مدیر نظارت بر ارزیابی مواد و فرآوردههای دارویی معاونت غذا و داروی آذربایجان غربی گفت: از کل بازرسیهای انجامشده از داروخانههای استان 10 مورد تخلف گرانفروشی و 49 مورد عدم حضور مسئول فنی گزارش شده است.
به گزارش خبرنگار نای قلم، لعیا صدیقراد در گفتگوی اختصاصی اظهار کرد: کارشناسان معاونت غذا و دارو از ابتدای اجرای طرح دارویاری از تعداد 436 داروخانه فعال در سطح استان بیش از یک هزار مورد بازرسیهای منظم شبانهروزی از داروخانههای سرپایی، بستری اعم از خصوصی و دولتی داشتند.
وی افزود: طرح دارویاری که از 23 تیرماه سال جاری آغاز شد اهدافی مانند اصلاح سیاستهای ارزی دارو، ارتقاء دسترسی بیماران به داروها، عدم افزایش هزینه دارو برای بیماران، افزایش سبد دارویی تحت پوشش بیمه، کمک به توسعه تولید دارو در کشور و پیشگیری از قاچاق معکوس دارو به کشورهای همسایه را با خود به همراه داشت.
مدیر نظارت و ارزیابی مواد و فرآوردههای دارویی معاونت غذا و داروی آذربایجان غربی تأکید کرد: افزایش قیمت دارو بهصورت یارانه به بیمههای پایه پرداخت میشود تا نسبت به پرداخت به داروخانههای خصوصی و دولتی اقدام شود.
وی تصریح کرد: در این طرح بیماران در صورت رعایت چرخه نسخه نویسی هزینه اضافهتری نسبت به خرید دارو پرداخت نمیکنند.
طرح ملی دارویار از ٢٣ تیر ۱۴۰۱ آغاز شده است تا با اجرای این طرح، اصلاح سیاستهای ارزی دارو، منطقی شدن قیمت دارو، رسیدن یارانه دارو به دست مصرف کننده اصلی و افزایش پیدا نکردن پرداختی از جیب مردم و در نهایت اختصاص یارانه سلامت به ٣۶۶ قلم داروی ضروری و تحت پوشش بیمه قرار دادن ١١٩ قلم داروی بدون نسخه را مردم شاهد باشند.
توزیع یارانه دارو متناسب با نیاز بیماران، بهرهمندی همه دهکها از یارانه، عدم تغییر پرداخت از جیب بیماران، اجرای بیمه همگانی برای آحاد مردم، برقراری پوشش بیمهای برای داروهایی که پیش از این تحت شمول حمایتهای بیمهای نبوده اند، اصلاح الگوی مصرف دارو و کاهش تقاضای القایی، کنترل قاچاق معکوس و رشد صادرات رسمی دارو، حمایت ویژه از داروهای مصرفی بیماران خاص و صعب العلاج از مزایای اجرای طرح دارویار است.
کد خبرنگار: 983125
انتهای پیام/