مدیرکل دفتر مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از یک سو محیط کتابخانه باید برای گروههای خاص مناسبسازی شود و کتابداران برای کار کردن با اقشار خاص آموزش ببینند و از دیگر سو، در حوزه منابع لازم است کتابهای متناسب با این افراد تهیه شود.
به گزارش خبرنگار نای قلم، در راستای طرح «شهر دوستدار کتاب»، اسماعیل جانعلیپور، مدیرکل دفتر مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه علیرضا نوریزاده، معاون دفتر مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت اله غلامعلی، نماینده وزارت کشور؛،علیرضا نوروزی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانغربی از کتابخانهمرکزی ارومیه بازدید کردند.
مدیرکل دفتر مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تقدیر از ادارهکل کتابخانههای عمومی استان جهت ارائه خدمات به گروههای خاص گفت: کتابخانههاى عمومى برای تساوى دسترسى به منابع اطلاعاتی و بهره مندی از خدمات فرهنگی، پذیرای تمامی اقشار بدون در نظر گرفتن سن، نژاد، جنسیت، مذهب، ملیت، زبان یا موقعیت اجتماعى هستند.
اسماعیل جانعلیپور افزود: از یک سو محیط کتابخانه باید برای گروههای خاص مناسبسازی شود و کتابداران برای کار کردن با اقشار خاص آموزش ببینند و از دیگر سو، در حوزه منابع لازم است کتابهای متناسب با این افراد تهیه شود، دایره کلمات موجود در زبان اشاره محدود است و با توجه به تکنولوژیهای اطلاعاتی و ارتباطی نوین، تسهیل برقراری ارتباط این گروه با سایر افراد جامعه امری ضروری است.
سمیه رحمان پور، معاون امور کتابخانهها و همکاریهای ادارهکل کتابخانههای عمومی آذربایجانغربی به ارائه گزارشی از طرحهای اجرا شده در شهر ارومیه در راستای طرح «شهر دوستدار کتاب» پرداخت و گفت: در هشتمین دوره «شهر دوستدار کتاب» ادارهکل کتابخانههای عمومی استان دو طرح منتخب داشت طرح «دمی با کتاب: گذر کتابخوانی» که در سیامین دوره هفته کتاب با مشارکت سازمانهای فرهنگی در مدرسه تاریخی ۲۲ بهمن اجرا شد و هدف این طرح انس و الفت بیشتر مردم با کتاب و جذب آنها به کتابخانههای عمومی با اجرای برنامههای فرهنگی هنری کتاب محور و خلاقانه بود.
وی ادامه داد: طرح «نسل کتابخوان» از دیگر طرحهای اجرایی این ادارهکل در راستای طرح «شهر دوستدار کتاب» ، توسعه عدالت فرهنگی و معرفی، شناساندن کتابخانههای عمومی بود که برگزاری جلسات توجیهی با کارکنان ادارات برای عضویت خانوادگی در کتابخانههای عمومی، اعزام کاروان های جهادی در مناطق محروم با اجرای فعالیت های کتاب محور، حضور در نمایشگاه های مختلف و ... از برنامه های این طرح بود.
شایان ذکر است، در هشتمین دوره «پایتخت کتاب ایران» ارومیه یکی از دوازده شهر دوستدار کتاب و از کاندیداهای پایتختی کتاب ایران منتخب شد.
انتهای پیام/