1402/01/22
مدیرکل میراث‌فرهنگی استان:
تعداد اقامتگاه‌های بوم‌گردی آذربایجان‌غربی کافی نیست

 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: در حال حاضر ۳۴ واحد فعال بوم‌گردی در استان وجود دارد که با توجه به ظرفیت‌های استان تعداد آن‌ها پایین است.

به گزارش خبرنگار نای قلم، مرتضی صفری امروز در نخستین جلسه کمیته اقتصاد خلاق یا فرهنگ اظهار کرد: در هدف‌گذاری اداره‌کل قرار است در مدت یک سال تعداد واحدهای بوم‌گردی به ۱۰۰ باب برسد.

وی افزود: هر مجموعه برای رسیدن به موفقیت در کنار اتکا به توان داخلی باید از ظرفیت افراد خارج از مجموعه نیز بهره ببرد و برای این منظور تشکیل اتاق فکر در حوزه‌های تخصصی این اداره‌‌کل در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی اضافه کرد: باید از نگاه سنتی به حوزه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به سمت نگاه مدرن، به روز و علمی حرکت کرد تا به هدف خود برای توسعه گردشگری، حفظ آثار تاریخی و اشتغال‌زایی در این حوزه‌ها رسید.

او ادامه داد: در نخستین جلسه شورای راهبری شعار سال در سال‌جاری چهار کمیته تشکیل شد که با توجه به تاکید استاندار آذربایجان غربی مبنی بر توجه ویژه به حوزه گردشگری به عنوان چهارمین حوزه پیشران توسعه استان دبیری کمیته اقتصاد خلاق یا فرهنگ به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان واگذار شد.

صفری تصریح کرد: برای تدوین نقشه راه عملکرد این کمیته نیاز است که هم‌فکری لازم با اعضای این کمیته انجام شود تا برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی تصریح کرد: برای توسعه گردشگری در استان برنامه‌ریزی شده است تا در گام نخست سرمایه‌گذاری بر روی ایجاد واحدهای بوم‌گردی، بوتیک هتل و چشمه‌های آب گرم انجام شود.

او گفت:

صفری خاطرنشان کرد: برای ایجاد بوتیک‌هتل نیز تعدادی از بناهای تاریخی استان از جمله مدرسه هدایت، خانه انصاری، خانه افشاری، مدرسه ۲۲ بهمن ارومیه، ساختمان هلال احمر تکاب، بناهای پردیسان ماکو و ... شناسایی شده که قرار است کاربری فرهنگی برای آن‌ها در نظر گرفته شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی اضافه کرد: همچنین در نظر است در اطراف چشمه آب گرم هفت‌آباد ارومیه، چالدران، سلماس، خوی و ... هم امکانات رفاهی و اقامتی ایجاد شود.

او گفت: برای ترویج فرهنگ دینی و ملی در جامعه باید توجه ویژه برای تهیه تولیدات رسانه‌ای از جمله تولید فیلم، سریال، انیمیشن و ... داشت که برای این منظور باید دستگاه‌های فرهنگی از جمله صداوسیما، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره‌کل تبلیغات اسلامی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان غربی، دانشگاه ارومیه و ... با یکدیگر همکاری کرده و با ارائه ایده و نظرات و هم‌فکری در این ارتباط به راهکارها و طرح‌های خوبی برسند که با تصویب در جلسه شورای راهبری شعار سال، اقدامات عملی آنها آغاز شود.

صفری اظهار کرد: امروزه با توجه به راه‌اندازی جنگ ترکیبی و شناختی دشمنان در کشور، یکی از بهترین حوزه‌ها برای مقابله با آنها حوزه فرهنگ بوده که موفقیت در این حوزه نیز نیازمند تخصیص اعتبار و افزایش بودجه است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی تهیه پیوست فرهنگی و روایی از داشته‌های استان، تهیه تولیدات محتواهای رسانه‌ای از جمله تله‌فیلم، سریال، انیمیشن و ... در حوزه‌های تاریخی و فرهنگی، استفاده از ظرفیت هنرمندان و فعالان فضای مجازی و برگزاری نمایشگاه‌های صنایع‌دستی در استان‌ها و کشورهای دیگر را از جمله برنامه‌های این کمیته در گام اول برشمرد.

معصوم علی‌اکبری، معاون دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: برای چگونگی بهره‌مندی از ظرفیت‌های استان باید برنامه خاصی تدوین و نیز دستور جلسات از قبل مشخص شود.

کد خبرنگار: 983125

انتهای پیام/



دانلود فایل