رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: از جمله مشکلات کشاورزان استان برای کشت تخمه آفتابگردان و کدو آجیلی، نبود ارقام اصلاح شده و کشت ارقام بومی و محلی، نبود برنامه برای صادرات مازاد بر نیاز محصولات، نبود کارگاه و کارخانجات نوین بستهبندی و مقاومت کم به افات و امراض است.
به گزارش خبرنگار نای قلم، اکبر کرامتی در گفتگوی اختصاصی اظهار کرد: این استان، سالانه با اشتغال بیش از ۱۵ هزار خانوار روستایی و شهری به صورت مستقیم در امر کشت و فروش کدو و آفتابگردان اجیلی ، رکوردار تولید این محصولات در کشور است.
وی اضافه کرد: پیشبینی میشود امسال نزدیک 45 هزار تن تخم آفتابگردان آجیلی و روغنی از سطح 23 هزار و 500 هکتار از اراضی زیر کشت این محصول و 18 هزار تن تخم کدو آجیلی از سطح 21 هزار هکتار از مزارع استان برداشت شود.
کرامتی تصریح کرد: متوسط عملکرد تولید این محصول در مزارع افتابگردان آجیلی و روغنی یک هزار و 800 تا یک هزار و 900 کیلوگرم در هر هکتار و در کدو آجیلی ۸۰۰ تا ۹۰۰ کیلوگرم در هر هکتار برآورد شده است.
وی ادامه داد: وجود بزرگترین میدان تخمه و خشکبار خاورمیانه در خوی نشان از اهمیت این شهرستان در تولید و صادرات تخمه های آفتابگردان و کدو در استان را دارد و بیش از ۸۵ درصد سطح زیر کشت و تولید این محصولات به ترتیب در شهرستانهای خوی، شوط، چایپاره، ارومیه، سلماس و نقده است.
کرامتی با بیان اینکه از اواخر مرداد ماه برداشت این محصول از مزارع استان آغاز میشود و تا اواسط مهرماه ادامه مییابد، اضافه کرد: امسال پیشبینی میشود 63 هزار تن تخم کدوی آجیلی و آفتابگردان از مزارع استان برداشت شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: ارقام دانه های آفتابگردان کشت شده در استان قلمی، دورسفید، شمشیری و پستهای و اقلام کدو مشهدی، گوشتی، همدانی، قلمی و سایر ارقام محلی است.
این مسئول افزود: بزرگترین بازار بورس دانههای آجیلی آفتابگردان و کدو کشور در حال حاضر در آذربایجان غربی و شهرستان خوی قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: آفتابگردان و کدو آجیلی علاوه بر مصرف داخل استانی، مازاد تولید آن به صورت محدود به بسیاری از استانهای کشور و برخی کشورهای همسایه و حاشیه خلیج فارس صادر میشود.
کد خبرنگار: 983126
انتهای پیام/