1401/12/14
در آذربایجان غربی؛
بیش از ۱۱۰۰ هکتار از اراضی ملی تخریب شده است

 

سرپرست منابع طبیعی آبخیزداری آذربایجان غربی گفت: بیش از یک هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی ملی در استان تخریب شده است.

به گزارش خبرنگار نای قلم، سیدنبی قائمی میرآبادی امروز در نشست خبری اظهار کرد: ۱۱۶ فقره پرونده برای قطع ۲۲۴ اصله درخت در آذربایجان غربی تشکیل شده است.

وی افزود: ۵۳۸ فقره پرونده چرای غیرمجاز در خارج از فصل چرا برای متخلفان در این استان تشکیل شده که شامل بیش از ۸۴ هزار واحد دامی است.

سرپرست منابع طبیعی آذربایجان غربی ادامه داد: تعداد دام متکی به مرتع چهار میلیون و ۶۰۰ هزار واحد بوده که یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مازاد بر مراتع آذربایجان غربی است.

قائمی تصریح کرد همچنین ۱۱۰ هزار خانوار بهره بردار عرصه‌های طبیعی در استان شناسایی شده‌اند.

وی یادآور شد: گشت زنی مرتب در عرصه‌های طبیعی استان با بکارگیری ۴۰ نفر برای جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی در دست اجراست و برای این منظور ۴۰ دستگاه جی پی اس نیز خریداری و بر روی ماشین‌های گشت نصب شده است.

*۹۸ درصد عرصه‌های منابع طبیعی آذربایجان غربی سند مالکیت دارند

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار از عرصه‌های طبیعی استان شامل جنگل، مراتع و عرصه دارای اسناد مالکیت است.

قائمی خاطرنشان کرد: برای ۹۸ درصد عرصه‌های منابع طبیعی استان سند مالکیت اخذ شده و مشکلی در زمینه شناسایی عرصه‌های طبیعی نداریم.

به گفته سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی، محدوده اقدام این نهاد در عرصه‌های ملی و حفاظت از آنهاست ضمن اینکه ۷۵ درصد عرصه در این استان منابع طبیعی است.

قائمی تاکید کرد: در راستای مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط، امسال در یک هزار و ۵۵۷ هکتار از جنگل‌های پیرانشهر و سردشت عملیات محلول پاشی انجام شد.

وی با اشاره به سهم استان در تولید نهال در طول سال افزود: سهم آذربایجان غربی تولید سالانه هشت میلیون و ۳۰۰ هزار اصله نهاد بود که این میزان امروز به پیشنهاد استاندار آذربایجان غربی به ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال افزایش می‌یابد.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت: سه میلیون اصله نهال تولیدی در نهالستان‌های این استان آماده توزیع و عرضه در هفته درختکاری (۱۵ تا ۲۱ اسفند) است.

قائمی افزود: سالانه افزون بر هشت میلیون و ۳۰۰ هزار اصله نهال در استان تولید می‌شود که علاوه بر مصرف در داخلی به سایر استان‌های کشور از جمله یزد و خراسان شمالی نیز ارسال می‌شود.

وی با بیان اینکه ۲ نهالستان منابع طبیعی در دارلک مهاباد و منطقه باراندوز ارومیه دایر و فعال است، اضافه کرد: سه نهالستان دیگر نیز در دست احداث است که از سال بعد به بهره برداری می‌رسد.

به گفته سرپرست اداره کل منابع طبیعی آذربایجان غربی، نهالستان‌های دولتی این استان سالانه افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نهال تولید و روانه بازار می‌کنند.

قائمی گفت: اطلاع رسانی و ترویج فرهنگی درختکاری در راستای صیانت از آب و خاک از برنامه‌هایی است که در طول سال در مدارس برای دانش آموزان اجرا می‌شود و در این راستا کودکان و نوجوانان با فواید این اقدام آشنا و برای حفاظت از این منابع طبیعی آموزش‌های لازم را دریافت می‌کنند.

وی اضافه کرد: هفته منابع طبیعی وآبخیزداری سال ۱۴۰۱ با شعار «درخت برای زندگی؛ با هم بکاریم برای ایران سرسبز، ایران قوی» همزمان در سراسر کشور در استان آذربایجان غربی نیز با حضور اقشار مختلف مردم، همکاری ارگان‌ها و سازمان‌های مرتبط برگزار می‌شود.

کد خبرنگار: 983126

انتهای پیام/



دانلود فایل