توانمندسازی مددجویان کمیته امداد به عنوان یکی از ارکان اصلی تحقق اهداف این نهاد اجتماعی، نقش حیاتی در بهبود شرایط زندگی افرادی دارد که به دلیل مشکلات اقتصادی و اجتماعی در معرض آسیب قرار دارند.
به گزارش نای قلم، این فرآیند به مددجویان این امکان را میدهد تا با آموزش مهارتهای مختلف، دسترسی به منابع اقتصادی و اجتماعی، و ایجاد فرصتهای شغلی، به استقلال و خودکفایی دست یابند.
توانمندسازی نه تنها به کاهش وابستگی به کمکهای مالی و تسهیلات این کمیته کمک میکند، بلکه موجب افزایش اعتماد به نفس و بهبود وضعیت روحی و اجتماعی مددجویان نیز میشود، در نهایت، این رویکرد نه تنها به نفع مددجویان، بلکه به نفع کل جامعه است و زمینهساز تحول اجتماعی و اقتصادی خواهد بود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان غربی با بیان اینکه کمیته امداد ۱۴ اسفند ۱۳۵۷ به فرمان امام (ره) تشکیل شد، اظهار کرد: هدف از تشکیل این کمیته کمک به محرومان و مستضعفان جامعه بود و همچنان هست.
رضا مهرافروز در گفتگوی اختصاصی اظهار کرد: در تمامی خدمات رویکرد توانمندسازی مددجویان را دنبال میکنیم که با این دیدگاه خانوادههای نیازمند بسیاری توانمند شده و به چرخه معمول زندگی برگشتند.
وی تاکید کرد: توانمندسازی در ابعاد مختلف به ویژه فکری و فرهنگی در اولویت کمیته امداد و متولیان این حوزه قرار دارد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان غربی بیان کرد: در حوزه توانمندسازی، پایه و اساس کار توانمندسازی فکری است که امیدواریم با محوریت مباحث فرهنگی و آموزشی سرفصلها مشخص شده و مددجویان دیدگاه خود را در این حوزه ارتقا دهند.
مهرافروز موضوع توانمندسازی پایدار را بسیار مهم و حیاتی عنوان کرد و ادامه داد: با قطع مستمری و ایجاد اشتغال این امر تحقق پیدا نمیکند؛ بلکه بهتر است با مبنای توانمندسازی فکری، برنامهها مدون شوند.
وی پرداخت کمکهزینه تحصیلی به دانشآموزان، پرداخت شهریه به دانشجویان، برگزاری اردوهای شوق زیارت، برگزاری دورههای آموزشی، برگزاری اردوهای فرهنگی و جلسات پیشگیرانه را از جمله خدمات فرهنگی ارائهشده توسط این نهاد عنوان کرد.
وی با اشاره به تحت پوشش بودن 87 هزار خانواده ابراز کرد: در حال حاضر کمیته امداد امام خمینی (ره) به جمعیتی بالغ بر 164 هزار نفر خدمت ارائه میکند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان غربی با بیان اینکه کمیته امداد ۱۲۰ نوع خدمت به نیازمندان ارائه میدهد، افزود: عمده برنامههای امداد بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) بر مبنای توانمندسازی است که سرلوحه برنامههای امداد قرار گرفته است.
وی گفت: در این نهاد خدمات خوبی در حوزههای مختلف درمانی، فرهنگی، معیشتی، حمایتی، مسکن و اشتغال مددجویان انجام میگیرد.
مهرافروز در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه تقویت بنیانهای فکری خانوادههای تحت حمایت کمیته امداد با هدف تحکیم خانواده و توانمندسازی فکری و فرهنگی آنها از رویکردهای مهم این نهاد در حوزه فرهنگی است، اضافه کرد: در همین راستا، تقویت باورهای دینی و ایمانی خانوادههای تحت حمایت یکی از شاخصهای مهم در مسیر توانمندسازی جامعه هدف به شمار میرود و برنامههای مختلفی به منظور ارتقای سطح فکری و فرهنگی مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امامخمینی (ره) استان با نگاه پیشگیرانه اجرا میشود.
سخن آخر اینکه، توانمندسازی مددجویان کمیته امداد، نه تنها یک اقدام انسانی و اخلاقی است، بلکه به عنوان یک استراتژی مؤثر در راستای توسعه پایدار اجتماعی و اقتصادی محسوب میشود که باید به آن توجه ویژهای شود.
انتهای پیام/