مدیر نظارت و ارزیابی مواد و فرآوردههای دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: فرهنگ مصرف دارو در جامعه ما ضعیف است که با آموزش و فرهنگسازی میتوان از این موضوع جلوگیری کرد.
به گزارش خبرنگار نای قلم، لعیا صدیقراد امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دلیل رواج خوددرمانی کمبود آموزشهای لازم درخصوص عوارض استفاده خودسرانه از دارو و فقر فرهنگی است.
وی افزود: مردم باید یاد بگیرند که هر دارو علاوه بر تاثیرات درمانگری که دارد میتواند در صورت درست مصرف نکردن عواقب وخیمی نیز داشته باشد.
صدیقراد در خصوص کمبود سرم نیز توضیح داد: در بسیاری موارد، بیماران با وجود نداشتن نیاز به سرم سفارش تجویز آن و حتی آنتیبیوتیک به پزشکان میدهند که در تناقض با اصول پزشکی است لذا باید سعی کنیم با کمک مردم مشکلات فرهنگ استفاده دارو در جامعه را رفع کنیم.
وی با بیان اینکه تا تیر ماه امسال یک میلیون و ۱۰۰ هزار دُز سرم در استان تزریق شده است، ادامه داد: این رقم در چهار ماه منتهی به تیر سال گذشته، حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار دُز بود که امسال کاهش یافته است.
مدیر نظارت و ارزیابی مواد و فرآوردههای دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان، اجرای طرح دارویار را طرحی برای شفافسازی و جلوگیری از قاچاق دارو خواند و تصریح کرد: نکته اصلی در طرح دارویار این است که این طرح باعث تغییر در قیمتهای داروهای تولید داخل شده است اما مکملهای دارویی، فرآوردههای آرایشی و بهداشتی، داروهای وارداتی و خارجی، داروهای تحت لیسانس تولید داخل، فرآوردههای گیاهی و اقلام بدون نسخه که توسط بیمار و زیر نظر داروساز عرضه می شود (فرآوردههای OTC) مشمول تغییر قیمت نشدهاند.
او با بیان اینکه در گذشته یارانه دارو به تولیدکنندگان دارو داده میشد، اظهار کرد: با اجرای طرح دارویار پرداخت یارانه دارو از ابتدای زنجیره به انتهای زنجیره رسیده است و بیمهها واسطه بین داروخانه و مردم هستند که تا امروز عملکرد قابل قبولی دارند.
به گفته صدیقراد، از زمان اجرای طرح دارویار، تمام بخشهای دانشگاه علوم پزشکی و بیمهها بسیج شدهاند و نظارتهای لازم را انجام میدهند و تقریباً تمام داروخانهها از شروع طرح نظارت و بازرسی می شوند.
او خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش قیمت داروهای تحت پوشش بیمه، تمایل مردم به تهیه دارو از طریق نسخه الکترونیکی نیز افزایش یافته است.
صدیقراد به اتصال تمام داروخانه ها به سامانه تیتک اشاره کرد و افزود: از طریق این سامانه تمام تولیدات دارویی و توزیع در شبکه و اینکه دارو در کدام داروخانه و در اختیار چه تعداد بیمار قرار گرفته کاملا قابل رصد است.
کد خبرنگار: 983127
انتهای پیام/