معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: ایجاد نمایشگاه دائمی برای ادامه صنعت فرش دست بافت و محصولات و تولیدات بافندگان داخلی نیاز مبرم این حوزه است.
به گزارش خبرنگار نای قلم، اسد فرهمند در گفتگوی خبری اظهار کرد: فرش دستبافت چه در داخل کشور و خارج از کشور یک جنبه هنری دارد و در بازارهای جهانی یک کالای لوکس محسوب می شود و افزایش یا کاهش قیمت آن تابع فعالیت های اقتصادی بخصوص در بازارهای هدف داخلی و خارجی و مصرف کنندگان است که اگر فعالیت های اقتصادی و درآمدی مصرف کنندگان بهتر باشد بازار رونق گرفته و بافت فرش نیز افزایش خواهد داشت و بلعکس در صورت کاهش رونق بازار این میزان تنزل خواهد داشت.
وی افزود: در چند سال اخیر با عنایت به بروز اتفاقات جهانی بخصوص شیوع همه گیری ویروس کرونا که سبب مختل شدن فعالیت های اقتصادی گردید، صادرات و تقاضای فرش دست بافت در سطح جهانی و در بازارهای هدف داخلی و خارجی به شدت کاهش یافت.
فرهمند عنوان کرد: در شمال استان ریزماهی خوی و در جنوب استان فرش آهنین افشار تکاب ثبت ملی و جهانی شده اند و در بازارهای جهانی خواهان خود را دارند و بیشترین بازار حهانی برای این دو برند، کشورهای آلمان، کانادا، آمریکا، روسیه، ژاپن و... هستند که با توجه به فراز و نشیب های اقتصادی در این بازارها، بر روی تولید و صادرات فرش دست بافت استان نیز تاثیر بسزایی گذاشته اند.
وی خاطرنشان کرد: در بین بافندگان و تولیدکنندگان استان یک ضرب المثل هست که فرش دستباف دوست دار صلح هست و اگر در جهان صلح و آرامش باشد تقاضا برای این کالای هنری افزایش خواهد داشت.
فرهمند در خصوص ایجاد و حفظ سهم بازار فرش دست بافت در بازارهای موجود تصریح کرد: تجّار برای ایجاد بازارهای جدید جهانی با تغییرات رنگ آمیزی و ریز بافت فرش ها که در ریزهای مختلف بافته می شود به دنبال حفظ سهم در بازارهای موجود جهانی و توسعه سهم بازار فرش دست بافت استان در بازارهای جدید هستند و سالانه بیست میلیون دلار صادرات در حوزه فرش استان انجام می شود که از طریق گمرکات متفاوت کشور صورت می پذیرد.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت استان گفت: برگزاری نمایشگاه های تخصصی فرش دستباف در پایتخت، تأثیر بسزایی در توسعه بازار فرش دستباف و در داخل و خارج از کشور دارد و ایجاد نمایشگاه دائمی برای ادامه این هنر صنعت و محصولات و تولیدات بافندگان داخلی نیاز مبرم این حوزه است.
فرهمند تأکید کرد: بازارهای فرش با توجه به فرهنگ های مختلف در مناطق و استان های متفاوت است و هر فرهنگ و قوم در کشور خواهان طرح و نقشه خاصی هستند به عنوان مثال در آذربایجان و مرکز کشور بیشتر خواهان طرح ریز ماهی خوی هستند و در استان های غربی کشور و جنوب استان تقاضا بیشتر برای فرش افشار تکاب است، در استان آذربایجان غربی علاوه بر تولید برندهای خاص آذربایجان غربی سبک ها و طرح های سایر استانها نیز توسط بافندگان فرش دست بافت تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی می شوند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر آذربایجان غربی دارای 72 هزار نفر فعال در حوزه فرش دست بافت است که از این تعداد تا سال 1393 با توجه به نیازمند قالیباف به خدمات بیمه ای 12 هزار و 600 نفر از بافندگان استان تحت حمایت بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفتند و با توجه به متوقف شدن این طرح از سال 1394 و با اجرای تفاهم نامه بین صندوق بیمه عشایری و کشاورزی 13 هزار نفر نیز از خدمات بیمه ای این صندوق بهره مند شدند و طرح فوق در این صندوق در حال حاضر محیا است.
انتهای پیام/