NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان غربی مطرح کرد

شفاف‌سازی؛ هدف اول قانون پایانه فروشگاهی

تاریخ انتشار: 1402/11/16 | 15:48

 مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان غربی گفت: هدف اول قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مؤدیان، شفاف‌سازی و هوشمندسازی مالیات ستانی بدون دخالت مأمور مالیاتی است.

به گزارش خبرنگار نای قلم، جعفر پورمختار امروز در جمع خبرنگاران استان اظهار کرد:  به منظور پیاده‌سازی منظم و کامل و رفع نواقص، مشکلات و ایرادات آن، این قانون از سال گذشته به صورت مرحله به مرحله اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه تمام مؤدیان اشخاص حقوقی از ابتدای مهر ماه و گروهی از مؤدیان اشخاص حقیقی از ابتدای دی ماه مشمول اجرای این قانون شده‌اند، ادامه داد: اشخاص حقیقی که فروش، خدمات و درآمد آنها در شش ماهه اول سال جاری بالای 18 میلیارد تومان باشد، باید صورتحساب الکترونیکی را از اول دی ماه در سامانه مؤدیان ثبت کنند.

این مقام مسئول اضافه کرد: اصنافی که تا پایان آذر بالای 18 میلیارد تومان فروش داشته باشند، از ابتدای سال 1403 و اصنافی که تا پایان سال به این مبلغ برسند، از تیر ماه سال 1403 مشمول ثبت نام در سامانه مؤدیان هستند.

پورمختار اعلام کرد: تمام صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، دامپزشکی، فروشندگان تجهیزات پزشکی، داروسازی و داروخانه‌ها، عرضه‌کنندگان کالا و خدمات مرتبط با طلا، جواهر و پلاتین همچنین فروشندگان مواد معدنی به واحدهای فرآوری مواد معدنی با هر میزان فروش کالا و خدمات از ابتدای سال جاری ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی نوع یک یا دو و ثبت در سامانه مؤدیان مطابق دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی هستند.

این مقام مسئول اذعان کرد: در سال‌های گذشته مالیات را به صورت برآوردی براساس ضریب سود مالیات مشخص می‌کردیم اما در شرایط حاضر با تصویب پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مالیاتی در مجلس شورای اسلامی روشی در پیش گرفته شد تا مالیات بصورت منطقی و مستند وصول شود و به مودیان مالیاتی نیز گفته شود که مالیات شما چگونه محاسبه شده است.

وی با بیان اینکه هدف از اجرای قانون پایانه های فروشگاهی دریافت مالیات نبوده و تسهیل امر مالیات ستانی مدنظر قانونگذار است، افزود: در مالیات علی‌الرأس و برآوردی مشکلاتی وجود داشت که باید به مطالبات اصناف رسیدگی می شد و این قانون به همین منظور پایه ریزی شده است.

*شناسایی ۶ مورد فرار مالیاتی در سطح کلان

مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان غربی در ادامه سخنان خود گفت: شش مورد فرار مالیاتی در سطح کلان در استان شناسایی شده است.

پورمختار ادامه داد: بیشترین مطالبه بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال فرار مالیاتی از اشخاص حقوقی و حقیقی انجام شده است.

وی در مورد تخلف مالیاتی پزشکان تصریح کرد: حساب‌های تجاری پزشکان مورد بررسی‌ و رسیدگی‌های کارشناسی قرار می‌گیرد.

پورمختار اضافه کرد: برخی از پزشکان با حساب‌های شخصی کار نمی‌کنند و یا یک حساب تجاری دیگر استفاده می‌کردند که بسیاری از حساب‌های مشکوک به حساب‌های تجاری شناسایی شده است، همچنین بازرسی‌های میدانی نیز در این موارد انجام می‌شود.

مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان غربی افزود: سامانه سوت زنی با هدف معرفی اشخاصی که اقدام به فرار مالیاتی می کنند، راه اندازی شده است.

وی گفت: در قالب این سامانه افراد به محض مشاهده فرار مالیاتی در گروه‌های مختلف جامعه می‌توانند اطلاعات خود را از طریق این سامانه و شماره تلفن ۱۵۲۶ ارائه کنند.

* تحقق ۱۰۳ درصدی درآمدهای مالیاتی

مدیرکل امور مالیاتی استان در ادامه سخنان خود از تحقق ۱۰۳ درصدی درآمدهای مالیاتی در استان طی سال جاری خبر داد و افزود: طی ۱۰ ماهه سال جاری ۵۰ هزار و ۹۲۳ میلیارد ریال مالیات در استان وصول شده است.

وی با بیان اینکه بیشترین وصول مالیات استان از منبع عملکرد اشخاص حقوقی و مالیات بر ارزش افزوده بود، متذکر شد: افزایش مالیات استان از طریق اخذ مالیات از فعالان اقتصادی نبوده و هیچگونه فشاری برای آنها وارد نشده است بلکه افزایش وصول مالیاتی از طریق دریافت مالیات از کسانی که تا به امروز پرونده مالیاتی نداشته و یا فرار مالیاتی داشته و تاکنون مالیات پرداخت نکرده اند.

پور مختار همچنین اظهار کرد: یک هزار و ۳۲۶ مورد فعال اقتصادی دارای تراکنش بانکی گسترده در استان شناسایی شده است.

وی به محل هزینه کرد وصول مالیاتی اشاره کرد و افزود: امسال، ۹ هزار و ۲۲ میلیارد ریال عوارض ارزش افزوده بین شهرداری ها، دهیاری ها، فرمانداری و عشایر استان تقسیم شده که نسبت به سال گذشته ۹۲ درصد رشد داشته است.

انتهای پیام/

 

ارسال نظرات