NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

نگاه؛

روش‌هایی برای علاقه‌مند کردن کودکان به کتابخوانی

تاریخ انتشار: 1402/03/02 | 20:04

مریم مروی/ مطالعه کتاب در کودکان قوه تخیل و تجزیه و تحلیل را در آنها بالا می‌برد و کمک می‌کند بهتر فکر و تصمیم‌گیری کنند؛ بنابراین بسیار مهم است تلاش کنیم فرزندانی اهل مطالعه بار بیاوریم.

علاقه‌مند کردن کودکان به مطالعه روش‌های مختلفی دارد. چه بسیار خانواده‌هایی که اهل مطالعه بوده‌اند اما فرزندان‌شان هیچ علاقه‌ای به مطالعه کتاب نداشته‌اند و این موضوع به شدت آنها را نگران و ناراحت می‌کند و به دنبال راهکارهایی می‌گردند تا فرزند خود را با مطالعه کتاب آشتی دهند.

در اینجا شما را با روش‌هایی برای علاقه‌مند کردن کودکان به کتابخوانی آشنا می‌کنیم.

*تهیه کتاب‌های صوتی

گوش دادن به کتاب‌های صوتی بسیاری از کودکان را به مطالعه کتاب علاقه‌مند می‌کند، اگر پیش از هفت سالگی و رفتن به مدرسه از کتاب‌های صوتی استفاده شود، ذهن کودک آماده می‌شود و علاقه‌مند می‌شود که بعد از یادگیری خواندن و نوشتن کتاب دست بگیرد و خودش مطالعه کند. طبق تجربیاتی که از زبان بسیاری از مربیان آموزشی کودک بیان شده، شنیدن داستان‌ها با لحن و صدای گرم گوینده‌های کتاب‌های صوتی تاثیر زیادی بر علاقه‌مند شدن کودکان به کتاب می‌گذارد.

*اختصاص کتابخانه برای کودک

قرار دادن یک کتابخانه کوچک در گوشه‌ای از خانه یا اتاق کودک به فرزندتان یادآوری می‌کند که هر لحظه بخواهد می‌تواند کتابی را در دست بگیرد و مطالعه کند. همچنین شریک کردن فرزندان در انتخاب و خرید کتاب، مشارکت در نظافت کتابخانه، چیدن کتاب‌ها بر اساس موضوعات آنها نیز می‌تواند فرزندان را با کتاب بیشتر آشنا کند‌.

*خواندن کتاب‌هایی که فیلم‌شان ساخته شده است

داستان‌ها و رمان‌های زیادی توجه فیلم‌سازان و کمپانی‌های ساخت انیمیشن را جلب کرده و تبدیل به فیلم یا انیمیشن شده‌اند. برای به وجد آوردن فرزند خود می‌توانید این رمان‌ها را تهیه کنید و به همراه فرزندتان بخوانید و بعد فیلم یا انیمیشن آن را ببینید و از فرزند خود بخواهید قسمت‌هایی را که با کتاب متفاوت بوده پیدا کند و تفاوت‌های آنها را بیابد.

*خرید تجهیزات برای مطالعه

می‌توانید فرزند خود را با تهیه تجهیزات مختلف مخصوص مطالعه به وجد بیاورید؛ برای مثال خرید یک چراغ‌مطالعه، یا خرید نشانگر کتاب و... لوازم مربوط به کتابخوانی در بسیاری از موارد فرزندان را به مطالعه وا داشته و تاثیر مثبتی در این روند گذاشته است.

*رنگ‌آمیزی تصاویر کتاب

اگر کتابی که تهیه کرده‌اید تصاویر بدون رنگ و سیاه‌سفید دارد، به فرزند خود اجازه دهید تصاویر را رنگ‌آمیزی کند، در حین انجام این‌ کار درباره شخصیت‌های کتاب با او صحبت کنید و حتی برایش معما طرح کنید؛  برای مثال: «فکر می‌کنی اسم این شخصیت که رنگ‌آمیزی کردی چیه؟ به نظرت این خرگوش آخر قصه چه کار می‌کنه؟» طرح کردن چنین معماهایی حس کنجکاوی کودک را برمی‌انگیزد و باعث می‌شود برای خواندن کتاب هیجان پیدا‌ کند.

*ساخت بازی خانگی با اسم شخصیت‌های داستان

از فرزند خود بخواهید کتاب داستانی را بخواند و بر اساس آن یک بازی طراحی کند، در این راه به او کمک کنید، این بازی حتی می‌تواند در حد خاله‌بازی‌های کودکانه باشد اما همین کار علاقه کودکان را برای مطالعه دوچندان می‌کند. همچنین می‌توانید مهره‌های بازی‌های فکری کودکان را بر اساس اسم شخصیت‌های کتاب‌هایی که خوانده اسم‌گذاری کنید و بازی کنید تا به مطالعه علاقه‌ بیشتری پیدا کند.

انتهای پیام/

ارسال نظرات