1401/09/06
یادداشت؛
اعتراضات یا اغتشاشات

 

بیتا اختیاری/ بیش از ۷۰‌ روز است که در ایران شاهد اتفاقاتی از نوع اعتراض توام با اغتشاش هستیم.

۷۶ روز از فوت مهسا امینی گذشته و در این روزها  اعتراض‌هایی از سوی مردم کشورمان صورت گرفته است که به زعم عده‌ای این افراد اغتشاش‌گر بوده و عده‌ای نیز  این افراد را معترضین به شرایط حاضر نامیدند.

مطابق با اصل ۲۷ قانون اساسی تشکیل اجتماعات و راه‌پیمایی‌ها بدون حمل سلاح، به شرط آن که مخل با مبانی اسلام نباشد آزاد است.

حال با توجه با اصل ۲۷ قانون اساسی می‌توان اعتراض را اینگونه معنی کرد که اعتراض ابراز مخالفت به صورت نوشتاری یا علمی و یا گفتاری در مقابل رویدادهای سیاسی یا اجتماعی در کشور است که این اعتراض ممکن است به صورت فردی یا به صورت  تظاهرات گروهی و به شکل مسالمت‌آمیز شکل گیرد.

اما در مقابل اعتراضات عده‌ای این افراد را اغتشاش‌گر می‌نامند.

اقداماتی همراه با خشونت که از سوی افراد در مقابله با نظام حاکم بر هر مجموعه‌ای اتفاق بیفتد و بی‌نظمی و ناامنی را با خود به همراه داشته باشد اغتشاش نامگذاری شده است.

حال با توجه به اصل ۲۷ قانون اساسی که اعتراضات را حق مدنی شهروندان یک جامعه دانسته است در ۷۶ روز گذشته در ایران هم شاهد اعتراضات و نارضایتی مردم از وضع موجود بودیم هم شاهد اغتشاشاتی که کاملا برنامه ریزی شده و با طراحی قبلی صورت گرفته است در نتیجه امروز در جامعه ایران، ما شاهد اعتراض و اغتشاش توام با هم هستیم و این مسأله‌ی غیرقابل انکاری است که جامعه را با مشکلات فراوان روبرو کرده و باعث ایجاد دوگانگی در کشور شده است که متاسفانه شنیده نشدن صدای اعتراضات در بین اغتشاشات موجب شعله ور شدن آتش خشم مردم و باعت ادامه دار شدن  این تجمعات در کشور شده است.

حال با توجه به اتفاقات این دو ماه گذشته دو راهکار برای مردم و مسئولین پیشنهاد می‌شود؛ معترضین باید صف خود را از اغتشاشگران جدا کرده و به بیان اعتراض خود با شیوه صحیح مطابق با اصل ۲۷ قانون اساسی کشور بپردازند و مسئولین نیز برای پایان دادن به اتفاقات اخیر باید باب مذاکره و گفت و گو با معترضین باز کرده  و در کشور آشتی ملی برقرار کنند.

انتهای پیام/



دانلود فایل