امروزه، آموزش و پرورش یکی از مهمترین ارکان توسعه هر جامعهای است و وجود زیرساختهای مناسب، از جمله مدارس، به عنوان بنیادیترین نیاز در این مسیر شناخته میشود. در این میان، خیران با نیت نیک و دلسوزی، نقش بسزایی در ساخت و تجهیز مدارس ایفا میکنند.
به گزارش نای قلم، ساخت مدارس توسط خیران نهتنها به تأمین فضاهای آموزشی کمک میکند، بلکه موجب ایجاد امید و انگیزه در دل دانشآموزان و خانوادههای آنها میشود. با فراهم کردن امکانات آموزشی مناسب، خیران به کودکان این امکان را میدهند که در محیطی امن و آموزنده رشد کنند و به آیندهای روشنتر دست یابند.
همچنین، این اقدام خیرخواهانه میتواند به تقویت پیوندهای اجتماعی و فرهنگی در جامعه منجر شود. زمانی که افراد در ساخت مدارس مشارکت میکنند، نهتنها به آموزش و پرورش اهمیت میدهند بلکه به همبستگی و اتحاد در میان اعضای جامعه نیز کمک میکنند.
از طرف دیگر، ساخت مدارس توسط خیران باعث کاهش نابرابریهای آموزشی میشود. ایجاد فضاهای آموزشی در مناطق محروم میتواند به دسترسی عادلانهتر به آموزش کمک کند و فرصتهای برابر را برای همه فراهم آورد.
برچیده شدن تمامی مدارس کانکسی بخش صومای برادوست ارومیه
چهار باب مدرسه هوشمند خیرساز با ۲۹ کلاس درس در منطقه صومای برادوست نوار مرزی ارومیه امروز افتتاح و تمامی مدارس کانکسی منطقه برچیده شد.
این مدارس در روستاهای محروم ممکان، سیدان، باژرگه و مینگول با ۲۹ کلاس درس و ۸۹ واحد اداری، رفاهی و پرورشی در بخش صومای برادوست ارومیه با اعتبار ۷۱۸ میلیارد و ۵۵۲ میلیون ریال با حضور مسئولان استانی ظهر شنبه افتتاح شد.
شناسایی آسیبهای تحصیلی دانشآموزان منطقه
بخشدار صومایبرادوست ارومیه امروز در مراسم افتتاح این مدارس گفت: سالها بود دانشآموزان این بخش به دلیل کمبود مدرسه برای ادامه تحصیل در مشقت بودند.
اشکان مهدوی نیا افزود: از صد مدرسهای که طی سالیان گذشته در این منطقه ساخته شده، احداث ۲۰مدرسه توسط خیرین صورت گرفته است.
وی افزود: به منظور ارتقای علمی منطقه، مشکلات و آسیبهای تحصیلی دانشآموزان شناسایی و به آموزش و پرورش استان ارائه شده است.
مهدوینیا با بیان اینکه روستای ممکان مشکلات فراوانی در رابطه با تحصیل دانشآموزان داشت، اضافه کرد: با بهرهبرداری از این چهار مدرسه خیرساز، مشکلات آموزشی روستاهایی مانند ممکان بهبود یافته و مدارس کانکسی بهطور کامل حذف میشوند.
ضرورت افزایش مشارکت خیرین
عضو شورای شهر ارومیه نیز در این مراسم گفت: بهرهگیری از ظرفیتهای بیبدیل شهر سرو و اشتغالزایی برای جوانان این شهر باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
نقی کریمی، افزود: لازم است منطقه سرو به عنوان پل ارتباطی بین اروپا و آسیا باید بیش از این مورد توجه قرار گیرد و توسعه یابد.
وی ادامه داد: مشارکت خیرین در امر آبادانی بسیار مؤثر است لذا ضروری است این مشارکتها افزایش یابد.
کریمی تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا برخی مسائل و مشکلات شهر سرو به صورت زیرساختی حل و رفع شود.
عضو شورای شهر ارومیه با بیان اینکه ارتقای خدمات سلامت در منطقه سرو ارومیه ضروری است از خیرین برای ساخت درمانگاه و فضای ورزشی قول مساعد گرفت.
سرانه فضای آموزشی استان کمتر از میانگین کشوری
نماینده مردم ارومیه درمجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: آذربایجان غربی جز پنج استان کشور است که سرانه فضای آموزشی آن کمتر از میانگین کشوریست.
حاکم ممکان اضافه کرد: سرانه آموزشی به ازای هر دانش آموز قبلا یک مترمربع بود که امروزه به دومتر افزایش یافته و این درحالی است که میانگین کشوری بالغ بر پنج متر است.
وی با اشاره به اینکه تلاش نمایندگان مجلس و مسوولان ارتقای سرانه آموزشی و کیفیت آموزشی در استان است، تصریح کرد: بر اساس آمایش سرزمینی به توجه به مناطق کم برخوردار در استان در دستور کار نمایندگان مجلس قرار دارد تا عقب ماندگیهای استان در بخشهای مختلف بهبود و ارتقا یابد.
نماینده مردم ارومیه درمجلس شورای اسلامی با تاکید بر پرهیز از نگرشهای قومیتی، اظهار کرد: باید کمبودهای شکل گرفته در استان را با تبعیض مثبت رفع کنیم.
وی اذعان کرد: نمایندگان استان با تلاش شبانه روزی به دنبال عملیاتی کردن شعار اتحاد و همدلی هستند.
آموزش جزو اولویتهای اساسی استان است
یکی دیگر از نمایندگان مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: مسئله آموزش جزو اولویتهای اساسی استان است که همواره باید مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام سید سلمان ذاکر با اشاره به اهمیت تبادلات با کشورهای دیگر افزود: برای ارتقای تبادلات با سایر کشورها باید زیرساختهای لازم در استان ایجاد و تأمین شود.
وی بر ضرورت ایجاد اشتغال در استان تاکید کرد و گفت: آذربایجانغربی دارای ظرفیتهای بسیاری است که با سرمایه گذاری میتوان علاوه بر تولید و اشتغالزایی، امکان توسعه را فراهم کرد که لازمه آن مشارکت بخشهای مختلف از جمله مشارکت بخش خصوصی است.
در نهایت، باید بگوییم که حمایت از خیران در این زمینه نهتنها به ساخت مدارس محدود نمیشود، بلکه به ارتقاء فرهنگ نوعدوستی و مسئولیتپذیری اجتماعی نیز کمک میکند. بنابراین، باید از هر فرصتی برای تشویق و قدردانی از این اقدامات نیکو بهرهبرداری کنیم تا شاهد آیندهای بهتر برای نسلهای آینده باشیم.
انتهای پیام/