استاندار آذربایجانغربی با اشاره به ظرفیت های تجاری این استان گفت: افزایش مبادلات تجاری ایران و ترکیه را دنبال میکنیم.
به گزارش خبرنگار نای قلم، محمدصادق معتمدیان امروز در ششمین نشست همکاریهای اقتصادی استانهای مرزی ایران و ترکیه که در شهر وان برگزار میشود، افزود: اشتراکات تاریخی، قومی و مذهبی ایران و ترکیه بر کسی پوشیده نیست و مرزهای دو طرف، همواره مرزهای صلح و صفا و دوستی بوده است.
وی با بیان اینکه آذربایجانغربی از استانهای استراتژیک جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود، خاطرنشان کرد: آذربایجان غربی با داشتن ۶ پایانه مرزی، نوعی ۲۵ درصد پایانههای مرزی کشور را در خود جای داده است.
استاندار آذربایجانغربی به ۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک این استان با سه کشور ترکیه، عراق و آذربایجان نیز اشاره کرده و یادآور شد: آذربایجانغربی در مسیر سه گذرگاه اصلی بینالمللی قرار دارد و تنها استانی محسوب میشود که ۵۶۶ کیلومتر مرز مشترک با چهار استان ترکیه دارد.
معتمدیان همچنین آذربایجانغربی را یکی از قطبهای تولید مواد معدنی ایران معرفی کرد و افزود: تاکنون ۵۲ نوع ماده معدنی در آذربایجان غربی شناسایی شده که عمدتا پلی متال هستند و ۳۸ درصد شمش طلای ایران در این استان تولید میشود.
وی آذربایجانغربی را از مهمترین دارندگان تیتیانیوم در غرب آسیا دانست و اضافه کرد: اورانیوم، مس، آهن، سلیس، کرومیت، میکا و سنگهای تزئینی از دیگر مواد معدنی مهم این استان محسوب می شود و مطالعات ژئوفیزیک هوایی و سرمایهگذاری برای اکتشاف عناصر نادر خاکی و کمیاب دیگر در دست اقدام است.
استاندار آذربایجانغربی به قرار داشتن سه منطقه مهم اقتصادی در مرز مشترک آذربایجانغربی و ترکیه نیز اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: مهم ترین آنها منطقه آزاد ماکو و سپس منطقه ویژه اقتصادی سلماس است و احداث منطقه ویژه اقتصادی سرو ارومیه نیز به تازگی به تصویب رسیده است.
معتمدیان همچنین تولید تجهیزات پزشکی، سیمان، نساجی، تولید نخ و پارچه، بونکر، کشندهها و تریلر، محصولات شیمیایی و ماشین آلات کشاورزی را از مهمترین محصولات صنعتی استان ذکر کرد و یادآور شد: آذربایجانغربی یکی از قطبهای کشاورزی ایران محسوب می شود و سالانه ۶.۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی به ارزش ۸۲۰ هزار میلیارد ریال را تولید می کند.
وی با اشاره به اینکه آذربایجانغربی در فرآوری محصولات کشاوری نیز در رتبه نخست ایران قرار دارد، اضافه کرد: تولید کنستانتره و پوره و صادرات آن، از مزیتهای آذربایجانغربی است و این محصولات به سراسر جهان صادر می شود.
انتهای پیام/