سخنگوی صنعت آب گفت: هم پیش بینیها نشان میدهد در ادامه سال جاری شرایط دما و بارندگی برای احیای دریاچه ارومیه مطلوب نیست.
به گزارش نای قلم به نقل از ایلنا، فیروز قاسم زاده در نشست خبری در جمع خبرنگاران، با اشاره به اوضاع بحرانی دریاچه ارومیه اظهار داشت: در حال حاضر تراز دریاچه ۱۲۷۰.۱۰ سانتیمتر و حجم آب آن یک میلیارد متر مکعب است، البته از تراز حداقلی بالاتر است اما شرایط دریاچه متاسفانه بحرانی است به این دلیل که سال گذشته کاهش بارندگی و افزایش دما داشتیم.
وی ادامه داد: در ادامه سال هم پیش بینیها نشان میدهد شرایط دما و بارندگی برای احیای دریاچه مطلوب نیست.
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب وارد پیکره دریاچه شده است، گفت: در شرایط تراز اکولوژیک مساحت دریاچه باید ۴۶۰۰ کیلومتر مربع باشد اما اکنون ۷۸۰ کیلومتر مربع مساحت دارد یعنی نسبت به تراز سال گذشته نیم متر و نسبت به تراز اکولوژیک حدود ۸۴ درصد پایین تر هستیم.
وی در ادامه با بیان اینکه در دو سال اخیر شرایط کمآبی در کشور حاکم بوده و رتبههای کمبارشی دو سال آبی اخیر، قابل توجه بود، گفت: سال آبی ۱۴۰۰-۱۳۹۹کمآبترین سال نیم قرن اخیر بود و سال آبی ۱۴۰۰-۱۴۰۱در بین ۵۳ سال اخیر، رتبه ۴۴ را از نظر میزان بارشها داشت و جزو ۲۰ درصد سالهای کمآب نیمقرن اخیر کشور بود.
قاسمزاده با اشاره به پراکندگی نامتوازن بارشها در کشور گفت: استانهای ایلام، کرمانشاه، سمنان، همدان، زنجان و خوزستان، استانهایی هستند که بالای ۳۰ درصد کاهش بارش نسبت به سالهای نرمال، در سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰داشتند و تنها ۳ استان سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان بودند که بارشهایی بیشتر از سالهای نرمال داشتند و در بقیه استانها، بارشهایی کمتر از سالهای نرمال به ثبت رسید.
وی ادامه داد: در فصولی که کشاورزی فعال است، امید داریم که بارندگیها بخشی از نیاز آبی را تأمین کند، اما در بهار امسال ۵۰ درصد بارشها نسبت به سالهای نرمال کمتر بود و این کاهش بارشها، ذخایر سدها را نیز تحت تأثیر قرار داد.
سخنگوی صنعت آب تصریح کرد: در سال آبی ۱۴۰۰-۱۴۰۱میزان آب ورودی به مخازن سدها ۳۰.۷میلیارد مترمکعب بود که این مقدار، نسبت به میزان ورودی آب به سدها در سالهای نرمال، بیش از ۳۰ درصد کاهش داشت.
وی افزود: در پایان شهریورماه و شروع سال آبی جدید، میزان پرشدگی مخازن سدها ۳۹ درصد بوده و هماکنون حدود ۱۹ میلیارد مترمکعب آب در مخازن سدها ذخیره شده است.
سخنگوی صنعت آب با اشاره به پیشبینی سازمان هواشناسی در خصوص پاییز کمبارش و خشک، گفت: متأسفانه پاییز مناسبی را از نظر بارشها در پیش نداریم و باید برای تمامی مصارف آب، برنامهریزی داشته باشیم؛ همینطور از مردم میخواهیم که نسبت به اصول مدیریت مصرف بهینه آب، توجه لازم را داشته باشند.
وی ادامه داد: بارشهای سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ کاهشی ۱۸ درصدی نسبت به سالهای نرمال داشته، با این وجود، با حداقل تنش، سال آبی را پشت سر گذاشتیم.
کد خبرنگار: ۹۸۳۱۲۵
انتهای پیام/