1402/07/20
مدیرکل استاندارد آذربایجان‌غربی:
شرکت‌های دانش‌بنیان، نشان "دانش نماد" دریافت می‌کنند

 

«یکی از مهم‌ترین اقداماتی که برای شرکت‌های دانش‌بنیان انجام گرفته است، مصوبه شورای‌عالی استاندارد در زمینه ارائه گواهی انطباق دانش نماد است.

به گزارش خبرنگار نای قلم، از آنجایی که استانداردسازی محصولات دانش‌بنیان زیرساختی ضروری برای تقویت و رونق گرفتن اقتصاد دانش‌بنیان است، بر این اساس تفاهم‌نامه‌ای میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان ملی استاندارد امضا شد که براساس آن شرکت‌های دانش‌بنیان علاوه بر اخذ گواهی‌های استاندارد مرسوم، می‌توانند برای محصولات فناورانه خود گواهی انطباق (تطبیق مشخصه‌های عملکردی محصول براساس یک استاندارد ملی یا بین‌المللی) یا گواهی محصول (تطبیق مشخصه‌های عملکردی اظهارشده با نتایج آزمون) و پروانه دانش‌نماد دریافت کنند.

کارشناسان معتقدند ریسک تولید محصولات دانش‌بنیان بالا است، از این‌رو ضروری به‌نظر می‌رسد تا شرکت‌های دانش‌بنیان قبل از اینکه به تولید برسند، نشان دانش نماد را دریافت کنند تا پیش از اخذ علامت استاندارد ملی با در دست داشتن گواهی انطباق یا محصول بتوانند نسبت به جذب سرمایه‌گذار اقدام کرده و محصول خود را به تولید انبوه برسانند.

این مصوبه شورای‌عالی استاندارد، این امکان را به شرکت‌های دانش‌بنیان می‌دهد تا حتی بدون وجود استاندارد ملی با استفاده از استانداردهای معتبر بین‌المللی و یا کارخانه‌ای از سازمان ملی استاندارد، گواهینامه‌ای معتبر دریافت کنند که در بسیاری از کشورهای دنیا نیز معتبر است.»

مدیرکل استاندارد آذربایجان‌غربی امروز در جمع خبرنگاران در این زمینه توضیح داد: شرکت‌های دانش‌بنیان، نشان "دانش نماد" دریافت می‌کنند.

وحید موسی‌پور اظهار کرد: "دانش نماد" می‌تواند راه‌گشای بسیاری از مشکلات پیش روی شرکت‌های دانش‌بنیان باشد و در مسیر صادرات محصولات تسهیل ایجاد کند.

مدیرکل استاندارد آذربایجان‌غربی با بیان اینکه این نماد در کشور‌های دیگر نیز مورد تایید است، ادامه داد: شرکت‌های دانش‌بنیان با در اختیار داشتن گواهی انطباق می‌توانند نسبت به جذب سرمایه‌گذار اقدام کنند و محصول خود را به تولید انبوه برسانند.

وی نشان استاندارد محصولات فناورانه با عنوان "دانش نماد" را گامی موثر در توسعه تجاری‌سازی و تقویت حضور در بازار رقابت جهانی عنوان کرد و گفت: علامت استاندارد "دانش نماد" بهترین راهکار رفع مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان است.

موسی‌پور با اشاره به اینکه نحوه دریافت این نماد آسان‌تر از نماد استاندارد است، اضافه کرد: تاکنون سه شرکت دانش‌بنیان درآذربایجان غربی، اقدامات لازم را برای دریافت این نماد انجام داده‌اند.

*اجرای طرح طاها در استان

مدیرکل استاندارد آذربایجان‌غربی همچنین در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: طرح طاها در راستای تامین ایمنی و سلامت جامعه، اعتمادسازی و توجه عموم به علامت استاندارد و جلوگیری از خرید و عرضه کالای بدون علامت استاندارد و با کیفیت پایین در حال اجرا است.

وی با اشاره به اینکه یکی ‌از اهداف اجرای طرح طاها ترویج فرهنگ استفاده از کالاهای استاندارد است، اظهار کرد: این طرح برای نظارت بر فرآورده‌ها و خدمات عرضه شده در بازار مصرف انجام می‌شود.

موسی‌پور ادامه داد: در شش ماهه نخست سال جاری یک هزار و ۳۶۱ بازرسی در قالب طرح طاها در استان توسط اداره کل استاندارد انجام و یک هزار و  ۴۱۴ نمونه‌برداری از مراکز تولیدی و یک هزار و ۲۴۲ آزمون از نمونه‌های برداشت شده انجام شده است.

مدیرکل استاندارد آذربایجان‌غربی اظهار کرد: در سال جاری ۲مورد جعل علامت استاندارد و مواد غیرمجاز در استان کشف و پرونده آنها به مراکز قضایی ارسال شده است.

* تمام جایگاه‌های  CNGاستاندارد هستند

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: تمام جایگاه‌های CNG آذربایجان غربی استاندارد هستند.

مدیرکل استاندارد آذربایجان‌غربی در عین حال اظهار کرد: بجز چهار جایگاه که به دلیل نداشتن مجوز استاندارد تعطیل هستند مابقی جایگاههای CNG استان استاندارد هستند.

موسی‌پور اضافه کرد: برای رفع نواقص، اخطاریه ها و تذکرات لازم به متصدیان این جایگاه‌ها داده شده بود اما تاکنون نسبت به رفع مشکلات و استانداردسازی آنها اقدامی انجام نشده است.

وی تاکید کرد: نسبت به ارزیابی جایگاه‌های سوخت در سطح استان حساسیت ویژه‌ای وجود دارد و طبق بررسی با ظروف کالیبره، هیچکدام از نازل‌های سوخت مشکلی مشاهده نشده است.

به گفته مدیرکل استاندارد آذربایجان‌غربی، شهربازی و پارک‌های بازی تحت تملک شهرداری ارومیه که در سال‌های گذشته نسبت به اخذ علامت استاندارد تمکین نمی‌کردند، ملزوم به دریافت علامت استاندارد شده‌اند و در حال حاضر استانداردسازی لوازم بازی تمام شهرداری‌های استان در دست اقدام است.

*صدور ۲۲۶ پرونده صادراتی

وی یادآور شد: در سال جاری ۲۲۶ پرونده صادراتی و سه هزار و ۴۳ مورد پرونده وارداتی گواهی انطباق دریافت کرده‌اند.

موسی‌پور ادامه داد: در سال جاری ۹ واحد تولیدی استان توانستند واحد نمونه استانی و یک واحد خدماتی استان نیز به عنوان واحد نمونه ملی انتخاب شوند.

انتهای پیام/



دانلود فایل