NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

استاندار آذربایجان غربی:

به دنبال ریل‌گذاری جدیدی در آذربایجان‌غربی هستیم

تاریخ انتشار: 1403/11/13 | 15:05

در دنیای امروز به ویژه در عصر اطلاعات، ارتباط میان دولت و مردم و به‌ویژه از طریق رسانه‌ها، نقش تعیین‌کننده‌ای در توسعه و پیشرفت جوامع ایفا می‌کند. به همین دلیل، برگزاری نشست‌های منظم میان مسئولان و اصحاب رسانه به عنوان ابزارهای ارتباطی مؤثر و شفاف، امری حیاتی و ضروری به شمار می‌آید. 
به گزارش نای قلم، دومین نشست استاندار آذربایجان غربی امروز برگزار شد. این نشست نه تنها به مثابه نقطه عطفی در بهبود روابط دولت و رسانه به حساب می‌آید، بلکه فرصتی بود تا نظرات، چالش‌ها و انتظارات مردم در بستر رسانه‌ها به بحث و تبادل نظر گذاشته شود.
در این نشست، نه تنها به سوالات و دغدغه‌های خبرنگاران پاسخ داده شد، بلکه انتقادات و پیشنهادات آنان، به عنوان منبعی ارزشمند برای بهبود عملکرد دستگاه‌ها و مدیریت استان مورد توجه قرار گرفت. این تعامل دوسویه نشانه‌ای از عزم جدی هدایت‌گران استان برای ایفای نقش مثبت در عرصه‌ی خدمات‌رسانی به مردم است.
استاندار آذربایجان غربی با برگزاری این نشست، بار دیگر بر عزم راسخ خود برای ایجاد یک ساختار تعاملی و پاسخگو تأکید کرد. 
رضا رحمانی در این نشست گفت: درصددیم آذربایجان غربی را متحول کنیم و به دنبال ریل‌گذاری جدیدی در این استان هستیم و در این راستا باید از همه فرصت‌ها برای توسعه استان استفاده کنیم.
وی اظهار کرد: در تصمیمات و دستورات اجرایی به مسایل قومیتی دامن نخواهم زد چرا که وجود اختلافات قومیتی و جناحی موجب فرار سرمایه گذاران از استان می‌شود و این به ضرر مردم استان است.
رحمانی افزود: دامن زدن به اختلافات قومیتی و جناحی موجب توقف پیشرفت و توسعه استان می‌شود و کرد و ترک بودن و اصولگرا و اصلاح طلب بودن برای من در انتصابات فرقی نمی‌کند و اولویت در انتصابات مدیران عملکرد افراد و توانمندی آنها است. 
استاندار آذربایجان غربی جنجال در انتصابات استانی را غیرقابل قبول دانست و با بیان اینکه نباید به افراد تهمت و افترا زد، افزود: پیش نیاز توسعه استان، همدلی و وحدت است و سوگیری‌ها در این خصوص غیرقابل اغماض است. 
رحمانی با بیان اینکه بدنبال حواشی نباید بود، تاکید کرد: استان ظرفیت برای پیشرفت و ارتقاء در شاخص‌های توسعه‌ای را دارد و نباید اجازه داد برخی با مطرح کردن مسائل قومی، فرصت جذب سرمایه‌گذار را از بین ببرند. 
*تبدیل استان به هاب ترانزیتی منطقه
استاندار آذربایجان غربی از تبدیل استان به هاب ترانزیتی منطقه خبر داد و گفت: برای این که آذربایجان غربی به هاپ ترانزیتی منطقه تبدیل شود باید زمینه‌های این مهم نیز در مرز‌ها و پایانه‌های استان ایجاد شود که یکی از موضوعاتی که در این زمینه پیگیر هستیم ایجاد شهرک لجستیکی در این مناطق است. 
رحمانی اظهار کرد: پایانه مرزی پلدشت به پایانه تخصصی پتروشیمی در کشور تبدیل می‌شود که این ظرفیت مهم اقتصادی و مرزی می‌تواند ده‌ها انبار لجستیکی را در استان ایجاد کند.
وی از پیگیری ایجاد راه‌آهن چشمه ثریا خبر داد و افزود: شهرک تخصصی سنگ نیز در شهرستان تکاب ایجاد می‌شود که این اقدام موجب می‌شود تا سنگ‌های معدنی در این منطقه تبدیل به ارزش افزوده شود و مردم منطقه نیز از سرمایه آن بهره‌مند شوند. 
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه به دنبال اصلاح فضا برای حضور سرمایه‌گذاران در استان هستیم، توسعه راه‌های مواصلاتی هوایی، زمینی و ریلی را موجب تسهیل فعالیت سرمایه‌گذاران در استان عنوان کرد.
رحمانی با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاران و هلدینگ‌های بزرگ آماده سرمایه‌گذاری در استان هستند، تصریح کرد: استان بهشت منابع است و برای پیشرفت استان بسته‌های سرمایه‌گذاری تعریف شده است. 
وی خاطرنشان کرد: با هدف پیشرفت آذربایجان غربی، ستاد عالی توسعه استان، ستاد احیای دریاچه ارومیه و ستاد توسعه فرصت‌های اقتصادی استان راه‌اندازی شده است. 
*تشکیل ستادهای تخصصی و کارگروه‌های علمی و فنی 
استاندار آذربایجان‌غربی همچنین با اشاره به تشکیل ستادهای تخصصی و کارگروه‌های علمی و فنی برای رسیدگی به مسائل مختلف استان از جمله بحران‌های اقتصادی و زیست‌محیطی، اظهار داشت: تمامی مسائل با استفاده از بررسی‌های کارشناسی و مستند مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و پاسخ‌های مستند به افکار عمومی ارائه می‌شود.
رحمانی ضمن تاکید بر لزوم داشتن رویکردی علمی و بدون تعصب در حل مشکلات استان، افزود: این ستادها با هدف استفاده از ظرفیت‌های علمی و تخصصی استان‌های همجوار تشکیل شده‌اند و تمامی کارها به صورت متمرکز و تحت نظارت مستقیم انجام می‌شود.
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه عمده معیشت مردم استان کشاورزی است و نباید متضرر شوند، از طرف دیگر احیای دریاچه ارومیه نیز بسیار مهم است، گفت: تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه یکی از موضوعاتی است که نشان‌دهنده اهمیت مساله احیای دریاچه ارومیه است.
رحمانی خاطرنشان کرد: برای تغییر الگوی کشت و کشاورزی در اطراف حوضه دریاچه ارومیه طرح‌های خوبی اجرا شده و تداوم اجرای این طرح‌ها توسط جهاد کشاورزی پیگیری می‌شود. 
وی بیان کرد: در این زمینه از پژوهشگاه‌ها و افراد علمی مرتبط داخلی و ‌خارجی برای احیای دریاچه ارومیه استفاده می‌کنیم و اقداماتی که در این زمینه انجام شده را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
استاندار آذربایجان غربی با بیان این که برخی از معادن آذربایجان غربی در دنیا نظیر ندارند، تصریح کرد: این در حالی است که رتبه معادن استان از لحاظ میزان ذخایر و تنوع معدنی ۶ است ولی از لحاظ ارزش افزوده معادن در رتبه ۱۹ قرار داریم که این مهم بهره برداری ناصحیح از معادن را نشان می‌دهد.
*حل مشکل تامین سوخت برای کامیون‌ها و کشنده‌ها 
وی با اشاره به حل مشکل تامین سوخت برای کامیون‌ها و کشنده‌ها در مرز بازرگان به عنوان بزرگترین مرز زمینی کشور، گفت: در این زمینه با دو وزیر کشور ترکیه رایزنی‌های لازم انجام شد و از امروز یک طرح جدید با تشکیل کارگروه ویژه تا سه ماه آینده مسایل و موضوعات مرتبط را مورد بررسی قرار خواهند داد.
*اراضی لشگر ۶۴ ارومیه فرصتی ارزشمند برای ارومیه
رحمانی در خصوص اراضی لشگر ۶۴ ارومیه، این اراضی را فرصت خوبی برای شهر دانست و افزود: طی جلساتی با ارگان‌های ذیربط از جمله شهرداری، میراث فرهنگی و ارتش به تفاهمی برای حل این معضل رسیدیدم؛ این اراضی نیاز به پشتوانه فکری برای ایجاد فضایی فرهنگی و خدماتی برای شهروندان است تا با جذب سرمایه‌گذار اقدامات خوبی در این اراضی انجام شود. 
وی با بیان اینکه بافت تاریخی شهر ارومیه نیازمند توجه جدی است، افزود: بافت‌های تاریخی فرصتی است که باید این فضاها حفظ شوند.
رحمانی با بیان اینکه استراتژی ما در استان معرفی بیشتر استان است همچنین بدنبال امیدآفرینی در جامعه هستیم، تصریح کرد: موقعیت مرزی استان ایجاب می‌کند جزو رتبه‌های برتر در بخش خدمات باشیم اما این رتبه در حاضر نوزدهم است. 
*بهره برداری از ۱۳۰۰ پروژه در دهه فجر امسال 
وی با اشاره به پروژه‌های افتتاحی دهه فجر استان، گفت: یک هزار و 300 پروژه عمرانی و اقتصادی با ۱۴ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در دهه فجر امسال به بهره‌برداری می‌رسد. 
رحمانی با بیان اینکه از اولویت‌های استان جمع‌آوری مدارس کانکسی و احداث نیروگاه خورشیدی است، گفت: نهضت جمع‌آوری مدارس کانکسی در استان آغاز شده است. 
استاندار آذربایجان‌غربی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت تقویت زیرساخت‌های فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: در کنار توسعه صنعتی و اقتصادی، باید توجه ویژه‌ای به فرهنگ و هویت بومی استان داشته باشیم. در این راستا، نیاز به بازنگری و تقویت زیرساخت‌های فرهنگی داریم.
وی از رسانه‌ها و فعالان خبری خواست تا در انتقال اخبار و اطلاعات مرتبط با روند توسعه استان، همکاری و هم‌فکری بیشتری داشته باشند و با انتقاد سازنده، مسیر رشد و پیشرفت را هموار سازند.
با توجه به تحولات اخیر در استان و کشور، نیاز به یک ارتباط استراتژیک و مؤثر میان نهادهای دولتی و رسانه‌ها بیش از پیش احساس می‌شود. به این ترتیب، امید است که این رویداد، به یک الگوی موفق برای سایر استان‌ها تبدیل شود و به همگان نشان دهد که چگونه می‌توان با رویکردی شفاف و پاسخگو، به مدیریت مشکلات و چالش‌های موجود پرداخت.
انتهای پیام/

ارسال نظرات