اعتیاد اینترنتی یکی از مهمترین آسیبهای فضای مجازی بین جوانان و نوجوانان به شمار میرود. مسالهای که با توجه به استفاده از فضای سایبری و بر خط، حالا دیگر به یک نگرانی بین والدین تبدیل شده است.
یکی از مسائلی که میتوان آن را از عوارض استفاده زیاد از رسانهها دانست، تاثیر اینترنت بر مغز و قدرت تمرکز و توجه ذهنی است.کسانی که از سن کم در فضای مجازی حضور دارند و مقدار زیاد و متنوعی از محتوا، فیلم و تصویر را در کمترین زمان دریافت میکنند، دچار نوع خاصی از تفکر میشوند؛ بهطوری که به مرور، هیچچیز ثابت یا جدیای نمیتواند در ذهنشان جذابیتی پیدا کند.
نوعی از اعتیاد که شاید پیامدهای آن هم از مواد مخدر به مراتب بیشتر باشد؛ اعتیادی که علاوه بر آسیبهای روانی، پیامدهای جسمانی فراوانی بهدنبال دارد. افراد مبتلا به این نوع اعتیاد، دارای این باور غیرمنطقی هستند که این فناوری همواره مفید است و توسط بسیاری از مردم مورد استفاده قرار میگیرد و هیچ گونه مشکلی برای زندگی آنها ایجاد نمیکند.
به هر حال والدین باید از گذران بیهدف با زمان نامحدود کودکان در فضای مجازی جلوگیری کنند. وضع قوانین خانگی و پایبند بودن به آن، محدود کردن زمان استفاده فرزندان از اینترنت و تعیین پاداش برای استفاده کمتر از آن، سرگرم کردن فرزندان به کارهای دیگر، افزایش تفریحات فیزیکی مثل دوچرخه سواری، ورزش و حضور در کلاسهای آموزشی از جمله راهکارهای این موضوع است که والدین باید انجام دهند.
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی
انتهای پیام/