کارشناس موسیقی حوزه هنری آذربایجان غربی عدم تولید آهنگهای جدیدمتناسب با شرایط کنونی جامعه توسط هنرمندان عاشیق را مشکل اصلی موسیقی عاشیقی در عصر حاضر عنوان کرد.
به گزارش نای قلم، در ششصدو سی و یکمین برنامه «عاشیقلار آخشامی» کانون عاشیق های حوزه هنری آذربایجان غربی اظهار کرد: مقامهای موجود در مکتب عاشیقی ارومیه توسط هنرمندان عاشیق این دیار در ادوار گذشته تولید شده و یا طی تبادلات فرهنگی صورت گرفته در گذشته از نقاط دور و نزدیک به آذربایجان منتقل شده است که این موضوع با وجود راحتی ارتباطات انسانی در دوران کنونی و تفاوت نیازهای جامعه با گذشته، به خصوص در عرصه هنری و فرهنگی بسیار قابل تامل است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تقدیر از زحمات هنرمندان عاشیق در حفظ هنر مردمی و بخش مهمی از فرهنگ آذربایجان افزود: هنر موسیقی و جهان اصوات دنیایی نامحدود است و بشر توانسته با استعدادهای درونی خود از زمانی که خود را شناخته است میلیونها اثر فاخر موسیقیایی را تولید و به جامعه عرضه کند که در این راستا موسیقی عاشیقی نیز جدا از این مسئله نیست و هنرمندان این بخش از موسیقی نیز میتوانند در صورتی که به هنر خود احاطه کامل داشته باشند و از کپی کاری دوری کنند در تولید آثار فاخر هنری همانند گذشتگان خود موفق باشند.
موسیقی عاشیقی بخشی از میراث فرهنگی بشری است که در بسیاری از کشورهای آسیایی از چین تا اروپا توسط هنرمندان عاشیق در سبکهای مختلف اجرا میشود. این موسیقی تاریخی به عنوان میراث بشریت در سازمان ملل ثبت جهانی شده و در ایران نیز به نام «مکتب عاشیقی ارومیه» طی سال ۱۳۹۲ شمسی در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت ملی شده است.
انتهای پیام/