنعت توسعه یابد شاهد ایجاد ارزش افزوده بیشتری خواهیم بود.

اسدی ادامه داد: طرح‌های پارک ملامین آماده است و با اعلام آمادگی سرمایه‌گذار کارهای اجرایی شروع می‌شود.

وی در عین حال اذعان کرد: به منظور استفاده درست از فرصت‌های موجود و نفوذ در بازارهای موجود برای سهامداران و سرمایه‌گذاران استراتژی‌های توسعه کسب و کار داریم.

* ضرورت مصرف بهینه و متعادل کودها

وی با تاکید بر ضرورت مصرف بهینه و متعادل کودها در افزایش کمی و کیفی تولید، اظهار کرد: پتروشیمی ارومیه یکی از کودهای مهم مورد نیاز که سولفات آمونیوم است را تولید می کند و از آنجا که برای تولید سولفات آمونیوم نیاز به اسید سولفوریک بود واحد ۵۰ هزار تنی اسید سولفوریک احداث شد که در سال ۹۴ به تولید رسید. به طوری که اکنون علاوه بر اینکه برای مصرف سولفات آمونیوم خود اسید سولفوریک دارد بلکه اسید سولفوریک اکثر پتروشیمی‌ها را نیز تامین می‌کند.

*افزایش میزان صادرات

اسدی با اشاره به اینکه در بخش صادرات گام‌های خوبی برداشته شده است، اضافه کرد: ۲ قرارداد با شرکت خدمات حمایتی کشور با ظرفیت ۱۰ هزار تن نیز منعقد شده است.

اسدی به میزان صادرات پتروشیمی ارومیه نیز اشاره کرد و افزود: در سال 1400، یک هزار و 307 تن کریستال ملامین و یک هزار و 800 تن سولفات آمونیوم صادر شده است، که ارزش دلاری این میزان صادرات سه میلیون و 135 هزار دلار است.

وی پیش‌بینی کرد، امسال میزان صادرات به شش میلیون دلار افزایش یابد.

* راه‌اندازی واحد تولید پک

 مدیرعامل پتروشیمی ارومیه همچنین از راه‌اندازی واحد تولید پک در پتروشیمی ارومیه با ظرفیت تولید 20 هزار تن در سال خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود آذرماه سال 1402 افتتاح شود.

وی ادامه داد: تولید محصول "پلی آلومینیوم کلراید (پک)" در پتروشیمی ارومیه، نیاز این ماده در صنعت تصفیه آب و فاضلاب کشور را تأمین خواهد کرد، در حال حاضر این ماده از کشور چین و با کیفیت پایین وارد می شود و مشکلاتی را در تصفیه آب و پساب ایجاد کرده است؛ با تولید این محصول مهم در پتروشیمی ارومیه، نیاز کشور به این ماده با کیفیت بالا تأمین می‌شود.

مدیرعامل پتروشیمی ارومیه، در خصوص ظرفیت واحد سولفات پتاسیم پتروشیمی ارومیه گفت: 2 کوره از چهار کوره واحد سولفات پتاسیم از مدار خارج بوده و این واحد با نیمی از ظرفیت فعالیت می‌کرد که با مطالعات و اقدامات انجام گرفته پیش‌بینی می‌کنیم کوره سوم تا آخر سال جاری و کوره چهارم تا پایان خردادماه به‌مدار بهره‌برداری بازگردند.

بهمن ماه سال گذشته بود که استاندار آذربایجان غربی در راستای بازدیدهای هفتگی از واحدهای تولیدی ارومیه تحت عنوان «یکشنبه‌های تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» و در راستای تحقق شعار سال «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» از شرکت پتروشیمی ارومیه بازدید کرد و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برگزار شد.

در این نشست مطالبات و درخواست‌هایی مطرح شد که مدیرعامل پتروشیمی ارومیه در پاسخ به سوال خبرنگار نای قلم، اظهار کرد، تاکنون هیچ کدام از آنها محقق نشده است.

برای دیدن تصاویر اینجا کلیک کنید

کد خبرنگار: 983127

انتهای پیام/



دانلود فایل