1402/03/02
رئیس پلیس فتای آذربایجان غربی خبر داد؛
آذربایجان غربی هشتمین استان ایران در وقوع جرایم سایبری

 

رئیس پلیس فتای آذربایجان غربی گفت: آذربایجان غربی از نظر وقوع جرایم سایبری رتبه هشتم کشوری را دارد.

به گزارش خبرنگار نای قلم، سرهنگ اکبر نصرتی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پیشگیری از وقوع جرم جزو اولویت‌های کاری پلیس فتا است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۹۶ درصد و در ۲ ماهه امسال ۹۰ درصد کشف جرایم سایبری را در استان شاهد بودیم، گفت: در کشف کیفی جرایم سایبری، آذربایجان غربی رتبه اول کشور را دارد.

رئیس پلیس فتای استان تصریح کرد: برای پیشگیری از وقوع جرائم سایبری نیازمند افزایش آگاهی مردم هستیم چرا که وقتی آنها با خطرات این حوزه آگاه شوند به شکل بهتری از فضای مجازی استفاده و مراقبت بیشتری از خود، فرزندان و اموالشان به عمل می آورند.

نصرتی اضافه کرد: پلیس فتا ضمن انجام رصد و پایش فضای مجازی، ایجاد فرصت آموزشی و اطلاع‌رسانی از آسیب‌ها، تهدیدات و فرصت‌های فضای مجازی را در راستای پیشگیری از جرائم حوزه سایبر در دستور کار خود دارند.

وی به نقش دانش در استفاده از فضای مجازی اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر اینترنت ابزاری مناسب برای توسعه افکار و اندیشه‌های بشری محسوب می‌شود به‌ شرط آن‌که در راه صحیح استفاده شود و کاربران برای ورود به دنیای مجازی اطلاعات کافی داشته باشند تا دچار مشکلات مالی و اجتماعی نشوند.

*جرایم اقتصادی؛ بیشترین آسیب‌پذیری استان در حوزه سایبری

نصرتی خاطرنشان کرد: بیشترین آسیب‌پذیری استان در حوزه سایبری، در بخش جرایم اقتصادی است که شامل کلاهبرداری‌های اینترنتی بوده و ۵۸ درصد کل جرایم سایبری را شامل می‌شود و علاوه بر آن، سال جاری میزان جرایم اخلاقی ۲۱ درصد، اجتماعی ۱۹ درصد و سیاسی ۲ درصد بوده است.

او اضافه کرد: مرتکبان جرایم سایبری در رده سنی ۱۸ سال به پایین شامل شش درصد، ۱۹ تا ۲۵ سال ۲۸ درصد و ۲۶ سال به بالا ۶۶ درصد است که نشان می‌دهد برخی از نوجوانان هم در این خصوص مرتکب جرم شده‌اند.

نصرتی افزود: سال گذشته ۴۸ هزار تماس با مرکز فوریت‌های سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ صورت گرفت که در این راستا ۱۴ میلیارد ریال از پول شهروندان بدون شکایت در سریع‌ترین زمان پس از بلوکه شدن حساب کلاهبرداران، به حساب آنها برگشت داده شد.

رئیس پلیس فتای استان ادامه داد: افراد فعال در شبکه‌های اجتماعی برای جلوگیری از مورد بزه قرار گرفتن خود در برابر مجرمان سایبری باید فریب هر پیشنهاد با وعده‌های بیش از حد جذاب را نخورند و حتما والدین به فرزندان خود بیاموزند که برروی لینک‌هایی با پیشنهادات وسوسه‌کننده برای دانلود بازی و یا هر عنوان دیگر کلیک نکنند.

وی به کلاهبرداران هشدار داد و گفت: پلیس فتا به صورت شبانه‌روزی در حال پایش فضای مجازی است و چنانچه کسانی بخواهند از طرق مختلف اقدام به فریب کاربران فضای مجازی در سایت‌ها و اپلیکیشن‌های خرید و فروش کنند، مطمئن باشند پلیس در چارچوب قانون حتما با آنان برخورد خواهد کرد و این افراد باید پاسخگوی اعمال خود باشند.

نصرتی فعالیت شرکت‌های هرمی را نیز متذکر شد و گفت: متأسفانه برخی کاربران فریب تبلیغات اغواکننده شرکت‌های هرمی را خورده و در دام این شرکت‌ها می‌افتند.

* شرکت‌های هرمی در پی جذب سرمایه‌

رئیس پلیس فتای استان ضمن هشدار به شهروندان با بیان اینکه اعضای شرکت‌های هرمی در پی جذب سرمایه‌های شما هستند نه اینکه سودی به شما برسانند، عنوان کرد: از هرگونه فعالیتی که ادعای درآمدی غیرعادی دارد، برحذر باشید چرا که آن فعالیت ممکن است هرمی باشد.

رئیس پلیس فتای استان یادآور شد: در سال گذشته ۲۷۲ نفر از عوامل قمار و شرط‌بندی دستگیر و مبلغ ۱۰میلیارد و ۴۵۱ میلیون ریال از اموال آنها توقیف شد.

وی ادامه داد: امسال نیز ۳۳ نفر از عوامل قمار و شرط‌بندی دستگیر و مبلغ ۱۲۰میلیون تومان از اموال آنها توقیف شد.

*دستگیری 1502 متهم در حوزه جرایم سایبری

رئیس پلیس فتای استان یادآور شد: یک هزار و ۵۰۲ متهم در سال گذشته در حوزه جرایم سایبری در استان دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند و امسال نیز در این راستا ۱۷۵ متهم دستگیر شده‌اند.

نصرتی تاکید کرد: سال گذشته ۲۰ باند جرم سایبری در آذربایجان غربی شناسایی و ۵۰ نفر در این راستا دستگیر شدند که این باندها توسط افرادی خارج از استان هدایت می‌شدند.

نصرتی در ادامه سخنان خود لزوم بهره‌مندی از ظرفیت رسانه‌های مختلف برای مقابله با جرائم فضای مجازی را مهم دانست و تصریح کرد: رسانه‌ها می‌توانند پلیس را برای ارتقاء آگاهی عمومی در حوزه فضای سایبری یاری کنند و تحقق این مهم منافع ملی و مردمی را در پی دارد.

انتهای پیام/



دانلود فایل