حسین معافی/ وضعیت بیماران خاص در بیمه دانای فرهنگیان و انفعال آموزش و پرورش بیشتر افراد جامعه بیمه تکمیلی درمان را برای بیماریهای خاص و صعبالعلاج انتخاب و هزینههای آن را پرداخت میکنند تا در روزهای سخت، درد کمتری بابت هزینههای سنگین درمان داشته باشند. بیماریهای سرطان، MS ، EB ، هموفیلی، تالاسمی و نارساییهای کلیه از شایعترین بیماریهای خاص هستند که متأسفانه به علت شرایط نامناسب زیست محیطی روزبهروز در حال گسترش هستند.
سالیانه هزینههای زیادی در کشور صرف درمان بیماران خاص میشود که باید آموزشهای لازم و پیشگیریهای موردنیاز در جامعه انجام شود.
تاریخ اول تیرماه ۱۴۰۱ بیمه تکمیلی دانا جایگزین بیمه آتیهسازان حافظ برای شاغلین آموزش و پرورش شده و قرار است که این بیمه بهصورت خودگردان ارائه خدمات مینمایند. پیش از این، روش بیمه تکمیلی فرهنگیان بهصورت صندوقی بود که مورد رضایت همکاران فرهنگی نبود، لذا با سازوکاری جدید، تفاهمنامهای را با شرکت بیمه دانا برای تغییر از روش «صندوقی» به «بیمهگری» انجام شد.
سالهای گذشته بیمه تکمیلی فرهنگیان بهصورت صندوقی و حق بیمه ماهانه آنها ۴۹ هزار و ۵۰۰ تومان بود ولی حق بیمه تکمیلی دانا ماهانه تقریباً دو برابر افزایش پیدا کرده است به امید آنکه خدمات بهتر و بیشتری دریافت نمایند که در برخی موارد مانند پرداخت برخی از هزینههای دندانپزشکی و عینک این امر محقق شده است.
شوربختانه در قرارداد جدید بیمه دانا ، بیماران خاص و صعبالعلاج درد بیشتری را بابت هزینههای درمان و دارو باید تحمل کنند. بیمه آتیهساز حافظ برای بیماران خاص دفترچههایی صادر میکرد که شرایط ویژهای برای آنها در نظر گرفته میشد هم هزینههای درمان زودتر پرداخت میشد و هم داروهای غیر بیمهای را بدون سقف و تمام و کمال پرداخت میکردند ولی در بیمه دانا چنین فرایندی وجود ندارد.
طی اخباری که دریافت شده، بیماران خاص باید داروهای غیر شیمی درمانی را که تحت حمایت بیمه پایه قرار ندارند، بهصورت آزاد پرداخت نمایند و این امر باعث نارضایتی و اعتراض همکاران فرهنگی شده و افزایش هزینههای درمان بهویژه برای همکارانی که در خانواده بیمار خاص دارند و از بیمه تکمیلی دانا نیز بهرهمند هستند، افزایشیافته است.
درخواست کلیه فرهنگیان از مسئولین آموزش و پرورش این است که در اولین فرصت این موضوع مهم را که باعث نارضایتی خیلی از معلمان شده، بررسی و شرایطی را فراهم نمایند که مانند سابق، بیماران خاص نیز بتوانند داروهای درمانی مناسب خود را تهیه و هزینههای آن توسط بیمه دانا به طور کامل پرداخت گردد. در غیر این صورت روزبهروز به معارضین بیمه تکمیلی دانا در آموزش و پرورش افزوده میشود و باعث نگرانی فرهنگیان و مسئولین خواهد شد.
انتهای پیام/