اگر قرار باشد قراردادهای موقت کارگری حداکثر ۴ساله باشند، کارفرمایان نهایتا سه سال با کارگران قرارداد میبندند و پس از آن اعلام عدمنیاز میکنند. به این ترتیب نهتنها حمایتی از کارگر صورت نمیگیرد بلکه درنهایت به ضرر او تمام میشود.
لایحه دولت مبنی بر جمع شدن قراردادنهای موقت کارگری «حمایت وارونه» از کارگران است.
دولت در حال بررسی لایحهای است که براساس آن، حداکثر سقف مجاز برای قراردادهای موقت کارگران ۴سال خواهد شد. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز اعلام کرد که دولت مصمم است تا بساط قراردادهای موقت برچیده شود و این اقدام را در راستای حمایت از حقوق کارگران عنوان کرده است. با این حال برخی از فعالان حقوق کارگری نگرانی خود را از تصویب احتمالی این طرح ابراز کردند.
آنها معتقدند که اگر قرار باشد قراردادهای موقت کارگری حداکثر ۴ساله باشند، کارفرمایان نهایتا سه سال با کارگران قرارداد میبندند و پس از آن اعلام عدمنیاز میکنند. به این ترتیب نهتنها حمایتی از کارگر صورت نمیگیرد بلکه درنهایت به ضرر او تمام میشود. درواقع با این اقدام، امنیت شغلی کارگران به خطر میافتد و احتمال تعدیل نیرو بنگاهها پساز گذشتن ۴ سال از قرارداد کارگران، افزایش پیدا میکنند. فعالان کارگری معتقدند دولت برای حمایت از کارگران، بهتر است با اعمال سیاستهای موثر، تورم را کنترل کند و آن را کاهش دهد یا اینکه رشد اقتصادی را افزایش دهد. ازطرفی اصطکاکهای محیط کاری باید کاهش یابد و امنیت شغلی کارگران افزایش پیدا کند.
انتهای پیام/