1402/02/08
گزارش اختصاصی؛
ید بیضایی که آزادی را رقم می‌زند

 

سونیا بدیع/ شاید بتوان از زندانیان مالی جرایم غیرعمد به عنوان مظلوم‌ترین زندانیان یاد کرد، که روزگار کج‌مدار با آنها نساخت و پشت میله‌های آهنین فرستاد، و آنها به انتظار خیرانی نشسته‌اند که موسی‌گونه ید بیضای خود‌شان را از آستین درآورند و آنها را از بند برهانند.

چه بسیار تاجران آبرومندی که در اثر افت و خیزهای اقتصاد به مکافات مبتلا شدند، یا جوانانی که روزی با لبخندی بر لب در کنار دلدار مقابل آیینه و شمعدان نشسته بودند، ولی چرخ روزگار به‌گونه‌ای دیگر به حرکت درآمد و صورت دژم خود را نشان آنها داد یا چه بسیار پدرهایی که برای فراهم کردن آشیانه‌ای امن و گرم برای خانواده خود ناگذیر از دادن چک و سفته‌‌های سنگین شده‌اند.

ولی خیران نیک‌اندیش و نیکوکاران عاقبت بین نیز در بین ما کم نیستند، که اسطوره بذل و بخشش بوده و حاتم طایی دوره ما هستند تا به نفس گرم‌شان دل افراد ندار گرم شود و حصارها گشوده شود.

*به نیابت از فرزند شهیدم در آزدسازی زندانیان مشارکت می‌کنم

عقربه‌های ساعت در حال سبقت از یکدیگر هستند، تا دم‌دمای اذان ظهر شود، پس قدم‌هایم را بلندتر و پرشتاب‌تر برمی‌دارم، به محل قرارمان می‌رسم، که متوجه می‌شوم مهمانم زودتر ازمن رسیده است.

این مادر شهید که خود نیز از پیشکسوتان عرصه جهاد و شهادت بوده و در پشت جبهه حضور فعال و چشمگیری داشته است، نخواست اسم خودش و فرزندش فاش شود، با بغضی که به گلویش چنگ انداخته بود، صحبت را این طور آغاز کرد که « من به نیابت از فرزند شهیدم برای آزادسازی زندانیان فعالیت می‌کنم».

وی در ارتباط با انگیزه خود برای فعالیت در این زمینه می‌گوید: پسر من وقتی جبهه می‌رفت، 21 سالش بود و یکی از آرزوهایش این بود که جنگ تمام شد، برگرد و خیر باشد و گره از کار مردم باز کند، برای ازدواج جوانان دم بخت تلاش کند، برای افراد بیکار، شغل مهیا کند و زندانی‌ها را آزاد کند، من هم اگر بضاعتم اجازه می‌داد، دلم می‌خواست در هر سه زمینه مشارکت کنم، ولی چون توانم محدود است، هر ماه دو سوم حقوق بازنشستگی خودم را پس‌انداز می‌کنم، تا مبلغ خوبی که شد، برای آزادسازی زندانیان هزینه کنم».

وی ادامه می‌دهد: من همیشه خودم را به فرزندم مدیون می‌دانم، چون مواقعی که از جبهه به منزل برمی‌گشت، من معمولا در کنارش نبودم، چون در پشت جبهه مسئولیت قبول کرده بودم، رخت چرک‌ها و لباس‌ها و پتوهای خونین رزمنده‌ها و ملحفه‌های بیمارستانی را همراه سایر خواهران می‌شستیم، ترشیجات و مواد غذایی قابل نگهداری برای رزمنده‌ها تهیه می‌کردیم، یا لباس گرم می‌بافتیم.

این مادر شهید بعد از اینکه می‌فهمد در مسجد توسط بانیان خواهر در هیئت مذهبی به من معرفی شده است، تعریف می‌کند که پسرم جوان، رعنا و بسیار زیبا بود، مثل همه شهدا، پای منبر می‌نشست و دوست داشت با یک دختر مومن ازدواج کند، می‌خواستیم، دفعه بعد مرخصی برگشت برایش انگشتر بخریم و نامزدی بگیریم، ولی این آرزو در دل من ماند، اما سعی می‌کنم، دل بیقرارم را با کارهایی که او دوست داشت، به قرار برسانم.

*ارومیه و مهاباد بیشترین مبالغ را برای آزادسازی زندانیان اهدا کردند

با مدیرکل زندان‌های آذربایجان‌غربی هم برای مصاحبه هماهنگ شده‌ام، که در جواب اولین سوال می‌‌گوید: امسال ۵۰۰ زندانی جرایم غیرعمد این استان برای آزادی چشم انداز کمک خیران بوده تا بتوانند از بند رهایی یافته و دوباره به جمع خانواده خود بازگردند.

مراد فتحی با با بیان اینکه امسال ۲۲ مراسم گلریزان در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی برگزار می‌شود، اضافه می‌کند: جشن گلریزان در سال گذشته با حضور ۸۰۰ خیر برگزار شده بود، که در نهایت منجر به جمع آوری ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان شد.

وی با بیان اینکه ارومیه و مهاباد با توجه به جمعیت بیشترین مبالغ را برای آزادی زندانیان اهدا کردند، می‌گوید: امسال تعهدات آزادی و کمک‌های غیرنقدی جمع آوری شده بیش از سه برابر سال قبل است.

فتحی با بیان اینکه امسال برای نخستین بار در سطح کشور جشن گلریزان در سطح روستاها نیز برگزار شده است، یادآور می‌شود: امسال تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان نیز از محل ستاد دیه استان برای آزادی زندانیان در نظر گرفته شده است.

مدیرکل زندان‌های آذربایجان‌غربی با بیان اینکه جشن‌های گلریزان برای کمک به آزادی زندانیان جرایم غیرعمد برگزار می‌شود، می‌افزاید: این زندانیان بدهکار هستند و در دسته بزهکاران قرار نمی‌گیرند.

در حالی که مطالب مدیرکل زندان‌های استان را یادداشت می‌کنم، به این هم فکر می‌کنم که خدمت در این مجموعه چقدر طاقت‌سوز و محنت‌زا است، چون تمام وقت باید کنار خانواده‌هایی باشی که در انتظار رهایی عزیز و نوردیده خود هستند، پس صبرشان تمام شده و کام‌شان تلخ است.

عمده دلایل زندانی شدن افراد سوال دیگری است که از فتحی می‌خواهم به آن پاسخ دهد، پس می‌‌گوید: جرایم غیرعمد شامل مهریه، بدهکاری بانکی، چک‌ برگشتی و بروز مشکل مالی به علت نوسان بازار عمده دلایل زندانی شدن افراد،  به شمار می‌روند.

*مشارکت 35 میلیارد ریالی مردم میاندوآب برای آزادسازی زندانیان جرایم مالی غیرعمدی

مدیرکل زندان‌ها، اقدامات تامینی و تربیتی آذربایجان غربی از مشارکت 35 میلیارد ریالی مردم میاندوآب برای آزادسازی زندانیان جرایم مالی غیرعمدی در این شهرستان خبر می‌دهد، می‌گوید: جشن گلریزان برای آزادی زندانیان جرائم غیرعمد این شهرستان در روزهای ۱۸،۲۰،۲۲فروردین ماه در سالن اجتماعات دادگستری میاندوآب و با حضور خیرین و اقشار مختلف مردم اعم از فعالین اقتصادی، پزشکان، مهندسان و بازاریان برگزار شد.

وی با بیان اینکه، مراسم مورداشاره در سه شب برگزار شد، می‌افزاید: در شب نخست که با حضور فعالین اقتصادی صورت پذیرفت، مبلغ ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان جمع‌آوری شد، شب دوم با حضور کسبه و بازاریان مبلغ ۴۰۰ میلیون و شب سوم با حضور جامعه پزشکان و مهندسان و قشر های مختلف برگزار شد، مبلغ ۷۳۰ میلیون تومان جمع آوری شد.

مصاحبه با خانواده‌ها و زندانیانی که طعم شیرین آزادی را به همت دست‌هایی پنهان تا اعمال وجود خود چشیده‌اند، می‌تواند، پایان‌بخش این گزارش باشد، اما امتناع آنها از این موضوع، به داستان نیمه‌تمام ما نقطه پایان می‌گذارد.

از پیر فرزانه‌ای‌ پرسیدند «چند سال داری» گفت «بگو چند سال نداری، چون عمری که کرده‌ام، دیگر از کف من رفته است و امکان تغییر دادن، افزودن یا کم کردن چیزی از آن ندارم» پس در گذر عمری که رو به پایان است، در سراشیبی‌های زندگی باید سعی کنیم، دست هم‌نوع‌مان را بگیریم.

چه بهتر که انسانی را از قفسی همچون زندان رها کرده و خورشید تابان امید را به صورت او و خانواده‌اش بتابانیم.

انتهای پیام/



دانلود فایل