رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور گفت: محرومیتزدایی و حل مشکلات وظیفه دولت هاست و بسیج به عنوان بازوی کمکی عمل می کند.
به گزارش خبرنگار نای قلم، سردار محمد زهرایی امروز در نشست خبری که در سالن خانه مطبوعات آذربایجانغربی برگزار شد، اظهار کرد: فعالیت های جهادی در رزمایش جهادگران فاطمی ۲ در حوزه های اصناف، پزشکی، مهندسین عمران، میز خدمت در مساجد، پایگاهها و مکان های عمومی جهت مطالبه مردم از مسئولین و حل آنها که مطالبات طرح شده در آن قابل پیگیری است، ترویجی و آموزشی در محصولات کشاورزی، بسته های معیشتی، آزادی زندانیان و اهدای جهیزیه، عمرانی و محرومیت زدایی در روستاها و مناطق کم برخوردار، احیای صنایع در بخش اقتصاد مقاومتی با حضور ۱۴ هزار گروه جهادی و ۱۵۰ هزار نفر در هزار نقطه کشور برگزار می شود.
وی افزود: گروه های جهادی در بسیج در دو بخش مطالبه گری، کارگروه های اندیشه ای، تدوین نقشه راه، سند نویسی و کار فکری و حرکت های جهادی و عملیاتی فعالیت می کنند.
زهرایی از برگزاری «جهادگران فاطمی ۲» خبر داد و اضافه کرد: در رزمایش «جهادگران فاطمی ۲» که از ۲۸ آبان به مدت دو هفته با حضور ۱۴ هزار گروه جهادی و ۱۵۰ هزار نفر در هزار نقطه کشور برگزار می شود، ۱۲ نوع خدمت به مردم ارائه خواهد شد.
وی با بیان این که در طول پنج سال در ۵۰۰ شهرستان کشور مجمع گروه های جهادی فعال شده است، ادامه داد: طی یک حرکت ۵ ساله ۱۰۰۰ قرارگاه جهادی راه اندازی خواهد شد که به صورت مردم محور در سه حوزه محله ای، منطقه ای و پهنه ای فعالیت خواهند کرد و تاکنون ۱۶۵ قرارگاه راه اندازی شده است.
زهرایی گفت: عده ای خیال می کنند حل مشکلات و محرومیت زدایی وظیفه بسیج است، و حال آن که این امر بر عهده دولت است و طبق تفاهم نامه ای که با دولت بستیم بسیچ سازندگی در ۳۲۵ روستا از ۱۰۲۸۳ روستای محروم و ۱۱۰۰ محله حاشیه شهر دارای بافت فرسوده شناسایی شده فعالیت محرومیت زدایی خواهد کرد.
وی اضافه کرد: بر اساس تحقیقات به عمل آمده مهم ترین مشکلات موجود در روستاها بر اساس اولویت آب شرب، آب کشاورزی و مسکن محرومین و مسئله تولید است و بر اساس تفاهمی که با دولت صورت گرفته است طرح آبخیز تا جالیز در بیش از ۱۹ میلیون هکتار زمین زراعی روستایی در مدت سه سال اجرا می شود.
رئیس سازمان بسیج سازندگی توانمند سازی گروه های جهادی، پایین آمدن هزینه دولت، و انجام سریع کارها را از مهم ترین اهداف همکاری دولت و بسیج سازندگی عنوان کرد و گفت: ۱۶ هزار روستا در کشور با مشکل عدم وجود آب شرب و یا نبود آب شرب پایدار مواجه هستند که طبق توافق صورت گرفته با وزارت نیرو مشکل بخشی از این روستاها تا پایان سال حل خواهد شد که ۳۰۰ روستا از این طرح در آذربایجان غربی است.
وی خاطرنشان کرد: با همکاری کمیته امداد، بهزیستی و بنیاد مسکن ۱۰۰ هزار منزل مسکونی با همکاری بسیج سازندگی در کشور در طی سه سال ساخته می شود که ۴۰ هزار از این مسکن ها مربوط به افراد تحت پوشش کمیته امداد و مابقی هم در شهرهای تازه تاسیس شده خواهد بود.
سردار زهرایی از فعال کردن صندوق های قرض الحسنه بسیج با هدف راه اندازی و فعال نمودن کارگاه های خرد تعطیل و نیمه تعطیل خبر داد و گفت: یکی از مهم ترین نیازهای روستاها خصوصا در آذربایجان غربی فروش و تبدیل فرآوردهای کشاورزی است که راه اندازی صندوق های خرد محله و روستا محور می تواند به این امر کمک کند و بسیج سازندگی به جد پیگیر این مسئله است.
وی در پایان به راه اندازی ۵۰ هزار پنل خورشید برق در کشور اشاره کرد و افزود: با مصوبه مجلس و همکاری دولت قرار است گروه های جهادی ۵۰ هزار پنل خورشیدی در کشور تولید کنند که وزارت نیرو تعهد داده برق آن ها را خریداری کند و در سال گذشته به صورت امتحانی در ۶ استان اجرا شد.
کد خبرنگار: 983125
انتهای پیام/