نماینده آذربایجان غربی در شورای عالی استانها، با بیان اینکه آذربایجان غربی در تولید محصولات کشاورزی در رتبههای برتر کشور قرار دارد، گفت: متاسفانه نبود صنایع تبدیلی سبب زیان کشاورز میشود.
به گزارش نای قلم، بهارعلی محمدی در گفتگویی، با بیان اینکه استان آذربایجان غربی با دارا بودن حدود یک میلیون هکتار اراضی قابل کشت یکی از استانهای پیشرو در بخش تولیدات کشاورزی و دامداری است اظهار کرد: عمده درآمد و اقتصاد و معیشت مردم این استان وابسته به کشاورزی و دامداری است.
وی افزود: با توجه به خشکسالیهای اخیر صرفه جویی در مصرف آب به عنوان مهمترین اولویت بخش کشاورزی آذربایجان غربی در تمام برنامهها مدنظر قرار گرفته و توجه به احیاء دریاچه ارومیه در کنار توجه به معیشت مردم استان و برنامهریزیهای متعدد در بخشهای مختلف آموزش و ترویج گلخانهها و مکانیزاسیون و باغبانی و زراعت، از جمله گامهای متعددی بود که مسئولان این بخش در مسیر رونق تولید و تحول آفرینی در این بخش زیربنائی و اقتصادی استان برداشتهاند.
محمدی تصریح کرد: این کارها جای تقدیر دارد ولی با توجه به اینکه عمده محصولات تولیدی این استان در حوزه کشاورزی از جمله کشت گندم، چغندرقند، سیب درختی و انگور و یونجه و انواع محصولات میوههای هسته دار و بدون هسته است.
نماینده آذربایجان غربی در شورای عالی استانها اظهار کرد: در تولید بسیاری از محصولات زراعی کشاورزی رتبههای برتر کشور مربوط به استان آذربایجان غربی است که هم اکنون حدود 10 درصد یونجه و ۳۳ درصد چندرقند و ۷ درصد گندم و در تولید انگور با سهم ٥ درصدی از تولیدات کشور در ردیف ٦ استان برتر کشور قرار دارد و در دیگر محصولات باغی از جمله سیب، زردآلو، هلو، گیلاس و آلبالو جزء رتبههای بالای کشوری را داراست.
محمدی توضیح داد: اقتصاد و معیشت مردمان این استان نیز به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم بر پایه کشاورزی و دامداری و باغداری است و اغلب مردم به شغل کشاورزی و باغداری اشتغال داشته و از این راه امرار معاش میکنند.
وی توضیح داد: اگر حوزه کشاورزی حمایت نشود آسیب جدی به اقتصاد استان وارد خواهد شد که پیرو آن زندگی مردم را تحت تأثیر قرار خواهد داد و علیرغم اینکه در دو سال اخیر اقدامات خوبی در جهت فعال سازی واحدهای راکد کشاورزی و دامداری در استان صورت گرفته است که امید است این روند همچنان با سرعت بیشتری ادامه پیدا کرده و با عملیاتی کردن شعار رونق تولید و مهار تورم در نهایت ایجاد زمینه اشتغال برای نیروهای بانگیزه بومی شده و منجر به پایداری تولید و رشد آن در همه بخشهای کشاورزی اهم از دامی، زراعی، باغی و شیلات شود.
نماینده آذربایجان غربی در شورای عالی استانها با اظهار تاسف از وضعیت موجود گفت: متأسفانه علیرغم این همه اقدامات، هنوز هم کمبود صنایع تبدیلی، عدم بسته بندی مناسب پایین بودن قیمت فروش محصولات نسبت به هزینههای تولید، نامشخص بودن وضعیت صادرات و همچنین ریزش قیمتها قبل از برداشت محصول هرسال از بزرگترین مشکلات باغداران استان آذربایجان غربی به شمار میرود.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، گردشگری و ورزشی شورای عالی استانها توضیح داد: در حالیکه زندگی بخش وسیعی از مردم این استان با کشاورزی گره خورده و چرخ اقتصاد زندگی آنها با محصولات زراعی و باغی میچرخد و بدلیل نبود صنایع تبدیلی و عدم بسته بندی مناسب دلالان و واسطهها با تعیین نرخ ناچیز برای خرید این محصولات شیرینی برداشت را به کام کشاورزان و باغداران تلخ میکنند.
محمدی ابراز امیدواری کرد که تسهیل روند صدور مجوزها و کم کردن پروسه اداری صدور مجوز برای صنایع تبدیلی و بسته بندی محصولات کشاورزی توسعه این صنایع در استان شود و با توسعه و ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی و ایجاد زمینه صادرات محصولات کشاورزی در استان مانع خام فروشی محصولات کشاورزی شده و بهره وری کشاورزان افزایش خواهد یافت.
پایان پیام/