براساس مصوبه هیات وزیران در سال ۱۴۰۲، پنج دهک اول درآمدی کشور از سوی سازمان بیمه سلامت ایران تحت پوشش رایگان بیمه بهطور ۱۰۰ درصدی قرار گرفتند؛ ضمن اینکه برای دهکهای شش تا نهم درآمدی نیز میزان پرداخت حق بیمه، بین ۱۰ تا ۳۰ درصد کاهش یافت.
امید به زندگی یکی از شاخصهای اصلی توسعهیافتگی یک جامعه است و دسترسی راحت و ارزان به خدمات بهداشتی و درمانی و پوشش بیمهای کارآمدی که در مراجعان و بیماران آرامش خاطر ایجاد کند، یکی از مهمترین عوامل مؤثر امید به زندگی است.
پربیراه نیست اگر ادعا کنیم که بیمه همگانی سلامت یکی از ستونهای اصلی هر جامعه برای داشتن نیروی انسانی سالم و توانمند است، از این رو دولتها در سالهای اخیر بیشتر از گذشته به اهمیت این موضوع پی بردهاند.
پوشش بیمه همگانی سلامت، اقدامی حمایتی از طرف دولت است که نگاه آیندهنگر داشته و موجب کاهش تحمیل هزینههای درمان به افراد جامعه میشود و از طرفی سدی در برابر هزینههای کمرشکن یا فقرزای سلامت خواهد بود.
پوشش بیمه همگانی سلامت را باید یکی از مترقیترین اهداف نظام سلامت بدانیم. هدفی مهم که میتواند چتر حمایتی مناسبی برای همه افراد جامعه باشد. به خصوص اقشار آسیب پذیر که هنگام بیماری دچار مشکلات فراوانی از نظر پرداخت هزینههای دارو و درمان میشوند، با پوشش بیمهای میتوانند از آسیب هزینه سرسام آور در امان باشند.
در این راستا در سالیان اخیر، سازمان بیمه سلامت ایران که متولی اصلی بیمه همگانی بوده سعی کرده است که تمام ایرانیان فاقد بیمه را تحت پوشش قرار بدهد تا هیچکس بدون بیمه نباشد و دغدغه بیماری و هزینههای دارو و درمان به حداقل برسد.
مدیرکل بیمه سلامت آذربایجانغربی، میگوید: بیمه همگانی سلامت برای افرادی است که هیچ نوع بیمه دیگری نداشته باشند.
فریده جعفری اظهار میدارد: همچنین افرادی که تمایل به این امر دارند و دهک بندی آنها مشخص نشده، میتوانند تا زمان تعیین دهک بندی به مدت یک ماه از بیمه رایگان استفاده کنند.
مدیرکل بیمه سلامت آذربایجانغربی ادامه داد: در راستای اجرای این طرح، افراد برای ثبت نام باید به دفاتر بیمه سلامت یا پیشخوان دولت مراجعه و نام نویسی کنند.
به گفته جعفری، در حال حاضر یک میلیون و ۲۲۹ هزار و ۸۵۵ نفر در صندوق عشایر و روستایی، ۱۹۴ هزار و ۱۰۳ نفر عضو صندوق کارکنان، ۱۲۸ هزار و ۴۶۵ نفر در صندوق سایر اقشار،۶۵۳ هزار و ۴۲۵ نفر در صندوق همگانی ایرانیان عضو هستند.
وی اضافه میکند: از سال جاری، پوشش بیمه همگانی برای پنج دهک درآمدی در کل کشور و به تبع آن، آذربایجان غربی رایگان بوده است.
جعفری با اشاره به اجرای طرح بیمه رایگان برای پنج دهک اول در استان میگوید: ۵۷۴ هزار نفر در استان از این طریق بیمه شدهاند.
مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان غربی با بیان اینکه ۸۲ درصد از جمعیت تحت پوشش بیمه سلامت استان به صورت رایگان تحت پوشش قرار گرفتند، اظهار میدارد: بیمه سلامت حداقل ۹۰ درصد هزینه های بستری و ۷۰ درصد خدمات سرپایی را متقبل می شود.
وی با اشاره به اینکه ۶۴ درصد جمعیت آذربایجانغربی تحت پوشش بیمه سلامت هستند، اذعان میکند: جمعیت تحت پوشش بیمه سلامت در آذربایجان غربی در حال حاضر ۲ میلیون و ۲۰۵ هزار نفر است که در نیمه نخست امسال، برای هزینه درمان این تعداد بیمه شده، ۱۱ هزار و ۹۷۰ میلیارد ریال هزینه کرده ایم.
مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان غربی تصریح میکند: این در حالی است که هزینه سالانه بیمه همگانی سلامت برای هر نفر در دهک دهم که حق بیمه کامل را پرداخت میکند، ۱۴ میلیون و ۳۵۰ هزار ریال (یک میلیون و ۴۳۵ هزار تومان) در سال است که این رقم برای دهک های پایینتر کمتر می شود.
وی خاطرنشان میکند: برای دهک نهم ۵۰ درصد، دهک هشتم ۴۰ درصد، دهک هفتم ۳۰ درصد و دهک ششم ۲۰ درصد این مبلغ سالانه دریافت می شود و دهک های بعدی رایگان است.
جعفری ادامه میدهد: در حال حاضر، یک هزار و ۹۲۸ مرکز در استان طرف قرارداد این بیمه هستند و علاوه بر آن، ضمن طرف قرارداد بودن همه بیمارستان های دولتی، ۹۰ درصد هزینه های بستری افراد در آنها توسط بیمه سلامت پرداخت می شود.
مدیرکل بیمه سلامت استان با اشاره اینکه ۱۹۲۸ موسسه، داروخانه و مرکز درمانی طرف قرارداد بیمه سلامت استان هستند، خاطرنشان میکند: در شش ماهه نخست سال جاری، سه میلیون و ۴۰۸ هزار بار مورد مراجعه به مراکز و موسسات طرف قرارداد بیمه سلامت ثبت شده و ۱۱۹۷ میلیارد تومان هزینههای درمان پرداخت شده است.
جعفری، تشکیل و تصویب اساس نامه صندوق بیماران خاص و صعب العلاج را از اهم اقدامات بیمه سلامت اعلام و اضافه میکند: در حال حاضر ۱۰۷ نوع بیماری تحت پوشش بیمه سلامت است.
وی تصریح میکند: پیش از تشکیل صندوق بیماران صعب العلاج، چهار هزار و 300 بیمار خاص تحت پوشش بیمه سلامت استان بودند که در حال حاضر این رقم به بیش از ۵۱ هزار نفر رسیده است.
مدیرکل بیمه سلامت آذربایجانغربی با بیان اینکه از آذر سال ۱۴۰۰ تاکنون ۳۴۰۰ زوج برای دریافت خدمات ناباروری نشان دار شدند، میگوید: تاکنون ۱۴ میلیارد تومان هزینه درمان تخصصی ناباروری پرداخت شده است.
جعفری همچنین میافزاید: سه هزار و 408 هزار مورد بار مراجعه با هزینهای بالغ بر یک هزار و 197 میلیارد تومان در شش ماهه اول سال ۱۴۰۲ توسط بیمه سلامت استان برای هزینههای درمانی مردم استان هزینه شده است که به صورت میانگین در ماه ۲۰۰ میلیارد تومان است.
انتهای پیام/