امروزه صنعت بیمه در تمام شئونات زندگی انسانها وارد شده است، تا جایی که در کسبوکارها و حتی در حوزه مسائل مختلف خانواده و اجتماع نیز بدون بیمه حتی نمیتوان یک گام برداشت.
بیتردید، صنعت بیمه در تسهیل و رونق فعالیتهای اقتصادی در جامعه نقش اساسی دارد و این صنعت در اقتصاد یکی از بخشهای پیشرو و مهم است. در شرایط فعلی بیمه از ملزومات اقتصاد مدرن است و هرگونه فعالیت اقتصادی بدون این پشتوانه ناموفق خواهد بود.
بیمه به عنوان یک مؤلفه اقتصادی، نقش مهمی در اقتصاد دارد و هرچه سهم صنعت بیمه در تولید ناخالص داخلی و ضریب نفوذ آن بیشتر باشد اقتصاد آن کشور پیشرفتهتر خواهد بود. بر این اساس، کارشناسان حوزه اقتصادی، صنعت بیمه را یکی از عوامل افزایش تابآوری جامعه در برابر مشکلات و بلایای طبیعی میدانند.
بر این مبنا، عملکرد مثبت و رو به جلوی صنعت بیمه میتواند سطح زندگی جوامع را در همه جنبهها افزایش دهد و عامل پیشبرنده اقتصاد محسوب شود. بیدلیل نیست که در کشورهای پیشرفته حضور بیمه در همه عرصهها به صورت پررنگ دیده شده و جز جداییناپذیر زندگی آنها است.
این درحالیست که رئیس شورای هماهنگی شرکتهای بیمه آذربایجانغربی، متذکر شد ضریب نفوذ بیمه در کشور و استان از وضعیت خوبی برخوردار نیست و بیمه در سبد کالاهای اساسی مردم نیست که بخشی از این عقبافتادگی مربوط به شرکتهای بیمه و بخشی مربوط به فرهنگسازی است.
حمید شجاع قرهباغ امروز در جمع خبرنگاران بر لزوم توسعه فرهنگ بیمه در بین مردم تاکید و اظهار کرد: نهادینه شدن فرهنگ بیمه و پرداخت حق بیمه در جامعه یک ضرورت است و باید برای گسترش این فرهنگ تلاش مضاعف کرد.
او در عین حال تصریح کرد: برخی از حوادث غیرمترقبه از جمله زلزله خوی و غیره اهمیت استفاده از صنعت بیمه را چند برابر کرده است.
رئیس شورای هماهنگی شرکتهای بیمه استان با بیان اینکه ضریب نفوذ بیمه در آذربایجان غربی بالاتر از میانگین کشوری است، اذعان کرد: ضریب نفوذ بیمه در کشور ۱.۹ درصد و در آذربایجانغربی ۲.۱۹ درصد است.
شجاع، با بیان اینکه 60 درصد فروش شرکتهای بیمه در استان مربوط به فروش بیمه اتومبیل است، افزود: سال گذشته در آذربایجان غربی ۲۳ هزار میلیارد تومان خسارت بیمه پرداخت شده است.
وی اظهار امیدواری کرد، با اطلاعرسانی مناسب، بیمههای زندگی در بین مردم رشد داشته باشد.
رئیس شورای هماهنگی شرکتهای بیمه استان در ادامه سخنان خود اذعان کرد: براساس قانونی که با عنوان بیمه اجباری ساختمان های مسکونی توسط مجلس به تصویب رسیده است، در صورت بروز خسارت ناشی از بلایای طبیعی، بیمهها موظف به پرداخت خسارت به مالکان ابنیه آسیب دیده هستند.
به گفته او، براساس قانون بیمه اجباری ساختمانهای مسکونی سالانه 10 هزار تومان از هر منزل مسکونی به عنوان حق بیمه ذکر شده در این قانون از طریق قبوض برق دریافت میشود.
رییس شورای هماهنگی شرکتهای بیمه آذربایجانغربی ادامه داد: هماکنون ۲۵ شرکت بیمه در استان با ۵۲ شعبه فعال است و سه هزار و 200 نمایندگی بیمه نیز فعالیت دارد.
به گفته شجاع، هماکنون ۴۲ درصد سهم بیمهای استان در اختیار شرکتهای بخش دولتی و ۵۸ درصد در اختیار شرکتهای بیمهای بخش خصوصی است.
او با تاکید به اینکه بیمه بر اساس پیشنهاد بیمهگذار ارائه خدمت میکند، تصریح کرد: بیمهگذار مکلف است با رعایت دقت و صداقت فرم پیشنهاد بیمه و پرسشنامه مربوطه را تکمیل کرده و اطلاعات درخواست شده را به طور کامل در اختیار بیمهگر قرار دهد، در صورتی که بیمهگذار در پاسخ به سوالات بیمهگر از اظهار مطلبی خودداری کند و یا اظهارات خلاف واقع کند، حسب مورد مشمول مواد 12و 13 قانون بیمه خواهد شد.
بیمه یکی از دستاوردهای خلاقانه و دوراندیشانه بشر به منظور مقابله با رخدادهای ناگوار است. اندیشه ایجاد تامین در مقابل خطرهای مختلف، قدمتی دیرینه دارد بنابراین توسعه فرهنگ بیمه به طور مداوم نیاز به تحول و تغییر، سازندگی و ابتکار و ابداع دارد.
انتهای پیام/