لیلا محمدی/ معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجانغربی گفت: مصرف شیر خشک نسبت به مدت زمان سال گذشته هفت درصد افزایش یافته است درحالی که افزایش جمعیتی محسوس در استان نداشتیم.
به گزارش نای قلم، محمد دلیرراد امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دلیل این افزایش مصرف، عدم تمایل مادران به دادن شیر خود است، بنابراین مادران به این نکته توجه کنند که مهمترین تغذیه برای نوزاد و کودکان شیر مادر است بنابراین مادرانی که سالم هستند تا جایی که امکان دارد کودک خود را شیر مادر تغذیه کنند.
وی تصریح کرد: به طور متوسط ماهانه حدود ۳۰۰ هزار قوطی شیر خشک در داروخانههای آذربایجانغربی توزیع می شود و هیچ کمبودی درباره شیر خشک در داروخانههای استان نداریم.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان افزود: در آذرماه سال جاری شاهد رشد ۸۰ درصدی در توزیع شیرخشک نسبت به مدت مشابه سال گذشته بودیم.
به گفته وی در این ماه ۳۸۰ هزار قوطی شیر خشک در سطح داروخانههای آذربایجانغربی توزیع شده است.
دلیرراد اظهار کرد: در آبان ماه ۳۰۰ هزار و در دی ماه امسال نیز ۳۰۰ هزار قوطی شیر خشک توزیع شده و در صورت نیاز اساسی میتوان تزریق دوباره داشت.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی با تاکید بر سیاستهای این سازمان ادامه داد: بنا بر اعلام وزارت بهداشت ۳۱ هزار میلیارد ریال بودجه جهت تامین یارانه مرتبط با شیر خشک در نظر گرفته و از این رو کمبود شیر خشک نیز برطرف شده است.
دلیرراد با بیان اینکه بازرسی ویژهای از روند توزیع شیر خشک توسط کارشناسان معاونت غذا و دارو آغاز شده، گفت: در این طرح از ۴۲۰ داروخانه سطح استان حدود ۲۹۵ مورد بازرسی و از شرکت های پخش ۱۷ بازرسی انجام شده که در پنج مورد تخلف گرانفروشی محرز و به مراجع قضایی معرفی شده اند.
وی افزود: طبق دستورالعمل صادره در سراسر کشور در خصوص شیر خشک معمولی با اجرای طرح نظارتی ارائه شیر خشک با کد ملی هر نوزاد، هم جلوی قاچاق گرفته میشود و هم اینکه هر بسته شیر خشک در سراسر کشور قابل پیگیری است.
دلیرراد اضافه کرد: برای هر نوزاد زیر ۲ سال با کد ملی ماهانه۱۰ قوطی شیر خشک یارانهای و ۱۰ قوطی با قیمت روی بسته بندی از طریق داروخانهها ارایه میشود.
*فعالیت ۶۰۸ داروخانه در استان
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حال حاضر ۶۰۸ داروخانه در استان فعال است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته هشت درصد افزایش یافته است.
دلیرراد، ادامه داد: ۹۸ داروخانه شبانهروزی و ۳۸ شرکت پخش دارو در استان فعالیت میکنند.
وی در خصوص سامانه نرم افزاری تیتک نیز گفت: سامانه ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت دارو که به اختصار تیتک نامیده شده است، از سال ۱۳۹۲ عملیاتی شد.
دلیرراد خاطرنشان کرد: در سامانه تی تک در سال ۱۴۰۰، فقط ۳۷ قلم دارو ثبت میشد که اکنون این رقم به یک هزار و 332 قلم دارو رسیده است که نشان میدهد در واقع اکثر داروها در سامانه ثبت میشوند.
وی افزود: این سامانه ضمن ارتقای سطح توانمندیهای نظارتی سازمان با شعار دقت، صحت، شفافیت در قالب یک ابداع خلاقانه از رهگیری تا اصالت دارو را بررسی میکند.
دلیرراد با اشاره به جایگاه آذربایجانغربی در این سامانه افزود: ۱۰۰ هزار مورد دانلود این سامانه انجام شده است که آذربایجانغربی در حال حاضر رتبه اول ثبت مصرف کنندگان شیرخشک را در سامانه تیتک دارد.
سامانه نرم افزاری تیتک به گونه ای طراحی شده که که ضمن بررسی با بارکد دارو میتوان به اطلاعات دارویی مجاز و رسمی کشور بر اساس فهرست دارویی ایران دسترسی داشت.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان در ادامه سخنان خود تصریح کرد: برای جلوگیری از تخلفات و کمبودها در تجهیزات پزشکی نیز همه توزیعکنندگان تجهیزات پزشکی، موظف هستند تجهیزات را به اسم بیمارستانها فاکتور کنند.
دلیرراد ادامه داد: سامانه ۱۹۰ مرکز اطلاعرسانی دارو، جهت ثبت شکایات مردمی در نظر گرفته شده که سالانه ۲۵هزار تماس مردمی با این سامانه در استان ثبت می شود.
وی اظهارکرد: از یک لغایت ۱۵ بهمن پویش ملی سلامت با موضوع اطلاعرسانی در خصوص تغذیه سالم در سطح کشور برگزار میشود.
انتهای پیام/