رییس جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به آسیب جدی در بخش صادرات محصولات کشاورزی به دلیل سموم مورد استفاده، گفت: رقبای ما در بخش بین الملل به صورت جدی وارد این مباحث شده اند و ما نیز باید این موضوع را مورد توجه جدی قرار دهیم.
به گزارش نای قلم، اکبر کرامتی در همایش چالش باقیمانده آلاینده های شیمیایی در محصولات کشاورزی و بررسی علل و راهکارهای ارتقای سلامت محصولات و توسعه صادرات بخش کشاورزی با محوریت سیب درختی اظهار کرد: ترویج فرهنگ استفاده از محصولات گواهی شده به دلیل داشتن حداقل آلایندهها یا کمتر از حد مجاز و مطابق با استانداردهای مربوطه، نداشتن آفت کشها و سموم، به همراه داشتن عناصر مغذی و قابلیت ردیابی توسط نهادهای نظارتی، سلامت جامعه و به دنبال آن رونق صادرات محصولات کشاورزی را در پی خواهد داشت.
او در این همایش که با حضورمتولیان اجرایی سازمان جهاد کشاورزی، مسئولان سازمان نظام مهندسی، معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی، تولیدکنندگان و توزیع کنندگان سموم و کودهای شیمیایی متخصصان و اساتید دانشگاهی در سالن همایش مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاوزی استان در ارومیه برگزار شد، افزود
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در این همایش با اشاره به اهمیت تولید محصول سالم و گواهی شده، گفت: باید مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی به صورت جدی در زمینه سموم و نهاده های مورد استفاده ورود کنند.
کرامتی اذعان کرد: ما برای تامین محصولات سالم به مردم مسئول و پاسخگوهستیم و این موضوع به صورت جدی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر رصد جدی و مستمر سموم مورد استفاده از محصولات کشاورزی گفت: در بخش تولید در کنار رصد سموم مورد استفاده باید آموزش و ترویج مورد توجه قرار گیرد و تلاش کنیم دانش های روز در این زمینه به کارشناسان این بخش و به تبع آن به کشاورزان در مزارع و باغات و گلخانه ها انتقال یابد.
کرامتی اضافه کرد: هرچند افزایش کمی تولیدات، سهم بسزایی را در افزایش امنیت غذایی ایفاد می کند، اما اطمینان از کیفیت و سلامت محصولات بخش کشاورزی برای مصرفکنندگان از اهمیت زیادی برخوردار است و تولید محصولات گواهی شده می تواند به عنوان گامی مهم دراین عرصه محقق شود.
کرامتی تاکید کرد: صادرات اصل مهمی در رونق کشاورزی پایدار است و برای بهتر شدن وضعیت و توسعه شرایط مطلوبتر این موضوع، با صدور گواهی سلامت محصول کشاورزی تولید داخل، بدون دغدغه در داخل و خارج به مصرف میرسد.
در ادامه این همایش، علل و راهکار ارتقای سلامت محصولات و توسعه صادرات بخش کشاورزی با محوریت سیب درختی توسط نفیسه طوسی رییس گروه سلامت عذا و محیط زیست و دلخانی مسئول حفط نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان، جمعی از محققان دانشگاه ارومیه و مرکز تحقیقات کشاورزی و سایر مدعوین حاضر در همایش بررسی شد.
کد خبرنگار: 983125
انتهای پیام/