رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه بر نقش برجسته توسعه روابط تجاری و اقتصادی در تثبیت روابط سیاسی تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار نای قلم، قاسم کریم در دیدار و گفتگو با عادل جونیت آکبال سرکنسول جدید جمهوری ترکیه در ارومیه با اشاره به سفر اخیر استاندار و هیات اقتصادی آذربایجان غربی به کشور ترکیه اظهار کرد: روابط دو کشور ایران و ترکیه به ویژه استان های هم مرز بدون تردید با تدابیر صورت گرفته افزایش می یابد.
وی افزود: با حل مشکلات پایانه های مرزی مشترک گام مهمی در توسعه روابط اقتصادی و رسیدن به هدف تجارت سی میلیارد دلاری خواهیم گذاشت.
کریمی اضافه کرد: با افزایش تعاملات میان فعالان اقتصادی دو کشور از طریق اتاق های بازرگانی استان های هم مرز، دولت ها نیز مجبور به ایجاد زیرساخت و توسعه روابط خواهند شد.
رئیس اتاق بازرگانی ارومیه تصریح کرد: در 400 سال گذشته روابط سیاسی بسیار خوبی با یکدیگر داشته اند ولی نتوانسته اند در بخش اقتصادی از فرصت های مشترک بهره برداری لازم را ببرند لذا باید این فرصت را برای استان های غربی ایران و استان های شرق ترکیه با یک برنامه ریزی خوب به وجود بیاوریم.
وی با تاکید بر تکمیل نواقصات موجود در راه های مواصلاتی به پایانه های مرزی مشترک افزود: قطعا با آغاز به کار بخش تجاری پایانه مرزی رازی خوی-کاپی کوی وان و همچنین افزایش ظرفیت و تکمیل زیرساخت های موجود در پایانه مرزی سرو ارومیه- اسن دره یوکسک اوا شاهد افزایش تبادلات کامیون های تجاری میان دو کشور خواهیم بود.
کریمی با اشاره به واگذاری مسئولیت های کمیسیون مشترک ایران و ترکیه به استاندار آذربایجان غربی گفت: برنامه ریزی های لازم برای برگزاری کمیسیون اقتصادی مشترک ایران و ترکیه در آینده نزدیک به میزبانی شهر ارومیه در حال انجام بوده و قطعا این امر در توسعه روابط بسیار مهم و حائز اهمیت است.
جونیت آکبال سرکنسول جدید جمهوری ترکیه در شهر ارومیه نیز با ابراز خرسندی از برگزاری موفق نشست اقتصادی استانداران هم مرز ایران و ترکیه افزود: برگزاری نشست های اقتصادی میان دو کشور قطعا بر توسعه روابط سیاسی تاثیر مثبتی داشته و باید برای رفع موانع تجارت دو کشور تصمیم های شجاعانه ای از طرف سیاست مداران دو کشور گرفته شود.
سرکنسول جمهوری ترکیه در ارومیه افزود: در موانع مشکلات در دو بخش گردشگری و سرمایه گذاری نیز با تعامل رفع شده تا شاهد تبادل بیشتر گردشگران و سرمایه گذاری های مشترک در هر دو کشور باشیم.
وی با اشاره به بروز رسانی زیرساخت های دو طرف مرز گفت: ایجاد زیرساخت های لازم و بروز رسانی گمرکات مشترک از اهداف کوتاه مدت برای ایجاد تعاملات بیشتر است و باید سریع ترین زمان ممکن این موضوع تحقق یابد.
امیرجلیل پور عضو هیات نمایندگان اتاق ارومیه نیز در این دیدار با اشاره به نقش اتاق های بازرگانی در توسعه روابط گفت: باید با نقش دادن به بخش خصوصی و به ویژه اتاق های بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی می توان در رفع مشکلات تجاری و اقتصادی نقش مهمی داشته و روان سازی تجارت باید به این نهادها واگذار شود.
انتهای پیام/