دبیر کمیته علمی کشوری کرونا، گفت: در دوران پساکووید، سیستمهای بدن میتوانند درگیر عوارض طولانی مدت شوند و معضل کنونی جهانی، عوارض پساکووید است که در دنیا پروتکلهای مختلفی برای مقابله با آنها در حال تهیه است.
به گزارش نای قلم به نقل از وبدا، دکتر حمیدرضا جماعتی، اظهار کرد: کمیته علمی کشوری کرونا از سال قبل، پروتکل مقابله با عوارض دوران پساکووید را تهیه و به معاونت درمان ارائه کرده است که پس از تایید این معاونت، به مراکز درمانی و دانشگاههای علوم پزشکی، ابلاغ میشود.
وی افزود: باتوجه به تجمعات باشکوه مذهبی در ایام حج در عربستان و اربعین در عراق، توصیه ما به زائران سفرهای زیارتی، تکمیل واکسیناسیون است. نیاز است افراد سه دُز واکسن و افراد در معرض خطر، نوبت یا نوبت های یادآور را با واکسنهای موجود، تزریق کنند.
جماعتی یادآور شد: توصیه دیگر ما به زائران، دوری از تجمعات شلوغ، استفاده از ماسک، شستشوی مداوم دستها با ضدعفونی کنندهها و در صورت امکان، رعایت فاصله فیزیکی است؛ چون بخشی از زائران، سالمندان و یا بیماران دارای بیماریهای زمینهای مزمن هستند و میزان بستری و گرفتاری آنها بالاتر بوده و نیاز است که شیوه نامههای بهداشتی رعایت شوند.
انتهای پیام/