پس از گذر از پیک ششم کرونا و فروکش کردن تعداد مبتلایان و صفر شدن آمار کشتههای روز کرونا برای چندروز، برخی گمان کردند کرونا تمام شده و به زودی جشن پایان کرونا را خواهیم گرفت.
با کاهش آمار مبتلایان و فوتیهای ناشی از ویروس کرونا، برخی صاحب نظران نظریه پایان کرونا را مطرح کردند که دیگر امکان موج جدید وجود نخواهد داشت و کرونا در حال پایان است. اما آمارها نشان میدهد که پس از روند کاهشی بعد از پیک ششم، حالا شاید افزایش تعداد مبتلاها هستیم. پس فعلا با این وجود نظریه پایان کرونا رد شده و در آیندهای نزدیک اتفاق نخواهد افتاد.
به گفته محققان و پزشکان متخصص، از علتهای اصلی شیوع دوباره ویروس کرونا و وقوع پیک هفتم، کاهش تدریجی ایمنیزایی واکسنهای تزریق شده است. همچنین برخی معتقدند مقاومت واکسنهای تزریق و تایید شده، نمیتواند مانع ابتلا به جهشهای BA.۴ و BA.۵ شوند. البته این به معنی عدم تزریق دوز بوستر واکسن کرونا نخواهد بود. سازمان جهانی بهداشت و همه پزشکان و متخصصان به جهت پیشگیری از وقوع موج هفتم کرونا، بر تزریق دوز سوم و دوز چهارم واکسن کرونا اتفاق نظر دارند.
برخی دانشمندان بر این باورند با توجه به تجریبات دوسال گذشته از ویروس کرونا، افزایش تعداد مبتلاها هر سه ماه یکبار یک الگوست. تغییرات و جهشهای ویروس در مدتی باعث موج جدیدی خواهد شد. همچنین از دیگر علتهای وقوع موج جدید کرونا این است که افرادی که حتی پیش از این به سایر زیرسویههای امیکرون مبتلا شدهاند نیز مصونیت برای عدم ابتلا ندارند و احتمال ابتلای مجدد آنان نیز وجود دارد. حال آنکه قبلتر افرادی که آنتی بادی ناشی از ابتلای قبلی به این ویروس را داشتهاند در مقابل سویههای جدید مقاومت نسبی داشتند.
ما انسانها ذاتاً موجودات اجتماعی هستیم؛ پس از دو سال طاقت فرسا و کم شدن رفت و آمدها و مراودات اجتماعی، زمانی که به این مقدار مبتلایان و فوتیها کاهش یافت، به سرعت تمامی جشنوارهها، مراکز آموزشی، کنسرتها و رویدادهای اجتماعی بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شد. این یکی از علتهای اصلی وقوع پیک جدید است.
توجه داشته باشید که هنوز هم ماسک یکی از مهمترین اقدامات پیشگیرانه ابتلا به کروناست. در این میان افرادی هستند که دیگر ماسک زدن را ضروری نمیدانند و بدون ماسک در مکانهای خطرآفرین تردد میکنند. باید گفت که هنوز کرونا تمام نشده و استفاده از ماسک، لازمه جلوگیری از شیوع و قطع زنجیره کرونا میباشد. از ماسکهای باکیفیت پزشکی یا ماسکهای پارچهای که به رعایت استانداردهای اعلام شده تهیه میشوند استفاده کنید. در این لینک میتوانید درباره مزایا و معایب انواع ماسک بیشتر بخوانید.
تحقیقات نشان دادهاست افرادی که حداقل دو دوز واکسن کرونا دریافت کردهاند به نسبت افرادی که واکسن تزریق نکردهاند کمتر به کووید ۱۹ مبتلا شدهاند و یا در صورت ابتلا نیز به نوع خفیف آن دچار شدهاند. همچنین مرگ و میر ناشی از کرونا در افراد واکسینه به طور محسوسی کمتر است. در کشور ایران مانند دیگر کشورهای جهان بیشتر مردم یک یا دو دوز واکسن کرونا تزریق کردهاند و به آن اکتفا نمودهاند؛ اما حال که خبرها ناشی از وقوع پیک جدید به میان است، سازمان جهانی بهداشت و مسئولین بهداشتی بر تزریق دوز سوم و دوز چهارم تاکید زیادی کردهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی آذربایجانغربی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، اظهار داشت: در شبانه روز گذشته، ۱۶۳ بیمار دارای علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای سطح استان آذربایجانغربی بستری شدهاند که از این تعداد ۹۵ نفر بیمار قطعی کرونایی هستند.
محمدامین ولیزاد افزود: تعداد مبتلایان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، به ۳۶۴ هزار و ۳۳۷ نفر رسیده و با اوضاع فعلی در حال افزایش است. هم اکنون ۱۲۱ نفر در بخش آی سی یو بیمارستانها و مراکز درمانی سطح استان بستری هستند. در شبانه روز گذشته ۹ نفر به تعداد فوتیهای کرونا در استان افزوده شده که با این تعداد، کل فوتیهای کرونا از ابتدا تاکنون به هفت هزار و ۶۷۰ نفر رسید.
کد خبرنگار: 983124
انتهای پیام/