استاندار آذربایجانغربی گفت: نباید اجازه دهیم فضای استان به جولانگاه مشکلات و منفعت طلبان شخصی تبدیل شود و همه مسئولان باید با نگاه واحد به خدمترسانی بپردازند.
به گزارش نای قلم، محمدصادق معتمدیان، امروز در اختتامیه جشنواره رسانهای ابوذر آذربایجانغربی و جام رسانهای امید، به وجود دوقطبیهای کاذب در استان آذربایجانغربی و تلاشهای آنها برای خدشه دار کردن آرامش مردم اشاره و اظهار کرد: آگاهی مردم در این استان بسیار زیاد است و آنها با این اقدامات دشمن مقابله میکنند.
وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم، ساماندهی و تقویت فضای رسانهای در اولویت امور قرار دارد، گفت: دولت سیاستهایی را برای رشد رسانهها و خبرگزاریها در سطح کشور اتخاذ کرده است.
استاندار آذربایجان غربی تصریح کرد: ما شاهد جنگ رسانه ای دشمن بوده و هستیم و در سالهای گذشته در کنار جنگ اقتصادی و تحریم ها و انواع کارشکنی ها علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی، شاهد جنگ تمام عیار رسانه ای نیز بودیم.
وی متذکر شد: یکی از ابزارهای مورد استفاده دشمنان برای ایجاد اختلاف و ناامیدی در جامعه ظرفیت رسانه است.
معتمدیان اضافه کرد: جنگ ترکیبی و شناختی دشمنان یکی از دسیسه هایی بود که در فتنه های سال های گذشته مورد استفاده قرار گرفت و امروز صدها شبکه فارسی زبان به دنبال ناکارامد نشان دادن نظام، سیاهنمایی و دروغ پراکنی هستند.
استاندار آذربایجان غربی بر اهمیت رسانهها در پیشرفت و توسعه کشورها تأکید و اظهار کرد: دولت سیاستهایی را برای رشد رسانهها و خبرگزاریها در سطح کشور اتخاذ کرده است.
وی همچنین به آسیبها و تهدیدهای موجود در فضای مجازی اشاره کرد و افزود: این مسائل در همه کشورها میتوانند وجود داشته باشند.
استاندار آذربایجانغربی، به وجود خط قرمزهایی در بخش رسانه در بیشتر کشورها اشاره کرد و گفت: عدم کنترل و عدم زیرساختها در حوزه رسانه و فضای مجازی میتواند به ولنگاری در جامعه منجر شود.
معتمدیان تأکید کرد: در دولت سیزدهم، ساماندهی و تقویت فضای رسانهای در اولویت امور قرار دارد.
وی همچنین از توسعه شبکههای اجتماعی ایرانی خبر داد و عنوان کرد: با توجه به اقدامات مؤثر دولت در حوزه گسترش شبکههای اجتماعی هنوز در ابتدای راه هستیم.
معتمدیان به استفاده دشمنان از ابزار رسانهای برای ایجاد تجزیهطلبی و تأکید بر اهمیت جنگ رسانهای در امنیت ملی اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر شاهد جنگ رسانهای و نرم هستیم.
استاندار آذربایجانغربی از وجود پیوندهای نامناسب بین مزدوران داخلی و تلاشهای آنها برای انجام عملیات روانی منفی و سیاهنمایی خبر داد و گفت: نباید از تهدیدها غافل شویم و باید در برابر تولید اخبار منفی و اقدامات دشمنان هوشیار باشیم.
وی وجود فیک نیوزها و فعالیت های بی نام و نشان در فضای مجازی را از جمله دغدغهها و آسیبهای فضای مجازی و رسانهای در آذربایجان غربی دانست و اظهار کرد: همه این صفحه های بی نام و نشان در راستای دو قطبی سازی و تقابل مردم در برابر یکدیگر حرکت می کنند و وابسته به جریان های منحرف خارجی هستند.
معتمدیان با اشاره به اهمیت پیگیری مطالبات به حق و مراقبت از تلاشهای دشمنان برای ایجاد ناامیدی و بیانگیزگی در جامعه بیان کرد: نقدها باید منصفانه باشد و از حمایتهای لازم و عملیتری از اصحاب خواهیم داشت.
وی به حضور مردم در پای صندوقهای رأی با وجود اقدامات دشمن اشاره کرد و گفت: این حضور بسیار منحصر به فرد بود و جای شکر وجود که مردم با تمام افتخار در پای صندوقهای رأی حضور یافتند.
*اخلاق رسانهای و اخبار امید آفرین سرلوحه فعالیتهای رسانهها شود
فرمانده سپاه شهدای آذربایجان غربی نیز در این مراسم مخاطب شناسی را یکی از اصول و شاخصههای مهم رسانه ای دانست و گفت: اقدام تهاجمی و پیش دستانه یکی دیگر از موضوعاتی است که با عنوان روایت اول تعریف می شود و باید در انعکاس اخبار و رویدادها مورد توجه قرار گیرد.
سردار محمد حسین رجبی رعایت اخلاق رسانه ای را مورد تاکید قرار داد و افزود: باید در کنار انعکاس رویدادها همواره بر امیدآفرینی در جامعه نیز تاکید شود.
وی اظهار کرد: از رسانهها انتظار میرود در عین دقت و اخلاق، امیدآفرین باشند و ذائقه را در مخاطبان ایجاد کنند تا باعث امیدآفرینی در جامعه شود.
فرمانده سپاه شهدای آذربایجان غربی تصریح کرد: حوزه رسانه بسیار با اهمیت و مؤثر در همه عصرها و عصر کنونی است و تلاشهای عرصه رسانه در استان مشاهده شده و تأثیرگذار است.
سردار رجبی ادامه داد: جنگ نرم فراتر از اقدامات جنگ سخت است و رسانه قدرتمند و تأثیرگذار در اذهان است و اگر در رسالت خود اقدامات مؤثر انجام دهد، تأثیر مؤثر داشته و اگر خارج از آن باشد، بسیار مخرب و تخریبکننده خواهد بود.
فرمانده سپاه شهدا آذربایجانغربی گفت: آذربایجانغربی استان ویژهای بوده و به دلیل هممرز بودن با کشورهای دیگر توسعه یافته و با همتهای بلند مسئولین میتواند بیشاز این توسعه یافته باشد.
رجبی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری عنوان کرد: اگر رسانه در بخش امیدآفرینی بیشتر تلاش کند، روح و روان جامعه را بهتر خواهد کرد.
* رسانهها در مسائل مختلف ورودی کارشناسانه پیدا کنند
حجت الاسلام ذاکر یکی از نمایندگان مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین با اشاره به تاثیر رسانه ها در اذهان عمومی و اهمیت ایجاد یک جریان اقناع عمومی در حوزه های مختلف فرهنگی و اعتقادی گفت: رسانه ها به عنوان نماینده احاد مردم جهت پیشگیری از تنش ها و اختلافات باید در مسائل مختلف ورودی کارشناسانه پیدا کنند تا امنیت آرامش و امید را در جامعه متبلور شوند.
*ارسال 400 اثر به جشنواره ابوذر
مسئول سازمان بسیج رسانه آذربایجانغربی نیز در این مراسم با بیان اینکه ۴۰۰ اثر به این جشنواره ارسال شده، گفت: آثار ارسالی به این جشنواره در ۱۰ محور با عناوین شعار سال، جهاد تبیین، پیوند رسانه و صنعت، دستاوردهای انقلاب اسلامی، بسیج و حوزههای اقدام، امید و نشاط آفرینی، خانواده جامعه فرزندآوری، کتاب، کتابخانه، تعالی فرهنگ، سبک زندگی ایرانی اسلامی و مقابله با آسیبهای اجتماعی ارسال شده است.
جهانگیر اسلامپرست، با بیان اینکه ۱۰ قالب برای ارسال آثار شرکتکنندگان پیشبینی شده بود، افزود: شرکت کنندگان در جشنواره، آثار خود را قالبهای گزارش خبری، مصاحبه، یادداشت و سرمقاله، تیتر، اینفوگرافی، موشنگرافی، عکس، کلیپ و گزارش ویدیویی، مستند و پادکست به جشنواره ارسال کردند و همه آثار با دقت و توسط اساتید زبردست استانی داوری شد.
اسلامپرست گفت: آثاری در جشنواره شرکت داده شده که در بازه زمانی اول دیماه سال ۱۴۰۱ تا پایان آذرماه سال ۱۴۰۲ در یکی از رسانهها از جمله نشریات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری استان آذربایجانغربی منتشر شده بودند.
به گفته وی، نخستین رویداد جام رسانه ای امید نیز در کنار برگزاری اختتامیه جشنواره ابوذر برای تجلیل از خبرنگاران و رسانه های انقلابی استان برگزار می شود.
مسئول سازمان بسیج رسانه آذربایجانغربی هدف از برگزاری جام رسانه ای امید را گسترش امید و روایت دستاوردهای دولت مردمی در جامعه بیان کرد.
مراسم اختتامیه این دو جشنواره امروز در کانون فرهنگی ورزشی جوانان بسیجی در ارومیه برگزار شد.
انتهای پیام/