1402/11/09
یک کارشناس:
در صورت امکان از مصرف محصولات لبنی سنتی خودداری کنید

 

این مطلب را کارشناس فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار نای قلم، الناز خدادادی امروز در گفتگوی خبری اظهار کرد: بیماری تب مالت یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و دام است. مصرف شیر غیرپاستوریزه، گوشت خام یا نیمه‌خام، سرشیر، پنیر تازه، بستنی سنتی و تماس نزدیک با ترشحات بدن حیوان مبتلا از دلایل اصلی انتقال این بیماری به انسان هستند. این بیماری بانام‌های بروسلوز، تب مدیترانه و تب ناخواسته نیز شناخته می‌شود.

وی در ادامه تأکید کرد: در بین محصولات لبنی، پنیر و بستنی سنتی فرآورده‌های پرمخاطره به شمار می‌روند چراکه برای تولید این فرآورده‌های لبنی به شیوه سنتی، شیر تا حدودی گرم می‌شود و به مرحله جوش نمی‌رسد، لذا احتمال بیماری‌زا بودن آن بیشتر است.

خدادادی تصریح کرد: علت توصیه ما برای مصرف محصولات لبنی صنعتی این است که شیر مورداستفاده برای تولید شیر پاستوریزه و یا پنیر در کارخانجات تحت شرایط دمایی ۷۲ تا ۷۵ درجه سانتی‌گراد به مدت 15 ثانیه قرار می‌گیرد که در این صورت میکروارگانیسم‌های عامل ایجاد بیماری از بین می‌روند.

کارشناس فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی بیان کرد: پنیر تازه‌ای که از شیر سنتی تهیه‌ شده باشد به دلیل عدم اعمال حرارتی کافی حداقل باید به مدت سه ماه در آب‌نمک نگه‌داری شود تا باکتری‌های آلوده به تب مالت از بین برود در غیر این صورت مصرف آن باعث ابتلا به بیماری می شود.

این مقام مسئول در پایان از مردم خواست در صورت امکان از خرید محصولات لبنی خودداری کرده و از محصولات لبنی صنعتی که دارای تاریخ تولید و انقضا و مشخصات نه‌گانه مندرج بر روی لیبل و آرم سازمان غذا و دارو بوده و تحت نظارت کارشناسان معاونت غذا و دارو مورد بررسی و پایش قرار می‌گیرند، مصرف کنند.

انتهای پیام/



دانلود فایل